Szczoteczki soniczne

Design produktu:
    Violsaa
    15 marca 2024 o 10:14
    Produk premium!
    Myślę, że w marce Seysso cała rodzina może znaleźć coś dla siebie. W naszym przypadku, ja korzystam z produktu forest gold. Jest to bez wątpienia produkt premium, wspaniale zapakowany z niezwykłą dbałością o każdy detal! Zestaw zawiera piękne etui, końcówki i szczoteczkę. Końcówka do twarzy to hit! Wielki plus za nią. Używam jej ok 3 razy w tygodniu aby dobrze oczyścić skórę twarzy. Świetnie się sprawdza! Jeśli chodzi o mycie zębów to produkt spisuje się na piątkę! Kilka trybów pracy pozwala na to, aby każdy mógł znaleźć coś dla siebie! Timer mówiący o tym, aby zacząć myć inną część jamy ustnej oraz sygnalizujący czas końca mycia. I etui ładujące! Świetnie sprawdza się w podróży! Nie muszę się już martwić o to, że moja końcówka będzie miała na sobie jakieś zanieczyszczenia.
    Zalety:
    • design
    • różne końcówki
    • etui ładujące
  • 5 czerwca 2022 o 22:08
    Moja pierwsza i raczej ostatnia szczoteczka soniczna - hit! ❤️
    Gold Forest Green to moja pierwsza szczoteczka soniczna - dotychczas używałam manualnych, z których (jak dotąd myślałam) byłam zadowolona - i tak było, ale tylko do momentu pierwszego użycia szczoteczki z Seysso. Ten wielofunkcyjny sprzęt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył - do tego stopnia, że teraz absolutnie nie wyobrażam sobie codziennej higieny jamy ustnej bez tego cuda! Gold Forest Green to znacznie więcej, niż tylko szczoteczka - dosłownie i w przenośni. W zestawie znajdziemy: - 3 końcówki do zębów - Końcówkę do czyszczenia języka - z początku wydawała mi się zbędna, ale myliłam się - jest świetna! Czyści język i policzki jak należy. - Końcówkę do oczyczczania twarzy - to dwustronna szczoteczka, mięciutka, a jednak bardzo dokładna i precyzyjna. Odpowiednia nawet dla skóry wrażliwej - znakomicie oczyszcza, przyjemnie masuje i pobudza krążenie, wygładza skórę i nie podrażnia jej. - Etui podróżne UV, które nie tylko pełni funkcję ładowarki, ale również możemy wykonać nią dezynfekcję końcówki do zębów! - Ładowarkę do szczoteczki i oczywiście samą szczoteczkę. Ładowanie jest ekspresowe i zapewnia nam długą żywotność szczoteczki - nie ma potrzeby ładować jej codziennie, jedno ładowanie zapewni nam kilka tygodni spokoju. Trybów czyszczenia jest kilka, ja najchętniej wybieram Sensitive, ze względu na wrażliwe dziąsła - efekty są zdumiewające, chyba nigdy nie miałam tak czystych zębów i takiego poczucia świeżości! Szczoteczka wyłącza się sama, po upływie zalecanego czasu czyszczenia, co również jest zaletą, dodatkowo informuje nas ona, kiedy należy przejść do mycia następnej partii jamy ustnej (szczoteczka chwilowo się wtedy wyłącza, robiąc króciutką przerwę). Jest lekka, kompaktowa i wielofunkcyjna, wręcz stworzona do podróży - bo nie trzeba zabierać osobnej szczoteczki do twarzy i osobnej do zębów. Na pochwałę zasługuje również design oraz wykonanie - czuć tę jakość, zdecydowanie! Minusy? Jeśli już, to ewentualnie cena, która wydaje się być wysoka, ale...nie zapominajmy o tym, że Gold Forest Green to urządzenie wielofunkcyjne, które posłuży nam naprawdę długo. Czy polecam? Oczywiście, że polecam - ja jestem zachwycona, nareszcie mam poczucie pełnej dbałości o zdrowie swoich zębów, w bonusie mam oczyszczanie twarzy, a wszystko to uzyskuję jednym urządzeniem. Warto nabyć tę szczoteczkę, wierzcie mi ❤️
  • 5 czerwca 2022 o 21:47
    Jestem pod dużym wrażeniem, idealny sprzęt dla wymagających
    Nie mam doświadczeń ze szczoteczkami sonicznymi, bo zawsze używałam tych najzwyklejszych manualnych. Ucieszyłam się gdy w moje ręce wpadł taki sprzęt bo lubię dbać o higienę jamy ustnej a szczególnie teraz kiedy noszę aparat. Nie ma co kryć jestem nim zachwycona, tym bardziej, że marka Seysso nie była mi wcześniej znana. Zacznę od kwestii technicznych, bo jest o czym mówić. Ta szczoteczka do zębów dzięki 2 dodatkowym, wymiennym końcówkom ze szczoteczkami jedna do czyszczenia języka a druga twarzy, wychodzi na przeciw kompletnej pielęgnacji, a to jeszcze nie koniec tego co potrafi powyższy sprzęt. Szczoteczka i wszystkie