Serum do twarzy

Collistar Attivi Puri Witamina C + Alfa- Arbutina Serum rozświetlające do twarzy z witaminą C

• 14 września 2023 o 15:45
    5 *****
    Lubię stosować witaminę C w serum. Ten dostałam w prezencie od siostry:) Mam duże opakowanie 50 ml. Dość wydajne w stosowaniu. Konsystencja bardzo lekka, wodnista, szybko wchłania się i jest gotowana na przyjęcie innych kosmetyków. Moim zdaniem przy regularnej pielęgnacji cera wydaje się taka napita, odżywiona i właśnie rozświetlona. Niespodzianki jeśli pojawiają się na twarzy, to szybko się goją, jest to pewnie zasługa witaminy C. Jestem ciekawa jaka jest procentowa zawartość. Jednak działanie bardzo mnie satysfakcjonuje i w przyszłości na pewno będę chciała spróbować ponownie.
  • 7 czerwca 2022 o 19:27
    Serum Attivi Puri Witamina C + Alfa- Arbutina marki Collistar.
    Serum Attivi Puri Witamina C + Alfa- Arbutina dostałam w gratisie przy zakupach innego serum tej marki (1+1). Zaprzyjażniłam się z tą marką, coraz częściej sięgam po ich kosmetyki nie tylko do pielęgnacji twarzy ale także i ciała. Serum z vit C Collistar stymuluje produkcję kolagenu i zapobiega jego rozpadowi. Według producenta serum zawiera najwyższe stężenie czystego kwasu etyloaskorbinowego spośród wszystkich produktów Collistar, niestety nigdzie nie znalazłam informacji w jakim % jest to stężenie. Serum zapakowane jest w białym kartoniku na którym znajdziemy niezbędne informacje na jego temat w kilku językach. Produkt zamknięty w butelce z brązowego szkła o pojemności 30 ml, jest bardzo wydajnym produktem. Posiada wygodny i higieniczny dozownik w postaci pipetki, która ma biały kolor. Konsystencja serum jest bardzo lekka na bazie wody. Ku mojemu zdziwieniu produkt jest zupełnie bezzapachowy. Stosowałam je głównie przy pielęgnacji dziennej, serum dobrze się rozprowadza i szybko wchłania a skóra prawie natychmiast jest gotowa do dalszych zabiegów pielęgnacyjnych. Serum po każdym użyciu daje skórze uczucie świeżości i nawilżenia, przy dłuższym stosowaniu skóra wygląda na odżywioną i bardziej promienną. Produkt dobrze współgra z każdym kremem, filtrem spf, nic się nie rolowalo. Serum nie podrażnia i nie zapycha skóry. Jak na razie jestem w połowie buteleczki, mam nadzieję iż dzięki niemu pozbędę się przebarwień z którymi borykam się od dłuższego czasu.
    Zalety:
    • wydajne
    • na bazie wody
    • szybko się wchłania
    • bezzapachowe
    • nie zapycha
    Wady: