Balsamy do ciała

HOBB
Bielenda Nawilżający balsam do ciała RABARBAR + WANILIA
Bielenda Body Coctail Balsam do ciała nawilżający Rabarbar & Wanilia 400ml

• 24 stycznia 2025 o 13:58
    Pięknie pachnący balsam na lato
    Balsam zamknięty jest w przyciągającym wzrok opakowaniu i co najważniejsze opakowaniu z pompką dzięki czemu łatwo się go aplikuje. Do zakupu zachęciło mnie niecodzienne połączenie rabarbaru i wanilii. Ta para okazała się strzałem w dziesiątkę. Zapach jest jest bardzo przyjemny, świeży i orzeźwiający i pozostaje na skórze przez dłuższy czas. Balsam ma lekką konsystencję i piękny jasnoróżowy kolor. Rozprowadza się idealnie i co dla mnie bardzo ważne nie zostawia tłustego filmu, a mimo wszystko fajnie nawilża choć efekt ten nie jest długotrwały. Bardzo szybko się wchłania, jest delikatny dla skóry i nie podrażnia. Mój ulubieniec na letnie miesiące.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • wygodne opakowanie
    • skład
    • szybko się wchłania
  • 2 stycznia 2025 o 21:13
    Przyjemny delikatny zapach balsamu oraz dobre nawilżenie
    Bardzo lubię używać kosmetyków marki bielenda a balsam z tej serii szczególnie przypadł mi do gustu. Dobrze nawilża skórę nie pozostawiając tłustego filmu na ciele. Szybko się wchłania. Ma przyjemny zapach
  • 28 października 2024 o 18:14
    Bardzo lubię całą serię
    Bardzo lubię całą serię tych kosmetyków . Zarówno żele pod prysznic , peelingi do ciała , balsamy są warte uwagi . Balsam bardzo dobrze nawilża ciało, skóra jest mięciutka i wygładzona . Do tego zapach również na plus . Zawsze jak się nim posmarowałam to mój chłop pytał co to , bo ładnie pachnę . Jedyny minus to pompka która już pod koniec nie nabierała produktu i musiałam rozciąć opakowanie żeby zużyć całość . Jednak i tak polecam i kolejne produkty z tej serii są już na mojej półce .
  • 10 czerwca 2024 o 21:01
    Ładny , ciekawy zapach ale brak nawilżenia
    Kupiłam ten produkt głównie ze względu na przepiękny zapach który naprawdę przypadku mi do gustu , jest to rabarbar i wanilia ale zdecydowanie jak dla mnie najbardziej wyczuwalny jest tu jednak rabarbar wanilia jest tutaj bardzo łagodna i mało wyczuwalna , zapach jest trwały i długo utrzymuje się na skórze . Balsam natomiast nie przyniósł mojej skórze żadnego nawilżenia nawet delikatnego dlatego pod tym względem się nie sprawdził , skóra jest faktycznie delikatniejsza w dotyku ale nie jest to nic intensywnego ani trwałego . Po nałożeniu produkt szybko się wchłania nie pozostawiając lepkiej czy kleistej warstwy na skórze . Opakowanie ma przyjemną dla oka szatę graficzną która zachęca do zakupu , opakowanie jest także praktyczne i można z niego wydobyć cały produkt do samego końca , cena produktu jest bardzo przystępna i jest on bardzo łatwo dostępny zarówno w sklepie stacjonarnym jak i internetowym .
    • Dostępność
    Wady:
    • Brak nawilżenia
    • Brak odżywienia
    Vardzia
    10 czerwca 2024 o 20:01
    Najlepszy pod względem wchłaniania, najgorszy pod względem nawilżania
    Z racji, że zapach rabarbaru jest jednym z moich ulubionych nie mogło na mojej półce zabraknąć Bielendy Coctail. Był to balsam nad zakupem którego długo się nie zastanawiałam, bo testowałam już pozostałe z tej serii i byłam zadowolona. Może przejdźmy jednak do szczegółów. Balsam ma lekką konsystencję, piękny jasnoróżowy kolor i pachnie wanilią z delikatną domieszką rabarbaru. Dzięki temu nie jest taki słodki. Zapach jest wyczuwalny na skórze, ale nie wwierca się jakoś mocno w nos. Raczej się wtapia w tło. Jest zamknięty w przezroczystej butelce, z pompką. I tu niestety przykre zaskoczenie - pierwszy raz (a trochę balsamów z tej serii miałam) pompka szybko się zepsuła. Z racji, że dla chcącego nie ma nic trudnego to i tak udało mi się go zużyć, ale jednak to dozowanie było trochę utrudnione. Jeśli chodzi o działanie jest to balsam, który wchłania się najszybciej z tych trzech i nie pozostawia tłustego filmu - to chyba pierwszy kosmetyk od bardzo dawna, który wchłania się co do kropli. Jest delikatny dla skóry i nie podrażnia. Odniosłam jednak wrażenie, że nawilża najsłabiej z tych trzech. Jakieś tam nawilżenie daje, ale nie jest ono jakieś długotrwałe. Musiało to być na tyle widoczne, że mimo codziennego stosowania zauważyłam - a w międzyczasie stosowałam również dodatkowo olejek arganowy do ciała i balsam brązujący z mokosha. Co do dostępności - ja kupowałam w hebe, ale widziałam go także na drogeriach internetowych i czasem w zestawach prezentowych w Rossmannie. Cenowo - około 30zł, ale idzie go kupić taniej. Opakowanie 400ml wystarczyło mi na około miesiąc użytkowania. Szczerze to nie do końca mi grał. Fakt, była to genialna opcja nawet przy upałach, ale ten brak nawilżenia... Nie wiem czy ponownie zdecyduje się na zakup. Na pewno nie będzie to mój pierwszy wybór.
    Zalety:
    • ekspresowe, całkowite wchłanianie
    • przyjemny zapach
    Wady:
    • mógłby lepiej nawilżać