Szampony dla dzieci

Nivea Baby, Delikatny szampon łagodzący

• 8 maja 2023 o 12:49
    Delikatny szampon
    U KOGO STOSOWANE – u osoby dorosłej W JAKIM CELU – z ciekawości, jak się zachowa szampon na wymagających włosach, chciałam też przerzucić się na coś delikatniejszego, dać odetchnąć włosom DOSTĘPNOŚĆ – bez problemu w wielu drogeriach i sklepach, stacjonarnie i online OPAKOWANIE – 200 ml, szczelne zamknięcie SZATA GRAFICZNA – dominuje kolor niebieski SKŁAD – średni, ale nie ma tragedii WYDAJNOŚĆ – około miesiąc regularnego mycia ZAPACH – jakkolwiek to brzmi, dzidziusiowy ;) KONSYSTENCJA – gęsta, trudno się rozprowadza i nie pieni zbyt obficie TRWAŁOŚĆ – włosy umyte rano, wieczorem nadawały się do kolejnego mycia EFEKT – największym plusem było to, że włosy łatwiej się rozczesywało, na czym mi zależało, bo ostatnimi czasy dużo ich sobie wyrywałam podczas czesania, do tego włosy były przyjemne, gładkie, odświeżone, nie było problemu ze zrobieniem fryzury ZESTAW – inne kosmetyki z serii Baby PODRÓŻ – nie sprawdzałam CENA – ok. 10 zł
    Zalety:
    Wady:
    • trwałość
    mm2991
    3 maja 2021 o 14:02
    Lubię ten szampon dla córki
    Produkt jest w wygodnym opakowaniu, można kontrolować zużycie szamponu dzięki przezroczystości butelki, zamknięcie jest na klapkę z mocnym clikiem. Szampon używam dla 20 miesięcznej córki, która ma długie i gęste włosy. Szampon bardzo dobrze i delikatnie oczyszcza jej włoski, świetnie się pieni i pięknie pachnie jak większość kosmetyków marki NIVEA Baby. Szampon nie podrażnia oraz nie plącze włosów. Szampon ułatwia rozczesywanie i jest bardzo wydajny, wystarczy odrobina by umyć głowę dziecka.
    Zalety:
    • skutecznie i delikatnie myje
    • nie podrażnia
    • dobrze się pieni
    • ułatwia rozczesywanie
    • nie plącze włosów
  • 18 kwietnia 2019 o 21:46
    Fajny szamponik
    Chciałam szamponik dla córki, bo nie jestem za kosmetykami 2w1 dla dzieci uważam, że jak coś jest do ciała to jest tylko do ciała. Mam cała linie kosmetyków Nivea i na szamponiku się nie zawiodłam dobrze myje i pielęgnuje włoski.
  • 27 lutego 2019 o 13:09
    spoko
    Fajny szamponik do dziecka, co prawda nie używamy póki co za często ale sprawdza się. Ogólnie jak córeczka była na prawdę malutka (miała ok. 2 miesięcy) to oliwkowałam jej skórę głowy gdyż widziałam, że skóra troszeczkę się przesusza i bałam się pojawienia ciemieniuchy. Szampon bardzo fajnie zmywał oliwkę. Poza tym uwielbiam zapach kosmetyków nivea baby ! Kosmetyk jest bardzo wydajny, hipoalergiczny i ma pozytywną opinię Instytutu Matki i Dziecka. Cena też jest odpowiednia. Minusów nie widzę w sumie żadnych. Kosmetyk oceniam na dobry więc daję 4 *.
    missi13
    19 października 2018 o 12:33
    tak!
    Bardzo wydajny szampon, dostępny niemalże w każdym sklepie. Starcza nam na prawdę na długo!! Pachnie pięknie - typowym bobaskiem :-) Dobrze myję włosy, dobrze się pieni, nie zostawia suchej skóry, nie szczypie mocno w oczka. Jest u nas już od lat