Kremy i maski do stóp

notino.pl
Delia Cosmetics Good Foot Maska zmiękczająca do stóp 90g
Delia Good Foot

• 1 lutego 2024 o 23:56
    Super! Pomaga na zniszczone stopy!
    Maska stosuje moja mama i ja zaczęłam. Strzał w dziesiątkę. Bogata formuła. Dość tłusta konsystencja, bogata w naturalne olejki, dobrze się wchłania w skórę sprawia że po nocy moje stopy są gładkie i zmiękczone. Maskę nakładam też na ręce gdy mam zniszczone i potrzebują SPA.
    Zalety:
    • Pomaga
    • Zmiękcza stopy
    • 85%naturalnych składników
  • 13 czerwca 2023 o 12:10
    ależ ja ją lubię
    Wszystkie inne kremy, które kiedyś stosowałam poszły w zapomnienie. Od kilku miesięcy sięgam tylko po tą maskę i na dzień dzisiejszy nie zamierzam testować nic innego. - OPAKOWANIE: mamy tu biały plastikowy słoiczek z skromną, miłą dla oka szatą graficzną. Słoik zakręcany za pomocą plastikowej białej nakrętki. Troszkę razi brak zabezpieczenia, bo zakrętka nie jest niczym zabezpieczona (np. jakąś naklejką), a po odkręceniu od razu mamy kosmetyk. - KONSYSTENCJA: krem - maska to kosmetyk o zbitej, gęstej formule, ale łatwo się go nabiera na palec - najbardziej przypomina mi zgniecione awokado, ale nieco bardziej zagęszczone, ale w dotyku właśnie przypominający ten owoc. Wydawałoby się, że taki konkretny kosmetyk będzie trudno się wchłaniał, ale nic bardziej mylnego. Po pierwsze, przyjemnie się rozprowadza - ta maślana forma pozwala pokryć skórę pielęgnacyjną kołderką. Po drugie, wbrew pozorom, dobrze się wchłania, a na skórze pozostaje jedynie ochronny film, który nie jest ani tłusty, ani lepki i nie ma uczucia obciążenia skóry Osobiście zawsze po smarowaniu stóp (robię to wieczorami) odczekuję chwilę po czym zakładam skarpetki. Tutaj na szczęście tkanina nie pochłania kosmetyku bo i nie ma czego. - ZAPACH: należy do tych świeżych, roślinnych. - DZIAŁANIE: moja skóra stóp rogowacieje na piętach i na zewnętrznej krawędzi dużych palców co usuwam mechanicznie. Ale stosując maskę Delii te stwardnienia są o wiele mniej uciążliwe i mam z nimi na wiele tygodni spokój, a kiedy się już zaczną robić to nie są takie nieprzyjemnie twarde, szorstkie i nieestetyczne. Po prostu dotykając stóp wyczuwam, że zaczyna się pojawiać zgrubienie, ale stopy nadal wyglądają ładnie. Maska dobrze nawilża i zmiękcza naskórek, niweluje napięcie i szorstkość oraz wygładza naskórek. Lepszy stan skóry utrzymuje się i nie znika ani po przebudzeniu ani po prysznicu. Z dnia na dzień stopy stają się miękkie i stosując maskę takie pozostają. Są bardziej wygładzone, a skóra nabiera elastyczności. Gdy połączę wszystkie te cechy - dobre działanie, brak obciążającego filmu i utrzymanie dzięki niej lepszego stanu stóp na dłużej - wychodzi mi fajny, tani przy okazji kosmetyk.
    Zalety:
    • masłowa konsystencja
    • brak tłustego i lepkiego czy obciążającego filmu
    • dobrze się wchłania
    • nawilża
    • zmiękcza
    • wygładza
    • uelastycznia
    • poprawia stan skóry stóp
    • utrzymuje je w lepszej kondycji
    • przyjemnie, delikatnie pachnie
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • brakuje mi zabezpieczenia opakowania ( w drogerii każdy może odkręcić nakrętkę i nawet dotknąć kosmetyku, na szczęście jeszcze na taki egzemplarz nie trafiłam)
    Drogeria Jasmin