Mam długie, ale niestety osłabione włosy, które od pewnego czasu zaczęły bardziej wypadać.
*Pierwsze wrażenia i aplikacja:*
Serum jest w sprayu, co od razu przypadło mi do gustu, bo lubię produkty, które łatwo się aplikują i nie wymagają spłukiwania. Produkt ma delikatny, przyjemny zapach, który nie jest nachalny i nie utrzymuje się długo na włosach, co dla mnie jest plusem, bo nie lubię intensywnych aromatów na co dzień. Konsystencja jest bardzo lekka, więc nie obciąża włosów, co było dla mnie ważne, bo moje włosy mają skłonność do przetłuszczania się.
Aplikacja jest łatwa, choć zauważyłam, że czasami spray rozpyla się nierównomiernie, więc muszę bardziej uważać, żeby dokładnie pokryć włosy na całej długości. Po nałożeniu serum, włosy od razu wydają się bardziej wygładzone i miękkie w dotyku.
*Działanie i efekty:*
Już po pierwszych kilku zastosowaniach zauważyłam, że włosy są mniej splątane, a ich rozczesywanie stało się dużo łatwiejsze. Dla kogoś, kto codziennie walczy z kołtunami, to naprawdę duża ulga. Serum Biotebal® EFFECT faktycznie wygładza włókna włosów, co sprawia, że wyglądają zdrowiej i bardziej lśniąco.
Najbardziej cieszy mnie jednak fakt, że produkt chroni włosy przed działaniem wysokiej temperatury. Regularnie korzystam z suszarki, a czasem prostownicy, więc taka ochrona jest dla mnie nieoceniona. Włosy po stylizacji są nadal gładkie i lśniące, a serum nie sprawia, że stają się ciężkie czy oklapnięte.
*Długofalowe efekty:*
Po kilku tygodniach regularnego stosowania zauważyłam, że włosy stały się mocniejsze i mniej łamliwe. Co prawda, nadal zdarza się, że wypadają, ale jest ich znacznie mniej na szczotce po rozczesaniu, co daje mi nadzieję, że przy dłuższym stosowaniu problem wypadania zostanie zminimalizowany.
Kolejną zaletą jest to, że serum faktycznie dodaje blasku i sprawia, że włosy wyglądają zdrowiej. Włosy wyglądają na bardziej odżywione i mają zdrowy, naturalny połysk, co zawsze jest mile widziane.
*Podsumowanie:*
Ogólnie jestem bardzo zadowolona z serum Biotebal® EFFECT. Pomogło mi ono w wygładzeniu włosów, poprawiło ich wygląd i sprawiło, że stały się mniej łamliwe. Nadal czekam na bardziej spektakularne efekty związane z ograniczeniem wypadania, ale jak na kilka tygodni stosowania, rezultaty są obiecujące. Myślę, że to dobry wybór dla osób, które mają osłabione włosy i potrzebują produktu wzmacniającego z dodatkową ochroną przed wysoką temperaturą.
Jeśli zmagasz się z problemem wypadających włosów i szukasz czegoś lekkiego, co nie obciąży Twojej fryzury, to serum zdecydowanie jest warte wypróbowania!
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl