Szampony dla dzieci

Bambino Szampon do Mycia Włosów od Pierwszego Dnia Życia 400ml
Bambino
Bambino Nivea Polska Sp. zo.o. Szampon - 400 ml

• 24 listopada 2024 o 8:18
    Pielęgnuje małe włoski ;)
    Szampon Bambino kupiłam w komplecie wraz z żelem do mycia ciała - nie jestem fanką klasycznej oliwki tej marki, ale jakoś mnie skusiły te różowe opakowania. Moja recenzentka, czyli niespełna trzylatka ma już dość długie włosy, które mają tendencję do falowania. Zależy mi na łagodnej pielęgnacji i pomocy w rozczesywaniu - Bambino spisał się na medal, sprawdził się w codziennej pielęgnacji. Opakowanie to wygodna, szczelna butelka. Mam w nieco odświeżonej szacie graficznej - napisy są bardziej wyraziste, ale wciąż mamy uroczego misia, ambasadora marki oraz różową, pastelową kolorystykę. Zapach bardzo mi się spodobał, jest nietypowy jak na kosmetyki dla dzieci, które zazwyczaj pachną kremowo i pudrowo. Producent nie informuje o zapachu, ale dla mnie pachnie gruszką :D Uprzyjemnia codzienną pielęgnację, nie uczula czy nie drażni swoim zapachem. Szampon jest przezroczysty i ma bardzo gęstą, żelową konsystencję. Dobrze się pieni, wystarczy odrobina, by umyć głowę. Jest łagodny dla dziecka - nie szczypie w oczy, nie zauważyłam żadnych protestów ze strony użytkowniczki :D Łatwo się spłukuje, można szybko pozbyć się piany. Po umyciu włoski są świeże, czyste, lekkie. Łatwo się rozczesują grzebieniem, nie muszę wspomagać się żadnym psikadłem. Ładnie się układają, nie elektryzują się - na prawdę nie mam do czego się przyczepić! Kosmetyk jest bardzo wydajny, dostępny w popularnych dyskontach, w których często robię zakupy oraz ma dobrą cenę. Polecam, to bardzo skuteczny produkt dla dzieciaków.
  • 20 października 2024 o 13:08
    Wszystko w porządku
    Zaznaczam że szamponu używałam tylko na sobie, nie na dziecku. Od kilku lat kupuje go od czasu do czasu, ostatnio używam głównie jego. Sprawdza się bardzo dobrze. Zawsze myje skórę głowy na dwa razy, za pierwszym razem pieni się średnio, potem bardzo dobrze. Nigdy nie podrażnił mi skóry głowy, nie wywołał łupieżu, włosy nie przetłuszczają się po nim szybciej. Jest tani, bardzo ładnie pachnie i ma prześliczne opakowanie. Jedna uwaga, szczypie w oczy, ale nie znalazłam jeszcze szamponu który by nie szczypał. Kupię jeszcze nie raz.
  • 30 lipca 2024 o 18:18
    Szampon z misiem nie tylko dla dzieci
    Szampon Bambino z misiem w różowej butelce kupiłam w Rossmanie. Szampon jest gęsty ładnie pachnie. Szampon jest bardzo delikatny, łagodnie oczyszcza i pielęgnuje skórę głowy, nie wysuszając jej. Szampon jest bardzo wydajny, fajnie się pieni, wystarczy na długi czas.Co jest ważne,a to że szampon nie uczula i nie szczypie w oczy. Stosuje nie tylko dla dziecka,również ja używam na zmianę z innymi szamponami. Szampon dobrze się wypłukuje, włosy po umyciu są bardzo delikatne w dotyku. Polecam wypróbować.Ja kupię ten szampon dla siebie i dziecka jeszcze nie jeden raz.
    Zalety:
    • Przyjemny zapach
    • Gęsta konsystencja
    • Pojemność, szampon wystarczy na długo
    • Nie wysusza skóry
    • Włosy po umyciu są delikatne ,miękkie w dotyku
    Wady:
  • 28 maja 2024 o 13:24
    Łagodny i delikatnie myjący szampon
    Skóra głowy naszego malucha walczy z ciemieniuszką, stąd jest bardzo sucha i wrażliwa. Zazwyczaj właśnie jest swędząca i podrażniona przez różne specyfiki do ciemieniuszki i wyczesywanie jej. Używaliśmy z synkiem tego szamponu przez ostatnie jakieś 2 miesiące, może trochę więcej i muszę powiedzieć, że szampon naprawdę bardzo łagodnie oczyszcza skórę głowy, dodatkowo zauważyłam że główka maluszka nie przesusza się, nawet z tą nieszczęsną ciemieniuchą. Dobrze rozprowadza się na skórze głowy i włoskach. Jest komfortowy dla dziecka. Jedyne co, to opakowanie mogłoby mieć dozownik. Nie ukrywam, że trochę mi tego brakuje, gdyż często przy myciu dziecka wylewa mi się dużo więcej produktu niż bym chciała.
  • 27 kwietnia 2024 o 10:16
    Bardzo łagodny szampon. Dla delikatnej skóry głowy dziecka.
    Szampon jest bardzo łagodny dla delikatnej skóry głowy mojego dziecka. Ma delikatnie oczyszczającą formułę. Dobrze rozprowadza się na skórze i lekko pieni. Nie podrażnia, nic nie wysusza skóry. Ma przyjemną konsystencję, która nie spływa ze skóry przez co jest komfortowa. Szampon jest bardzo wydajny. Opakowanie umożliwia wygodne wydobycie odpowiedniej ilości produktu.
    Drogeria Super-Pharm