Balsamy do ciała

Treacklemoon balsam do ciala Brazilian Love 250.0 ml
Treaclemoon Balsam do Ciała Brazilian Love 250ml
Treaclemoon Brazilian Love - Balsam do ciała 250 ml 250 ml

• 23 marca 2025 o 20:43
    lekki, pachnący jak egzotyczne lato
    Nie lubię balsamów, które długo się wchłaniają i zostawiają lepką warstwę, więc ten produkt to strzał w dziesiątkę! Szybko znika ze skóry, nie oblepia jej, a mimo to fajnie nawilża. Do tego zapach jest absolutnie boski – ciepły, słodki, otulający, jak wakacyjna bryza na tropikalnej plaży. Dużym plusem jest też poręczne, niewielkie opakowanie, które bez problemu mieści się w torbie. To świetny balsam na podróż! A do tego jest całkiem wydajny – nie trzeba go nakładać dużo, żeby skóra była miękka i pachnąca. Jest też idealną bazą pod mgiełkę Sol de Janeiro 62! Dzięki temu zapach mgiełki trzyma się dłużej i jeszcze lepiej rozwija na skórze. Czy kupię ponownie? Na pewno! To świetny wybór na cieplejsze dni i szybkie poranne rytuały pielęgnacyjne.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania – zero lepkiej warstwy
    • Piękny, otulający zapach
    • Poręczne opakowanie – idealne do torebki i w podróż
    • Całkiem wydajny – wystarczy niewielka ilość
    • Genialna baza pod mgiełkę Sol de Janeiro 62
    Wady:
    • Nie dostrzegam ;)
  • 2 lutego 2025 o 22:15
    Słaby
    Recenzje zacznę od tego, że kupiłam go ze względu na świetne oceny :/ na szczęście nie był drogi. Pierwsza zaskoczyła mnie buteleczka bo miałam wrażenie, że pojemność będzie mniejsza ale ma 250 ml więc super. Zapach...początkowo wydobyty z buteleczki mnie zachwycał, ale w trakcie smarowania skóry zmienia się i trochę kojarzy mi się z plastikiem. Z konkretów, które mają największe znaczenie przy ocenie to: -Konsystencja, która jest kremowo-żelowa. Trzeba troche rozmasować żeby wsiąkła w skórę. Przy pierwszym użyciu nawet sprawdzałam czy przez przypadek nie kupiłam żelu pod prysznic. -Działanie....po nazwie "Rich" spodziewałam się bogatej konsystencji z super efektem miękkiej i nawilżonej skóry. Podsumowując słaby...
    Zalety:
    • Butelka, początkowy zapach, dostępnosc
    Wady:
    • Konsystencja, brak wyraźnych efektów działania,
  • 3 stycznia 2025 o 11:00
    Ulubieniec na lato
    Treaclemoon Brazilian Love to świetny zamiennik Sol de Janeiro numer 62. Kosztuje około 25 zł i jest dostępny w większości drogerii. Zapach tego balsamu jest obłędny. Dosłownie wakacje na rajskiej plaży zamknięte w butelce. Wyczuwalna jest wanilia oraz karmel. Dobrze nawilża, ale jeśli ktoś ma bardzo suchą skórę to może nie do końca się sprawdzić. Produkt ma fajną konsystencję i szybko się wchłania. Zapach utrzymuje się kilka godzin na skórze. Idealny produkt w okresie letnim, wakacyjnym.
    • Dostępność w sklepach
    ZuzaMa
    30 listopada 2024 o 15:27
    inspirowany ale tylko zapachem Sol de Janeiro Cheirosa 62
    Treaclemoon Brazilian Love Body Lotion to produkt, który może stanowić atrakcyjną alternatywę dla bardziej znanych balsamów o podobnym zapachu. Jego tropikalna, słodka woń przenosi nas myślami na egzotyczne plaże, co czyni codzienną pielęgnację przyjemniejszą. Zapach i kolorystyka balsamu wyraźnie nawiązują do Sol de Janeiro Cheirosa 62, co z pewnością ucieszy miłośników tego aromatu. Konsystencja balsamu jest dość bogata i kremowa, co zapewnia w miarę dobre nawilżenie skóry(za cenę ok. 20 zł jest spoko). Jednak nie jest to jakiś mocarz nawilżenia, więc jeżeli borykacie się z bardzo suchą skórą to może być za mało! Należy jednak rownież zauważyć, że wchłania się gorzej i wolniej niż droższy odpowiednik zapachowy. W przeciwieństwie do oryginalnego produktu nastawionego na poprawę kondycji skóry poprzez ujędrnianie, w tym przypadku efektu ujędrnienia nie zauważyłam. Jednak można się tego spodziewać, bo producent wspomina tylko o nawilżeniu, więc nie odbieram akurat braku ujędrnienia za minus. Jeżeli zależy Ci na zapachu balsamu to zdecydowanie polecam, jednak jeżeli liczysz na właściwości pielęgnacyjne jak w Sol de Janeiro to polecam odpuścić, bo dla mnie pod tym względem to zupełnie inny produkt.
    Zalety:
    • Urzekający, tropikalny zapach inspirowany Sol de Janeiro Cheirosa 62.
    • dobre nawilżenie skóry
    • Atrakcyjna cena
    Wady:
    • Dość słabo się wchłania
  • 21 sierpnia 2024 o 11:01
    Kokosowa uczta
    Uwielbiam kosmetyki o słodkich zapachach, więc ten balsam od Trealemoon od razu zdobył u mnie duży plus. Po zakończeniu używania poprzedniego balsamu innej marki, postanowiłam spróbować czegoś nowego i wybór padł właśnie na ten produkt. Pierwsze, co zauważyłam, to jak szybko się wchłania. Skóra po jego użyciu jest wyraźnie wygładzona i miękka, co jest dla mnie bardzo ważne. Balsam świetnie sprawdza się w ciepłe dni, zwłaszcza podczas upałów, gdyż nie pozostawia uczucia lepkości, co często zdarza się przy innych produktach. Jego lekka formuła sprawia, że skóra oddycha i nie jest obciążona. Mimo to, mam pewne obawy, że w chłodniejsze miesiące może okazać się zbyt lekki, by odpowiednio nawilżyć skórę. Warto jednak spróbować, bo zapach i działanie latem są naprawdę godne uwagi.
    Zalety:
    • Szybko się wchłania
    • Piękny kokosowy zapach
    • Wygładza tak jak obiecuje producent
    Wady:
    • Zbyt lekki na zimę