Pasty do zębów

Yotuel Pharma B5 Vitamin Whitening Toothpaste Wybielająca pasta do zębów z witaminą B5

5 na 51 opinię

• 25 lutego 2022 o 20:20
    Moja ulubiona
    Pastę mi polecił lata świetlne temu dentysta. Pasta Youtuel jest doskonała i jeśli w danej chwili jej nie stosuję to znaczy, że mi się skończyła. Ot tak po prostu :) Smak nie jest miętowy, ani ostry, ani zbyt orzeźwiający itd. Jest to słodka, bardzo delikatna pasta. Na pewno spodoba się osobom, które nie przepadają za miętową odsłoną past i preferują delikatne niepodrażniające dziąsła formuły. Konsystencja jest gęsta, ale dobrze się rozprowadza. Nie pieni się. Ma niski współczynnik RDA dlatego można ją bezpiecznie stosować ze szczoteczką soniczną. Oprócz właściwości antybakteryjnych, ochronnych itd. ,pasta ma zadanie wybielać zęby. I rzeczywiście tak jest! Już po 2 tygodniach regularnego stosowanie uśmiech jest wyraźnie jaśniejszy, bielszy. Pomaga również rozjaśnić przebarwienia, plamki, niechciany żółty kolor po paleniu papierosów. U mnie spisuje się na medal. Nie tylko przy użyciu szczoteczki sonicznej (akurat ja posiadam szczoteczkę o bardzo dużej ilości drgań) można uzyskać zaskakujące efekty wybielenia, ale także przy klasycznej manualnej szczoteczce. Cena nie jest wygórowana. Jeśli się dobrze poszuka można już ją znaleźć nawet za 17zł... Poza tym jest bardzo wydajna i starcza na długi czas. Ja serdecznie ją polecam!
    Zalety:
    • delikatny, słodki smak,
    • nie podrażnia dziąseł,
    • gęsta,
    • nie pieni się,
    • wydajna,
    • wyraźnie wybiela zęby,
    • jest przystępna cenowo,
    • niski współczynnik ścieralności RDA,
    • doskonała do wrażliwych dziąseł.
    Wady:
    • dostępna online lub w sklepach specjalistycznych,
    • nie każdemu może odpowiadać słodki smak,
    • nie daje uczucia orzeźwienia.