Balsamy do ust

Essence HEART CORE fruity lip balm Nr. 04 Lucky Lemon 3.0 g

millane
    13 grudnia 2024 o 19:23
    Balsam na chwilę
    Balsam do ust, który daje ochronną powłokę, ale tylko na chwilę. Bardzo szybko się zjada. Daje chwilową ulgę, nie nawilża i nie pielęgnuje ust na dłuższą metę. Opakowanie tanie, plastikowe - wizualnie ok, ale czuć, że jest to tani produkt. Zapach słabo wyczuwalny w opakowaniu, po kilku użyciach wywietrzał do zera. Wyglądem i działaniem jest to kosmetyk dla dziecka lub nastolaki, raczej nie dla osoby, która ma konkretne oczekiwania w stosunku do produktu.
  • 12 grudnia 2024 o 14:48
    przeciętny
    Na wstępie zaznaczę, że mam bardzo problematyczne usta. Wiecznie spierzchnięte, skłonne do uczuleń i podrażnień. W związku z tym rzadko używam kolorowych kosmetyków do ust w obawie, że tylko spotęgują mój problem. Podczas zakupów w Hebe, koleżanka poleciła mi tą pomadkę. Mówiła, że świetnie nawilża i zostawia delikatny kolorek na ustach. Pomyślałam, że się skuszę mimo, iż nie miałam dużych nadziei. Posiadam wariant 02 Sweet Strwaberry. Zdecydowałam się na niego, bo zdecydowanie bardziej wolę czerwone odcienie na ustach niż np. różowe. WYGLĄD: Pomadka zamknięta jest w ładnym opakowaniu z bardzo wytrzymałego plastiku. Zatyczka dobrze się trzyma, nie odpada samoczynnie. Sztyft jest ścięty pod skosem, co ułatwia aplikację. Na samej górze znajduje się urocze serduszko. KONSYSTENCJA: Pomadka gładko sunie po ustach, nie jest tępa czy nieprzyjemna w aplikacji. Ma kremową konsystencję ale zbitą, tzn, że nie rozpływa się na ustach jak np. wazelina. DZIAŁANIE: Mimo, że pomadka ma działać nawilżająco to nie spodziewałabym się tutaj jakichś szałowych efektów. Kiedy pomadka znika z naszych ust pozostawia je suche i lekko spierzchnięte. Mało tego pomadka nie schodzi z ust równomiernie. Mam wrażenie, że w miejscach najbardziej suchych po prostu wżera się w usta tworząc nieestetyczne plamy. Po użyciu mam czasem wrażenie, że moje usta są lekko zaczerwienione dookoła, ale nie pieką ani nie swędzą. Nie wiem, może to reakcja, na któryś składnik. Przed nałożeniem jej na usta trzeba zadbać o nawilżenie ust, bo podkreśla suche skórki i załamania. KOLOR: Na początku miałam wrażenie, że pomadka nie nadaje żadnego koloru. Jednak już po kilku użyciach się rozkręciła i nadaje bardzo fajny czerwonawy/truskawkowy odcień. Na początku widzę lekko pomarańczowe tony ale podczas noszenie zmienia trochę odcień na bardziej różowo-truskawkowy. SMAK I ZAPACH: Smak raczej neutralny, zapach bardzo przyjemny, owocowy. TRWAŁOŚĆ: Oczywiście trwałość nie jest powalająca ale nie zapominajmy, że to tylko balsamik koloryzujący. Pomadka znika przy jedzeniu i piciu. CENA I DOSTĘNOŚĆ: Pomadkę kupiłam w Hebe za kilka złotych więc mimo, iż nie spełnia do końca moich oczekiwań nie żałuję zakupu.
    Zalety:
    • ładny kolor
    • przyjemna konsystencja
    Wady:
    • wysusza lekko usta
    • tworzy nieestetyczne plamy
    • podkreśla suche skórki
    cansada
    13 września 2024 o 13:17
    Bez szału.
    Kolor 02 Sweet strawberry. Opakowanie tandetny plastik, serduszko w srodku sztyftu wyglada fajnie, zapach tragiczny jak dla mnie , mocno syntetyczny. Kolor na ustach bardzo ladny, delikatny. Jako pomadka ochronna z delikatnym kolorem sprawdza sie ok. Mysle ze na spierzchniete usta to nie da rady jednak z nawilzeniem. Nie żałuję ze kupiłam, ale jak w tytule recenzji, produkt bez szału!
    Zalety:
    • cena dostępność
    Wady:
    • zapach opakowanie
  • 26 lutego 2024 o 12:14
    Idealny i śliczny balsam do ust nadający im delikatny kolorek
    Oki, bardzo lubię ten balsam do ustek! Kupiłam go przez przypadek za jakieś grosze w Hebe i mówiąc szczerze? Nie żałuję tej decyzji, bo balsam nadaje przepiękny kolorek na ustach. Ja mam tą wersję arbuzową więc ten kolorek jest raczej taki czerwony(?) W dodatku sztyft samej pomadki jest super wycięty więc można łatwo nim operować na ustach co uważam za mega duże plusika. A sama w sobie pomadka naprawdę dobrze nawilża usta i przy niej nigdy nie miałam tak, że były widoczne jakieś suche skórki. A sam wygląd pomadki jedynie zachęca do korzystania z niej więc mega ją polecam ????
    Zalety:
    • Pięknie wygląda na ustach
    • Ma ładne oraz poręczne opakowanie
    • Nadaje piękny i delikatny kolorek
    • Usta są widocznie nawilżone
  • 23 lutego 2024 o 14:00
    nie jako balsam, tak jako pomadka
    Produkt zakupiłam ze względu na serce zatopione w sztyfcie. Zaczynając od opakowania, jest ono typowe dla marki — wykonane ze średnio trwałego plastiku, z estetyką celującą w młodszych odbiorców. Po kilku miesiącach użytkowania nie zauważyłam żadnych pęknięć, zatyczka dalej trzyma się w swoim miejscu. Odcień 02 Sweet Strawberry to czerwień, delikatnie wpadająca w ciepłe tony. Intensywność koloru można łatwo stopniować w zależności od ilości nałożonych warstw. Jako osoba nienawidząca czerwonych pomadek, jest to jedyna czerwień, jaką akceptuje na swoich ustach. Z powodzeniem używałam jej również jako róż do policzków. Formuła sunie gładko po ustach. Nie zauważyłam, żeby usta były bardziej nawilżone lub wypielęgnowane po użyciu balsamu, daje on jedynie efekt nawilżenia w trakcie użytkowania. Powiedziałabym, że formuła jest bardziej emolientowa niż nawilżająca. Kolor łatwo się transferuje na wszystko, czego dotknie. Posiada delikatny zapach słodkiej, sztucznej truskawki, który szybko znika. Bardzo lubię używać jej kiedy chcę zrobić delikatniejszy, rozświetlony makijaż. Najprawdopodobniej nie kupię jej ponownie, ze względu na duży wybór produktów tego typu na rynku. Nie uważam, żeby był to zły produkt, jednak nie spełnia się on w roli balsamu.
    Zalety:
    • ładne błyszczące wykończenie na ustach
    • kolor
    • niskie wartości pielęgnacyjne
    • słodki zapach

Zobacz także inne Balsamy do ust