Pasty do zębów

BioRepair Anticavity Action Toothpaste Pasta do zębów

Mediaexpert.pl
Blanx BIOREPAIR Pełna ochrona - Pasta do zębów z cząsteczkami Microrepair naprawiająca powierzchnię szkliwa 75ml
ELECTRO.PL
stomatologicznysklep.pl
notino.pl

• 12 września 2024 o 22:01
    Poleciła mi ją higienistka po zabiegu
    Do tej pory stosowałam inną pastę, też na ochronę szkliwa i bez fluoru. Ale po zabiegu u dentysty, higienistka mi ją poleciła. Do dentysty, jeżeli nic mnie nie boli i nie mam zębów do leczenia to chodzę regularnie raz na pół roku. Wcześniej miałam wrażliwe zęby i dziąsła, po używaniu pasty dolegliwości się zmniejszyły. Dobrze się ją wyciska aż do samego końca, jest dość gęsta, biała. Czy chroni szkliwo, trudno mi stwierdzić. Na pewno dobrze czyści zęby i nie czuję, żeby rysowała szkliwo jak inne pasty z takimi granulkami ( wiesz zapewne co mam na myśli). Więc mogę stwierdzić, że u mnie się sprawdziła, będę kupować kolejne opakowania.
    Zalety:
    • dobrze czyści
    • wyciśniesz ją do samego końca
    Inne
  • 15 marca 2024 o 19:42
    Dobra pasta bez fluoru
    To najlepsza pasta bez fluoru, na jaką trafiłam. Kupiłam ją właśnie z powodu braku fluoru, a nie po to aby zregenerować płytkę nazębną, więc ciężko mi ocenić tę funkcję. Co do samej pasty - dobrze oczyszcza zęby, lekko je wybiela, nie zawiera żadnych drobinek, fajnie się pieni. Niestety pasty bez fluoru często mają jakieś dziwne smaki, a ja wtedy mam poczucie jakbym w ogóle nie myła zębów. Ta na szczęście ma przyjemny miętowy smak, pozostawia buzię i oddech odświeżone, jak po klasycznej paście. Cenię ją również za dobry skład.
    Zalety:
    • nie zawiera fluoru, SLS, parabenów, dwutlenku tytanu;
    • regeneruje płytkę nazębną;
    • przyjemny smak;
    • dobrze się pieni.
    Wady:
    • cena.
  • 6 maja 2023 o 23:35
    Dobre oczyszczenie i pomoc przy wrażliwych zębach
    Biały kartonik z zielonymi elementami informuje o możliwości naprawienia 100% szkliwa i ma grafiki ukazujące mineralizację szkliwa, zawiera tubkę z takimi samymi informacjami. Miękka tubka 75ml wystarczyła mi na miesiąc użytkowania. Barwa biała bez drobinek i konsystencja typowa dla standardowych past. Zapach i smak przyjemnie mentolowy, dobrze odświeża oddech. Mycie wrażliwych zębów tą pastą jest bardzo efektywne: osad z kawy albo herbaty jest szybko i delikatnie usuwany, ból spowodowany uszkodzeniem dziąsła (trafiłam na bardzo zaostrzoną na końcu frytkę) zniwelowany praktycznie do zera. Stosowana przez kilka dni lekko wybiela zęby, dziąsła nie mają opuchlizny ani stanów zapalnych. Wydobycie końcówki pasty z tubki jest dla mnie dosyć uporczywy, musiałam mocno poskręcać i docisnąć tubkę, ale mam tak ze wszelakimi produktami w tego typu opakowaniami.
    Drogeria Natura
  • 5 marca 2023 o 18:44
    Pomocna przy demineralizacji szkliwa, wrażliwych zębach
    Gdy zauważyłam na dwóch zębach plamy, które w moim przypadku wynikają z demineralizacji szkliwa, postanowiłam kupić pastę do zębów, która jest polecana w takim przypadku (a więc zawierałaby Hydroksyapatyt wapnia lub podwyższoną zawartość fluoru). Dodatkowo ważne było dla mnie, aby miała niski wskaźnik ścieralności (RDA). Stąd też padł wybór na tę pastę. Wnioskuję, że dzięki jej stosowaniu zmniejszyła się nadwrażliwość zębów i wzmocniło się szkliwo. Pasta dobrze oczyszcza zęby, dodatkowo lekko odświeża oddech. Jest wydajna i jej tubka jest dość miękka. Troszeczkę też bezpiecznie wybiela zęby.