Ziaja, Med, Kuracja lipidowa, Fizjoderm balsam (nowa wersja)

1 HIT!
84 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiWSKAZANIA
skóra alergiczna, atopowa, odwodniona.
PROBLEM
zaburzone funkcje bariery ochronnej skóry
Bogata emulsja nawilżająca na bazie fosfolipidów, tworząca multilamelarną strukturę naśladującą budowę naskórka. Wegańska formuła z 98% składników pochodzenia naturalnego.
EFEKT MED
• Nie narusza ciągłości warstwy lipidowej naskórka.
• Uzupełnia ubytki fizjologicznych składników skóry.
• Intensywnie nawilża oraz zmniejsza transepidermalną utratę wody.
• Wyraźnie łagodzi podrażnienia.
Cechy produktu
- Rodzaj
- balsamy
- Właściwości
- nawilżające
- Pojemność
- >250ml
- Skóra
- sucha, alergiczna / atopowa, odwodniona
- Aqua (Water),
- Zapach: 4
- Stosunek jakości do ceny: 3
- Opakowanie: 4
Przeciętny
Co prawda nie jestem atopikiem, ale łuszczykiem i chętnie sięgam po kosmetyki dla skóry bardzo wymagającej. Przy zakupie kierowałam się świetnymi opiniami i niestety, bardzo się przejechałam na tym produkcie.
Wiem, że nie jest to produkt dedykowany konkretnie do mojej przypadłości, jednak nie stosowałam go po to, by ją zaleczać, chciałam czegoś co będzie koić skórę i sprawiać, że nie będzie się tak szybko przesuszać, szczególnie latem, kiedy traci wodę jak szalona i jest podrażniona po częstszym goleniu. I niestety nie sprawdził się nawet w takiej roli.
Sam balsam ma bardzo lejącą konsystencję, potrzebowałam go naprawdę sporo, żeby odpowiednio się posmarować. Wchłania się szybko i zostawia lekki film, ale nie jest on lepki, zresztą przy takim składzie jest oczywiste, że jednak będzie tworzył barierę na skórze.
Jednak nie zauważyłam po dłuższym czasie stosowania, żeby skóra była bardziej nawodniona, odbudowana czy intensywnie nawilżona. Plus za brak składników podrażniających i brak zapachu.
Sprawdza się słabo przy naprawdę wymagającej skórze, może dla kogoś bez chorób skóry się sprawdzi, u mnie niestety okazał się totalną klapą.
ZALETY: Opakowanie
Brak substancji drażniących
Bezzapachowy
WADY: Niewydajny
Brak widocznego działania
4 /5
26 lutego 2023, o 23:22
Nie wie, czy kupi ponownie
Kupiony w: Inna drogeria
Ziaja rzadko zawodzi
Mogę nazwać się fanką kosmetyków marki Ziaja - również w tym przypadku kolejny produkt z ich linii pozytywnie mnie zaskoczył. Balsam jest zdecydowanie bezpiecznym wyborem dla osób z wrażliwą skórą, która potrzebuje odpowiedniego nawilżenia. Krem nie posiada żadnej kompozycji zapachowej, co jest dużym plusem - używałam go głównie do kremowania nóg po goleniu. Łagodził podrażnienia, szybko się wchłaniał i był wydajny. Jest treściwy, więc wystarczy jedynie niewielka ilość kremu, żeby nawilżyć skórę. Jedyny minus, jaki mogę znaleźć w tym produkcie to może zbyt krótki czas nawilżenia, ale to raczej szczegół, bo - biorąc pod uwagę ogólne wrażenie - jestem z niego bardzo zadowolona.
ZALETY: wydajność, szybkie wchłanianie się, działanie, opakowanie
WADY: czas nawilżenia mógłby być nieco dłuższy
12 lutego 2023, o 12:07
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
Wykorzystała: kilka opakowań
Kupiony w: W aptece
- Opakowanie: 5
Skuteczny w walce z atopią i odwodnieniem skóry
Balsam do ciała z kuracji lipidowej to świetna alternatywa dla drogich aptecznych kosmetyków do skóry atopowej, odwodnionej czy alergicznej.