dodatki, zapakowane były w karton z wytłoczonymi przegrodami, trzeba przyznać że wszystko zapakowane było ze starannością, nic się nie uszkodziło wszystko było odpowiednio zabezpieczone. W zestawie znalazłam: szczoteczkę do zębów z 3 końcowkami (2 anti-plague, 1 whitening), Dermo Sonic szczoteczkę do oczyszczania twarzy, Tongue Cleaner szczoteczka do oczyszczania języka, stacje ładującą, a także etui podróżne, które jest jednocześnie urządzeniem do dezynfekcji końcówek do zębów (!). Tak wielofunkcyjnego sprzętu nie miałam nigdy i fakt, że w domu mogę sobie zdezynfekować końcówkę od szczoteczki był dla mnie mega bo jeszcze nigdy o tym nie słyszałam. W zestawie znalazłam również bardzo zwięzłą i czytelną a jednocześnie wyczerpującą instrukcję, a sama obsługa szczoteczki jak i końcówek do twarzy jest bardzo prosta i intuicyjna, nie ma z tym żadnego kłopotu. Do wyboru jest 5 programów działania szczoteczki w tym 4 przeznaczone do higieny jamy ustnej, 1 z nich przeznaczony jest do oczyszczania twarzy. Ja na samym początku, zgodnie z sugestią producenta zaczęłam od programu Sensitive. Jednak po kilku dniach stosowania gdy przyzwyczaiłam się do tego uczucia i wrażenia, wybierałam Clean. Sama szczoteczka od designu po jakość wykonania przypadła mi do gustu. Ma piękny, kolor głębokiej zieleni, prezentuje się jak na szczoteczkę do zębów bardzo elegancko. Jest smukła, bardzo dobrze trzyma się w dłoni, wykonana jest z tyłu z matowionego plastiku, dzięki czemu nie wyślizgiwała się z ręki. Jeśli chodzi o działanie, zacznę od funkcji szczoteczki do zębów. Noszę aparat i moje przestrzenie między aparatem i zębami wymagają bardzo dokładnego czyszczenia. Na początku używając jej na trybie 'Sensitive' ale i potem 'Clean' byłam zadowolona z efektu oczyszczania, zęby były czyste, a przestrzenie między aparatem również doczyszczone, a zęby z czyszczenia na czyszczenie coraz bardziej gładkie. Więc nie tylko moje zęby ale i aparat były czyste i nie musiałam tak naprawdę posiłkować się żadną inną szczoteczką, by te zęby doczyszczać. Mega przydatne jest to, że szczoteczka po 30 sekundach przestaje pracować sygnalizując o zmianie strony i części szczotkowania, bardzo pomocne. Jeśli chodzi o końcówkę czyszczącą język, policzki, podniebienie to mogę śmiało powiedzieć, że okazała się bardzo przydatna i nie wiem jak mogłam bez niej żyć. Nie tylko porządnie masuje jamę ustną od środka, ale przede wszystkim dobrze oczyszcza z ewentualnych resztek pokarmu. Najbardziej jestem zadowolona ze szczoteczki oczyszczającej twarz. Ma dwie strony, jedna z nich ma wypustki grubsze, a druga cieńsze. Ta z grubszymi wypustkami zgodnie z tym jak rekomenduje producent używałam do strefy T, a moja mieszana skóra i strefa T wymagają solidnego oczyszczenia, bo kiedy tego nie robię skóra w tej okolicy szybko się grudkuje. Szczoteczka z grubszym "włosiem" świetnie wygładzała i oczyszczała skórę. Strona z cieńszymi wypustkami sprawdza się w oczyszczaniu reszty partii twarzy i robiła to delikatnie ale jednocześnie dokładnie. Skóra była wyraźnie orzeźwiona i wyglądała zdrowiej, w takich szczoteczkach sonicznych bardzo podoba mi się fakt, że można używać mniej produktu pieniącego, bo takie szczoteczki świetnie pienią produkt nawet przy niewielkiej ilości. Warto podkreślić, że w zestawie znalazłam również eleganckie podróżne etui, które nie tylko pozwala zabrać ze sobą szczoteczkę ale także ma opcję dezynfekcji końcówek do zębów. Wystarczy włożyć końcówkę szczoteczki do odpowiedniej przegródki poczekać 10 minut, mega rozwiązanie i szczerze nie słyszałam wcześniej o takiej innowacji w innych tego typu szczoteczkach. Podsumowując, bardzo dobry jakościowo sprzęt. Dobrze pomyślany i wielofunkcyjny by na np. wyjeżdżając oszczędzić sobie miejsca w walizce, ale i w codziennej pielęgnacji w domowym zaciszu sprawdza się znakomicie. Fajne dopasowane do potrzeb każdego programy czyszczące zęby. Dodatkowe końcówki czyszczące sprawiają, że to kompletny sprzęt, który sprawdzi się w pielęgnacji u każdego. Etui ze światłem UV wymiata, dla mnie to prawdziwa innowacja. Polecam gorąco, warto zainwestować bo to sprzęt wysokich lotów.
