Błyszczyki

Nars Lip Gloss

• 12 maja 2021 o 12:25
    śliczne wygodne opakowanie, lepiąca konsystencja
    Uwielbiam opakowania w Nars, czeczólnihe tą czarną antypoślizgową powłokę, która trzyma dobrze produkt w dłonie, nie ważne czy sa ona odrazu po balsami, czy mokre. Nowe błyszczyki Lip Glos różnią się od starszej wersji zaokrąglonym opakowaniem, jak i nieco mniejszym aplikatorem. Mniejszy rozmiar ma sprawić, że będzie bardziej precyzyjny w aplikacji. I tak jest, nowym pędzelkiem mogę idealnie podkreślić kontury ust, jak również jest bardziej elastyczny. NARS pominął swój charakterystyczny zapach błyszczyka do ust (który dla mnie pachnie trochę jak plastik), w swojej nowej odsłonie jupii Lip Gloss jest znacznie treściwszy i bardziej lepki niż jego starsza siostra. Z jednej strony ładnie wydobywa kolor błyszczyka, a z drugiej czuje się lepkość na ustach przez długo czas, bo błyszczyk sam w sobie jest trwały. Lubie jego połysk i opakowanie, lecz spodziewałam się czegoś więcej niż ciężkiej konsystencji na ustach .
  • 26 lutego 2021 o 17:33
    Fajny :)
    Cena tutaj podana jest zła. Błyszczyk kosztuje 135 zł ! Posiadam 4 odcienie. Dla mnie błyszczyk jak błyszczyk. Ma się błyszczeć i to robi :) Jest zdecydowanie lepiący się (wiem, że są osoby, które tego nie lubią), nie pachnie niczym - jest totalnie bezzapachowy, jak na błyszczyk przystało nie utrzymuje się zbyt długo, w miarę wydajny. Zaletą jest na pewno to, że daje efekt nawilżenia i nie podkreśla suchych skórek. Kolory jak na błyszczyk dobrze napigmentowane. Nie tylko się błyszczy, ale również widać kolor, może nie jakoś mocno, ale nie są to błyszczyki z tych transparentnych. Super odcienie. I w nudach-nudach i w różo-nudach. Ogólnie polecam, ale wiadome, że znajdziemy mnóstwo zamienników za 3 razy mniejsze pieniądze :)
  • 24 kwietnia 2018 o 18:31
    Kultowy produkt
    Odcień BABY DOLL - ładny róż, który powinien pasować do większości karnacji, niezależnie od pory roku. Tekstura jest lekka, trochę połyskująca, na ustach wygląda bardzo naturalnie. Moim zdaniem trochę za bardzo się klei i ma okropny "stary" zapach.
    Zalety:
    • Naturalny efekt po, lekko połyskujący,
    • Ładny odcień,
    • Pasuje do większości karnacji niezależnie od pory roku
    Wady:
    • Klei się,
    • Okropny zapach
  • 1 kwietnia 2018 o 17:51
    Fajny, ale te z Guerlain lepsze
    Oceniam odcień Super Orgasm. Opakowanie standardowe jak na błyszczyki przystało - przezroczyste. Z czarną zakrętką, która zrobiona jest z tej samej gumy, co wszystkie opakowania Narsa, czyli trochę się brudzi, jednak jest to do przejścia. Pojemność produktu to 6 ml i dostajemy go w czarnym tekturowym opakowaniu, nie jest "luzem", jak niektóre błyszczyki. Kolor, który wybrałam to Super Orgasm. Według producenta "peachy pink with gold glitter" i uważam, że ten opis dobrze go wyraża. Producent pisze, że formuła tego błyszczyka zawiera odżywcze składniki dla długotrwałego komfortowego noszenia. Aplikator gładko sunie po ustach dając komfort i precyzję. Zapachu żadnego nie wyczuwam przy nakładaniu, ale nigdy nie wąchałam wnętrza, także śmiem tylko przypuszczać, że jest bezzapachowy. Jeśli chodzi o aplikator to moim zdaniem jest to jeden z lepszych