Szampony dla dzieci

Bambino Rodzina, Wzmacniający i hiperdelikatny szampon do włosów

Bambino Rodzina szampon witaminowy blask do włosów matowych i delikatnych 400 ml
Bambino Rodzina Szampon Wzmacniający do Włosów Cienkich i Delikatnych 400ml

• 21 września 2024 o 19:42
    Bardzo fajny szampon
    Stosuję go na zmianę z innym i nie jestem w stanie powiedzieć który lubię bardziej. W moim przypadku sprawdza się dobrze; pozostawia uczucie domytej głowy, nie powoduje plątania się włosów, przyjemnie pachnie i dobrze się pieni, co za tym idzie jest wydajny. Przy dłuższym stosowaniu, wraz z innymi kosmetykami fantastycznie wzmacnia włosy. Może ze słabości do polskich marek, a może dlatego że jest naprawdę w porządku w stosunku cena - jakość, ale poleciłabym go zarówno mamie, jak i koleżance:) Szata graficzna jest przyjemna i mimo długiego namysłu nie znajduje żadnych wad w tym produkcie. Zostanie ze mną na długo:)
    Zalety:
    • Wydajny
    • Dobrze domywa głowę
    • Nawilża włosy
    • Przyjemny zapach
  • 18 lutego 2024 o 17:07
    Do zaakceptowania, aczkolwiek hiperdelikatny nie jest
    Butelka w której otrzymujemy szampon ma pojemność 400 ml. Jest dość szeroką więc dla mniejszych pociech może być niewygodna. Plastik z którego jest wykonana fajnie pracuje, nie jest zbyt sztywny, ma biały kolor, utrudniona jest kontrola pozostałego produktu. Butelka nie ma pompki, a szkoda bo córa przez to zużywa więcej szamponu niż trzeba. Szata graficzna zwyczajna. Biel połączono z niebieskim i fioletem, odpowiedniej wielkości czcionka, wyszczególnione najważniejsze informacje, wszystko to sprawia, że jest spójnie i czytelnie. Obrazek przedstawia borówki i kwiat lipy, czyli te składniki. Które mają pięlęgnować nasze włosy. Sam szampon jest przeźroczysty. Ma dla mnie przyjemny zapach, delikatny, nienachalny. Konsystencja jest żelowa, dość gęsta, nie spływa zaraz z rąk. Dobrze rozprowadza się na włosach. Jest z gatunku średnio pieniących się i nie sprawia problemu, aby go wypłukać. W składzie nie znajdziemy SLS, ale jest jego trochę łagodniejszy zamiennik, co nie znaczy, że jest hiperdelikatny jak obiecuje producent, turaj niestety rozmija się z prawdą. Dla mnie to nie problem bo łagodne szampony nie domywają moich włosów. W składzie znajdziemy m.in. ekstrakt z kwiatów lipy, borówki, pantenol, olej sojowy, słonecznikowy. Niestety nie mamy informacji ile składników jest pochodzenia naturalnego. Jak zatem szampon sobie poradził z włosami? Podczas mycia nie wytwarzy się może mega piana, ale bardzo dobrze oczyszcza włosy czy to z zanieczyszczeń czy resztek produktów do stylizacji (ja zawsze myję je 2 razy). Nie czuć, aby były wówczas szorstkie czy tępe jak czasem się zdarza, aczkolwiek jakoś super miękkie również nie są. Przy krótszych włosach nie ma problemu z rozczesaniem, dłuższe jak u mojej córki sprawiły po nim już trochę problemu. Po wysuszeniu nie były obciążone, ale ładnie odbite u nasady, jakby było ich optycznie więcej. Muszę również przyznać, że nie przetłuszczały się szybciej. Szampon sprawił, że stawały się miękkie, błyszczące, nie były też spuszone. Na szczęście u mnie nie podrażnił skóry głowy, nie wysuszył jej i nie spowodował łupieżu. Atutem jest tutaj dla mnie fakt, że produkt jest polski, a ja lubię wspierać naszą gospodarkę. Nie wiem czy po niego jeszcze sięgnę, ale to raczej wynika z twgo, że lubię testować to czego jeszcze nie używałam.
    Bhubba
    30 maja 2023 o 18:37
    polubiłam szampony z tej serii
    Moje włosy: średnioporowate, cienkie, pozbawione objętości, skóra głowy szybko się przetłuszcza i ma skłonność do swędzenia. Szamponu używam co drugi dzień (przeplatam innym, Nawilżającym z tej samej serii - też bardzo polecam!), mycie na 2 razy. Używam sporej dawki produktu (rozcieńczam dużą ilością wody) bo dopiero wtedy dobrze się pieni i domywa. Inaczej mam wrażenie że włosy od razu są nieświeże i niedomyte. Polubiłam w tym produkcie to, że włosy po nim mało kiedy mają bad hair day. Zazwyczaj są lekko odbite u nasady, sypkie, nawet zdarza im się wpadać w taflę ;) Bardzo chętnie spróbuję pozostałych szamponów z serii Bambino Family, zapowiadają się obiecująco. Jedno ale - NIE JEST TO PRODUKT HIPERDELIKATNY jak reklamuje producent. Na drugim miejscu w składzie znajduje się mocny detergent Sodium Coco-Sulfate, łagodzony przez Coco-Glucoside na trzecim miejscu. Jest to szampon średniej mocy - zalecam ostrożność :) Mi to akurat nie przeszkadza, bo większość tych naprawdę superdelikatnych kosmetyków nie domywa moich włosów ;/
    Zalety:
    • szampon dobrze się pieni gdy go rozwodnimy i damy odpowiednią ilość produktu
    • dobrze domywa, nie wysusza, lekko odbija włosy u nasady
    • niska cena (dałam ok. 14zł) za dużą pojemność (400ml)
    Wady:
    • jest to szampon średniej mocy (główny detergent to Sodium Coco-Sulfate) - trzeba uważać na obietnice producenta ;)
  • 29 sierpnia 2022 o 10:40
    Jest fajny
    Bardzo fajny szampon. Przeznaczony i dla dzieci i dorosłych. Ma przyjemny, delikatny zapach (ale nie umiem to do nieczęsto porównać). Bardzo dobrze się pieni, łatwo spłukuje. Nie plącze włosów! A po zmyciu włosy są miłe w dotyku, nawilżone. Ja używam zawsze jeszcze odżywki. Włosy łatwo się rozczesują.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 29 czerwca 2022 o 12:56
    Delikatny
    Wszystkie szampony z serii bambino rodzina świetnie się u mnie sprawdziły. Są bardzo delikatne, nadają się do codziennego oczyszczania. Ten dobrze się pieni, nie przesusza skóry głowy i włosów, a wręcz sprawia, że są włosy są super nawilżone i miękkie w dotyku. Na plus duża pojemność i niska cena
    Zalety:
    • Dobrze się pieni
    • Jest delikatny