    Zalety:
    • ładny i elegancki design
    • jako szczoteczka do zębów, sprawdziła się w 100%: dobrze doczyszczała zarówno zęby, jak i przestrzenie w aparacie ortodontycznym
    • używając jej codziennie widziałam jak moje zęby są gładsze, a osad częściowo się zmniejszał
    • 2 dodatkowe końcówki, ta zarówno do twarzy jak i oczyszczania języka sprawdziła się znakomicie. Ta do języka zdecydowanie podnosi poziom uczucia czystości w buzi, dodatkowo odświeża
    • eleganckie etui podróżne, które jednocześnie dezynfekuje końcówki szczoteczek
    • programy do czyszczenia są zróżnicowane i dopasowane do konkretnych potrzeb
    Wady:
  • 5 czerwca 2022 o 19:21
    Innowacyjna, wielofunkcyjna, zaskakująca! ♡
    Bardzo lubię innowacyjne rozwiązania, które pomagają mi w jeszcze lepszym dbaniu o siebie i uwielbiam je testować. A SEYSSO Gold Forest Green to szczoteczka soniczna, która zaskakuje swoją wielofunkcyjnością i nie tylko. Ale po kolei ;) Zacznę od tego, że szczoteczka ze względu na swoją kolorystykę oraz wykonanie, prezentuje się naprawdę pięknie i elegancko. Niesamowicie podoba mi się połączenie ciemnej, głębokiej zieleni ze złotymi wykończeniami. W dodatku urządzenie jest lekkie, dobrze leży w dłoni i nie wyślizguje się w trakcie mycia :) W zestawie ze szczoteczką otrzymujemy aż 5 końcówek - w tym 3 do mycia zębów. Są to 2 końcówki SEYSSO Gold Anti-plaque do codziennego mycia oraz SEYSSO Gold Whitening do wybielania zębów. Dołączone do nich pudełko, pozwala na wygodne i higieniczne przechowywanie, a każda z główek posiada dodatkowy, plastikowy kapturek ochronny. Do dyspozycji mamy również końcówkę do czyszczenia języka SEYSSO Gold Tongue Cleaner oraz dwustronną szczoteczkę do oczyszczania twarzy SEYSSO Gold Dermo Sonic. SEYSSO Gold Forest Green służy więc nie tylko do mycia zębów oraz oczyszczania języka, ale również do oczyszczania twarzy. Co za tym idzie, do wyboru mamy 5 programów pracy: CLEAN - 2-minutowy, standardowy tryb do codziennej higieny jamy ustnej, wykorzystujący 82 tysięcy ruchów sonicznych na minutę, WHITE - generujący 96 tysięcy ruchów sonicznych na minutę, 2-minutowy program, który pomaga przywrócić zębom naturalną biel, POLISH - jednominutowy program dodatkowy do polerowania i rozjaśniania zębów przednich, wykorzystujący 90 tysięcy drgań na minutę, FACE CARE - 3-minutowy program zapewiający dokładne oczyszczanie skóry twarzy oraz stymulujący masaż (wykorzystuje 70 tysięcy ruchów sonicznych na minutę), SENSITIVE - 2-minutowy delikatny program wykorzystujący 62 tysiące drgań na minutę, przeznaczony szczególnie dla osób z zapaleniem dziąseł i nadwrażliwością zębów. Pomagają one dopasować prędkość szczoteczki do rodzaju końcówki oraz do naszych indywidualnych preferencji :) Ponadto, technologia DCT+ zapewnia zwiększoną intensywność ruchów, a co za tym idzie - bardziej skuteczne usuwanie płytki nazębnej oraz osadów z powierzchni zębów, również z trudno dostępnych miejsc. Szczoteczka posiada oczywiście wbudowany timer oraz sygnalizuje 30-sekundowe interwały, które pomagają podzielić czas mycia zębów na wszystkie ćwiartki uzębienia. Inteligentny chip zapamiętuje również nasze preferencje z poprzedniego mycia i przy kolejnym włączeniu, urządzenie automatycznie ustawia wybrany wcześniej program. Natomiast przy przełączaniu na