aplikatorów, z jakimi spotkałam się w błyszczykach. Jedna strona jest ścięta, co umożliwia precyzyjne nałożenie na usta. Aplikator jest jednak też na tyle duży, że za jednym zmachem wyciąga z opakowania ilość produktu wystarczającą na pokrycie całych warg, tylko czasami jeszcze zanurzam go ponownie, ale spokojnie dałoby się całe usta po jednym zanurzeniu wymalować. W przeciwieństwie na przykład do aplikatorów z błyszczyków Chanel, gdzie do jednego malowania muszę zamoczyć ten patyczek jakieś 4-5 razy (strasznie mnie to irytuje, że produktu tak mało się nabiera). O kolorze ju z napisałam, zdecydowanie jest to brzoskwiniowy róż ze złotym glitterem. No i właśnie odnośnie koloru mam pewne zastrzeżenia. Nie jest to do końca mój odcień. Wygląda na ustach bardzo ładnie i pięknie lśni. Ale nie jest to taki "mój" róż, w którym czułabym się naprawdę super. Kupowałam go jednak w ciemno i chyba mi trochę nie wyszło... Trwałość określiłabym jako przeciętną w kierunku dobrej. Trzy godziny spokojnie wytrzyma na ustach bez jedzenia i picia. Nic się nie rozłazi, nie rozmazuje, nie ucieka poza kontur warg, tylko jakby delikatnie zanika i to się czuje, że jest go coraz mniej. Samo noszenie też jest bardzo komfortowe, chociaż skłamałabym, jeśli bym powiedziała, że się nie lepi, bo dla mnie wszystkie błyszczyki się lepią, ale Super Orgasm nie lepi się jakoś przesadnie. Nie lepi się tak, żeby mnie to wkurzało. Także jest naprawdę dobrze. Myślę, że gdybym kupowała ten błyszczyk teraz i wzięłabym go w innym odcieniu, to byłabym bardziej zadowolona, ale że kupowałam go kiedy jeszcze nie do końca wiedziałam, czy w ogóle błyszczyki lubię, czy nie i jakie kolory mi pasują, to wybrałam taki, jak mi się najbardziej podobał w opakowaniu. Źle nie jest, ale też nie iskrzy między nami. Uważam jednak, że zarówno opakowanie, jak i jakość jest bardzo dobra, także jak ktoś lubi błyszczole, to powinien spróbować też Narsa.
  • 7 stycznia 2016 o 9:48
    mocny kolor
    Po lekturze recenzji poniżej, gdzie w co drugiej przewijał się refren o śmierdzącym "zapachu" błyszczyka panicznie zanurkowałam do kuferka w poszukiwaniu mojego błyszczyka i zaczęłam go panicznie obwąchiwać. Ja będę należeć do frontu, który uważa, że nie śmierdzi ;) Zapach kosmetyczny, jak najbardziej normalny, typowy dla błyszczyka. Kupowałam w grudniu 2015 z internetowego, firmowego sklepu NARS\'a. Hm. Mam kolor Orgasm - nawiązujący oczywiście do kultowego różu. Odcień morelowo-koralowy, z metalicznym, złotym połyskiem - w moim przypadku taka kolorystyka spisuje się lepiej na policzku niż na ustach. Formuła bardzo gęsta, kryjąca - od razu przywiodła moje skojarzenia z analogicznym produktem od MAC. Aplikator nieduży, twardy, dość precyzyjny. Trwałość w porządku. Aktualnie mam dłuższą fazę na matowe pomadki więc niespecjalnie czuję żądzę sięgania po ten błyszczyk. Ale dla miłośniczek błyszczykowego, drobinkowego klimatu będzie to strzał w dziesiątkę. Ja czuję się w nim tak, jakbym przywdziewała usta w ciężką zbroję o kolorze złotej rybki :D Strasznie podobają mi się opakowania NARSa. W jednej paczce miałam puder, 2 róże i błyszczyk - strasznie uciszyły moje oko ;) Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: w trakcie