Produkt jest bardzo skuteczny, ponieważ już po pierwszym użyciu odczuwalne jest ukojenie skóry atopowej. Regularne stosowanie balsamu poprawia kondycję skóry w zakresie jej nawilżenia a także złagodzenia podrażnień. Balsam szybko się wchłania pozostawiając skórę dobrze nawilżoną.
Najlepsze efekty działania balsamu można uzyskać stosując jednocześnie kremową bazę myjącą - kuracja lipidowa. Opakowanie posiada dozownik.
Balsam jest produktem wegańskim i zawiera 98% składników pochodzenia naturalnego. Cena balsamu jest przystępna a jakość bardzo dobra.
ZALETY: 1. Idealny dla skóry atopowej, odwodnionej i alergicznej
2. Nawilża i regeneruje
3. Zmniejsza podrażnienia
4. 98% składników pochodzenia naturalnego
5. Przystępna cena - tańszy od innych aptecznych odpowiedników
6 stycznia 2023, o 19:10
Kupiony w: Nie podano
Bardzo dobry
Balsam ma przyjemną, śmietankową ale lekką konsystencję, która bardzo dobrze rozprowadza się na skórze.
Nie tworzy tłustej warstwy, szybko się wchłania.
Jednocześnie porządnie nawilża skórę i po zastosowaniu mam odczucie, że ciało jest zadbane, skóra odżywiona, miękka w dotyku i elastyczna, komfort utrzymuje się przez całą dobę.
Nigdy nie czułam przy stosowaniu tego balsamu żadnego swędzenia czy pieczenia, nie było podrażnienia skóry, nie odczuwałam przesuszenia.
Na jednorazową aplikację wystarczy niewielka ilość, to mega wydajny produkt.
Kosmetyk jest praktycznie bezzapachowy, dla mnie to ważne bo nie lubię gdy balsam kłóci się z moimi perfumami.
Cena jest bardzo przystępna.
Opakowanie z pompką wygodne i funkcjonalne.
Jestem bardzo zadowolona i na pewno kupię ponownie. Szczerze polecam. Warto spróbować.
28 listopada 2022, o 10:35
Nie kupi ponownie
Używa produktu od: miesiąc
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Zapach: 2
- Opakowanie: 4
Szybko się wchłania
Balsam jest okej. Szybko się wchłania i pozostawia skórę gładką. Nie ma lepkiej warstwy na skórze po jego użyciu. Opakowanie spore, wystracza na naprawdę długo. Nie podrażnia, nie uczula, działa łagodząco na podrażnienia. Osobiście nie jestem fanką balsamów, więc ciężko mi powiedzieć czy spełnia swoją rolę jako balsam. Z pewnością jest jednak delikatny i nadaje się do skóry alergicznej oraz atopowej.
23 listopada 2022, o 21:13
19 listopada 2022, o 09:44
Używa produktu od: próbka
Łagodny balsam
Bardzo dobry balsam, lekka konsystencja sprawia, że bardzo ładnie się wchłania. Jestem osobą z łuszczycą, więc moja skóra wymaga dość mocnego nawilżenia. Balsam spełniał swoje zadanie w codziennej pielęgnacji. Dzięki opakowaniu, można z łatwością kontrolować dozowanie, przez co starcza na bardzo długo.
18 listopada 2022, o 06:49
16 listopada 2022, o 11:27
Używa produktu od: tydzień
16 listopada 2022, o 07:53
- Opakowanie: 5
rewelacyjne nawilżenie, poprawa elastyczności skóry
Balsam do ciała świetnie pomógł mi zregenerować moją wysuszoną skórę na nogach. Miałam duży problem jeżeli chodzi o pękającą skórę i tworzenie się tzw. kurzej skórki, która była bardzo nieestetyczna. Balsam szybko się wchłania i ma bardzo przyjemny zapach. Duże opakowanie z pompką ułatwia używanie bo nie musze tłustymi rękami męczyć się z opakowaniem. Pięknie pachnie
produktów70
recenzji1181