Szampony dla dzieci

Himalaya Herbals Gentle Baby Shampoo Łagodny szampon dla dzieci

• 16 lutego 2024 o 12:27
    Sprawdzony przez starszaka, malucha i mamę
    Szampon Himalaya to kolejna tania i dobra propozycja ode mnie. Na włoskach mojego starszaka, niemowlaka i moich spisał się prawidłowo. Szampon, nakładany już w niewielkiej ilości, dobrze i skutecznie myje skórę głowy i włosy, pozostawia je miękkie i błyszczące. Doceniam za dobry i naturalny skład. Zapach tego produktu jest niesamowicie w moim odczuciu przyjemny, aż chce się używać. Jest to produkt wydajny. Nie szczypie w oczy. Polecam od siebie i moich dzieci.
    Zalety:
    • Delikatne i skuteczne oczyszczanie
    • Piękny zapach
    • Łagodny skład
  • 3 grudnia 2020 o 1:01
    Nie polecam
    Stosowałam na włosach dwuletniej córki jak i syna. U syna, całkiem ok bo ma krótkie włosy nie wymagające czesania. U córki tragedia ale po kolei. Szampon kupiłam w rossmanie jako produkt którego jeszcze nie używałam i chciałam przetestować. Trochę zastanowiła mnie cena bo jak na taką pojemność, myślę że do tanich nie należy. Zachęcił mnie przedwszystkim skład. Sam zapach szamponu jest poprostu ziołowy o zbitej, galaretkowej konsystencji. W połowie butelki bardzo ciężko było go wydobyć. Pienił się w miarę ok, mył też poprawnie ale włosy po zmyciu były bardzo szorstkie a później plątały się przy czesaniu.
  • 26 marca 2020 o 17:15
    Super szampon dla dzieci.
    Używa od:próbka
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Bardzo dobry,delikatny produkt dla dzieci. Ma bardzo gęsta, żelowa konsystencje,ładny zapach,bardzo dobrze sie pieni,ładny zapach. Włosy dziecka po umyciu są mięciutkie i ładnie pachnące. Nie sa tłuste ani obciążone. Nie powoduje on podrażnień, nie szczypie w oczy,nie podraznia skóry głowy. Jest wydajny. Jedyny minus to to że ciężko go aplikować z opakowania.
    Zalety:
    • Zapach,konsystencja, nie podraznia,nie uczula
  • 15 listopada 2018 o 0:27
    Pozytywne zaskoczenie
    Bardzo się polubiliśmy. Skład delikatny, bez mocnych detergentów, zapach przyjemny, normalny (nie taki mdły jak to nie raz bywa u dziecięcych kosmetyków) Konsystencja niestety ciężka do spienienia jeśli ma się gęste włosy. Szampon jest bardzo galaretowaty i trzeba się troszkę napracować, żeby dokładnie rozprowadzić go po całej skórze głowy...ale warto! Działanie!! Uwielbiam, pozostawia po sobie takie mięciuchne włoski, są nawilżone od czubka po końce, milutkie takie :):) Podsumowując: Przez konsystencje nie chce mi się go używać co mycie, ale mimo to zużyłam już kilka butelek, bo bardzo lubię włosy jakie mam po nim. (zawsze jak go kupuję córeczce, to tak jakoś wychodzi, że jej go zużywam, no nie mogę się powstrzymać ;P)
    Zalety:
    • Zapach - nie jest mdły, jak to zwykle bywa w dziecięcych kosmetykach
    • Działanie - cud miód i maliny, mięciutkie miluśkie włosy
    • Dostępność - Rossmann
    Wady:
    • Konsystencja - galaretowata, ciężka do rozprowadzenia
  • 26 października 2018 o 22:22
    Jeden z ulubionych
    Córka ma delikatną skórę głowy i wiele szamponów powoduje,że głowa ją swędzi. W naszym wypadku szampon Himalaya daje radę. Przy pierwszym użyciu byłam trochę zaskoczona jego konsystencją,bo to rzeczywiście trochę taki glutek, ale to kwestia przyzwyczajenia. Butelkę wystarczy stawiać do góry nogami, a przy myciu dodać trochę więcej wody na włosy i szampon szybko się rozprowadza. Dość dobrze się pieni i starcza na długo. Przy dwójce dzieci ledwo wyrabiam się przed końcem jego terminu ważności. Zapach jest ziołowy, więc nie każdemu może odpowiadać, ale też uważam,że to kwestia przyzwyczajenia. Włosy po myciu nie rozczesują się za dobrze, ale podsuszone suszarką dają się już rozczesać i po całkowitym wysuszeniu włosy są bardzo miękkie i błyszczące. Zapach utrzymuje się na włosach przez jakiś czas i uważam,że jest przyjemny.