kolejne tryby, szczoteczka wydaje inny dźwięk, więc kiedy używa się jej już jakiś czas, można bez patrzenia poznać, na który z nich się przełączyliśmy ;) Brakuje mi jedynie sygnalizowania konieczności wymiany końcówki na nową. Będę zatem musiała pamiętać o tym, aby co 3 miesiące je zmieniać. Dobrze, że ułatwią mi to włókna wskaźnikowe, które będą zmieniać swój kolor w miarę zużycia, tylko będę musiała obserwować ich stan. Mały minus daję jej natomiast za to, że końcówki bardzo ciężko schodzą i czasem muszę ciągnąć tak mocno, że boję się, żeby jej nie zepsuć. Być może po prostu muszą się wyrobić, ale o tym przekonam się pewnie za jakiś czas. W zestawie, poza standardową ładowarką, znajduje się również praktyczne etui podróżne z funkcją ładowania, w którym można przechowywać szczoteczkę i końcówki do mycia zębów. Nie zajmuje ono dużo miejsca i jest zamykane na magnes, a dodatkowo można w nim również dezynfekować końcówki światłem UV. Posiada bowiem wbudowaną żarówkę, która emituje światło UV-C, które likwiduje bakterie, wirusy i grzyby znajdujące się na włóknach końcówki do mycia zębów. Jest to więc świetne i bardzo higieniczne rozwiązanie! :) Szczoteczka ma również bardzo wydajny akumulator, który może pracować nawet do 70 dni na jednym ładowaniu. Ciężko mi jeszcze wypowiedzieć się na ten temat, ale używam jej codziennie i jeszcze nie musiałam ani razu korzystać z ładowania. Przejdźmy zatem do moich wrażeń z jej stosowania, bo to one są tutaj najważniejsze ;) Muszę przyznać, że szczoteczka marki SEYSSO świetnie czyści zęby. Po jej użyciu są one wyczuwalnie czyste i gładkie, a jeśli do podstawowego mycia dodam minutowe polerowanie, to w dodatku pięknie się błyszczą ♡ Końcówki mają fajny kształt i są dobrze wyprofilowane, więc łatwo nimi dotrzeć nawet w trudniej dostępne miejsca. Ich włókna mają odpowiednią twardość/miękkość, dzięki czemu nie podrażniają dziąseł, za to dobrze czyszczą przestrzenie międzyzębowe. Oba rodzaje główek dobrze radzą sobie z usuwaniem osadu i zanieczyszczeń. Bez zarzutu spisuje się również końcówka do oczyszczania języka. Jej kształt i wielkość są idealne, a mikrowypustki przyjemne w używaniu i skuteczne w działaniu. Natomiast jeśli chodzi o szczoteczkę do mycia twarzy, to jest ona niewielkich rozmiarów, co jest zarówno plusem, jak i minusem. Można nią bowiem dobrze domyć takie obszary, jak zagłębienia przy nosie, natomiast trzeba się przy tym myciu nieco "namachać" ;) Jest to zapewne kwestia przyzwyczajenia, niemniej jednak spisuje się ona naprawdę dobrze i nie mam jej nic do zarzucenia pod względem działania oczyszczającego. Główka szczoteczki jest dwustronna, dzięki czemu można dopasować grubość wypustek do swoich preferencji. Po jednej stronie silikonowych wypustek jest więcej i są one cieńsze, a po drugiej są grubsze i jest ich nieco mniej. Poza oczyszczaniem skóry zapewniają one przyjemny, relaksujący masaż. Bardzo się cieszę, że dzięki Klubowi Recenzentki miałam okazję poznać szczoteczkę SEYSSO Gold Forest Green. Moim zdaniem, jest to naprawdę świetne urządzenie, które nie tylko kompleksowo dba o higienę jamy ustnej, ale również pomaga zadbać o skórę twarzy. Mamy tutaj bowiem do czynienia nie tylko ze szczoteczką do mycia zębów oraz oczyszczania języka, ale również urządzeniem do oczyszczania twarzy. Dużym plusem jest również dołączone do zestawu etui, które nie tylko pozwala na wygodne przechowywanie szczoteczki i końcówek, ale również zapewnia higienę użytkowania. Biorąc pod uwagę jej wielofunkcyjność i długi czas pracy na jednym ładowaniu będzie także świetną opcją na wyjazdy ;) Według mnie nie ma lepszego urządzenia do higieny jamy ustnej, niż szczoteczka soniczna, a SEYSSO Gold Forest Green jest naprawdę warta uwagi! :)
