Serum do włosów

NYCE New York Cosmetic Experience Luxury od Nature, Beautox Express Solution Kuracja do włosów

5 na 51 opinię

• 26 sierpnia 2022 o 20:34
    Salonowa kuracja regenerująca w domu. Świetnie nawilża i odżywia włosy.
    Maskę Beautox marki NYCE zakupiłam w salonie fryzjerskim, zachęcona świetnymi opiniami mojej zaufanej od lat fryzjerki. Są to produkty typowo salonowe, profesjonalne i z wyższej półki (zarówno jakościowej, jak i cenowej) do użytku domowego. Są dostępne również w sprzedażach internetowych. Moje włosy są z natury dość suche i niestety często matowe, a ich zdrowie i blask to dla mnie najistotniejszy aspekt, dlatego też staram się do takich cech dążyć i utrzymywać je w dobrej kondycji. Pomimo (dla mnie) bardzo wysokiej ceny postanowiłam spróbować. Pomyślałam, że taka domowa kuracja salonowa może być świetnym rozwiązaniem. Jeżeli chodzi o jakość produktu to jest to naprawdę sztos. Tutaj nie mogę się do niczego przyczepić. Maska świetnie regeneruje włosy, bardzo dobrze i dogłębnie je nawilża. Za radą mojej fryzjerki stosowałam ją jako maskę na noc. Nakładałam na umyte i odsączone włosy, a rano tylko splukiwałam. Włosy były jak tafla - gładkie, błyszczące, rozczesywały się z łatwością. Były mięciutkie w dotyku i nawilżone. Maska absolutnie nie obciąża włosów, ani skóry głowy, mimo pozostawienie jej na całą noc. Nie przetłuszcza, włosy są świeże, odbite u nasady. Przy regularnym stosowaniu efekty są naprawdę zauważalne. Ja stosowałam ją raz w tygodniu, czasami (gdy mi się zapomniało) raz na dwa tygodnie. Próbowałam również aplikacji kilkuminutowej po umyciu, ale tutaj efekty były nieporównywalne (polecam zdecydowanie na noc!). Maska niestety swoje kosztuje... Zapłaciłam za nią 125 zł. To najdroższy produkt do pielęgnacji włosów, który kiedykolwiek kupiłam. Nie żałuję, ponieważ działa rewelacyjne, ale mimo to uważam, że cena jest zbyt wygórowana, zwłaszcza patrząc na pojemność produktu. Co prawda nie trzeba nakładać jej dużo, nawet przy długich włosach, ale mimo wszystko tubka jest mała. Nie będę jednak przez cenę zaniżać oceny tego produktu. Produkt ma bardzo przyjemny, delikatny zapach, który długo utrzymuje się na włosach.
    Zalety:
    • świetnie regeneruje zniszczone i suche włosy
    • nawilża, odżywia, nabłyszcza
    • ułatwia rozczesywanie
    • przy regularnym stosowaniu poprawia kondycję włosów
    • przyjemny, delikatny zapach
    Wady:
    • zbyt wygórowana cena
    • mała pojemność