    Zalety:
    • elegancki design
    • wielofunkcyjność
    • łatwość obsługi
    • wygoda użytkowania
    • funkcjonalność
    • bardzo wytrzymały akumulator
    • skuteczne działanie
    • świetne rezultaty
    • etui podróżne z funkcją ładowania
    • opcja dezynfekcji końcówek światłem UV
  • 5 czerwca 2022 o 16:14
    Nowy poziom czystości
    Jest to moja pierwsza szczoteczka soniczna do zębów, a w zasadzie urządzenie 3 w 1 gdyż mamy tutaj szczoteczkę soniczną do zębów, twarzy i języka w jednym. Ma bardzo ładny, elegancki design w kolorze butelkowej zieleni. Jest poręczna i bardzo lekka. Obsługa sprowadza się do jednego przycisku za pomocą, którego wybieramy program mycia. Programy różną się od siebie rodzajem drgań. Pierwszy - Clean jest idealny do codziennego mycia zębów, White i Polish są nastawione bardziej na wybielanie i polerowane, Face Care to program przygotowany z myślą o myciu twarzy, a Sensitive osób z wrażliwymi dziąsłami. Szczoteczka posiada wbudowany 30 sekundowy timer. Zapraszam na prezentacje szczoteczki i zestawu pod linkiem - https://www.instagram.com/tv/CeG6QSjDgWd/ Do zestawu oprócz końcówek do mycia zębów dołączone są też końcówka do mycia twarzy oraz języka. Zestaw zawiera także etui ale nie jest to zwykłe etui podróżne. Możemy dzięki nim bezpiecznie przechowywać i przewozić naszą szczoteczkę ale nie tylko. Po podłączeniu do portu USB możemy nim naładować naszą szczoteczkę i co najciekawsze zdezynfekować końcówkę do mycia zębów. Wystarczy tylko ją umieścić na dedykowanym miejscu, włóknami w kierunku wbudowanej żaróweczki UV-C, która usuwa szkodliwe bakterie, wirusy i grzyby znajdujące się na włóknach końcówki. Różnica w porównaniu z tradycyjną szczoteczką do zębów, a soniczną jest ogromna. Czuć, że zęby są bardzo dobrze oczyszczone. Na początku czyszczenie mnie łaskotało dlatego wybierałam najdelikatniejszy program Sensitive. Po czasie już się przyzwyczaiłam i zaczęłam używać pozostałych. Końcówkę do czyszczenia języka można użyć także do czyszczenia podniebienia i wnętrza policzków. Końcówka do czyszczenia twarzy po jednej stronie posiada 550 cienkich, silikonowych wypustek. Służą one do oczyszczenia i masażu delikatnych partii skóry, takich jak okolice oczu, policzki i szyja. Po drugiej stronie główki znajdziemy 450 grubszych wypustek, które sprawdzą się do oczyszczania strefy T, czyli czoła, nosa i brody. Skóra po jej zastosowaniu jest czysta, gładka i przygotowana na dalszą pielęgnację. Jestem bardzo zadowolona z tego urządzenia, jest piękne, dobrze wykonane, skuteczne i posiada wiele praktycznych i ułatwiających życie rozwiązań :)
    Zalety:
    • Piękny design
    • Poręczna i lekka rączka
    • Końcówki do twarzy i języka
    • Możliwości dezynfekcji końcówki w etui
    • Etui pełniące także funkcję ładowarki
    • Bardzo wytrzymały akumulator
    • Różne programy pracy
    • Skuteczność