Kremy z filtrem do twarzy

Jantar Sun, Amber Moisturizing Face Cream SPF 50 Bursztynowy nawilżający krem do twarzy SPF50

Farmona Jantar Sun Bursztynowy Krem do Twarzy Nawilżający SPF50 50ml
Jantar Sun

• 27 lipca 2024 o 10:10
    Nieudany kosmetyk
    Skusiłam się całkiem niską ceną, a poza tym potrzebowałam czegoś na już, bo mój poprzedni akurat się skończył. Design tubki ani nie odpycha, ani nie przyciąga. Aczkolwiek jego zamknięcie trochę utrudnia dozowanie. Sam krem ma niby lejącą konsystencję, ale na twarzy robi się ona bardzo tępa, co bardzo utrudni rozprowadzanie. Dość widocznie bieli. Najgorsze jest jednak to, że zamiast nawilżać to bardzo podrażnia i zapycha twarz. Niestety nie skończę nawet jednego opakowania. Spróbuję go zużyć na ciało, ale nie obiecuję sobie za wiele…
    Wady:
    • tępa konsystencja
    • potrafi podrażniać i zapychać
    Japko12
    15 sierpnia 2023 o 14:23
    Potrafi podrażnić
    Krem nawilża twarz i wygląda dobrze, bieli nieznacznie ale po poleżeniu chwilę na twarzy wchłania się i zostawia lekki połysk. Niestety po stosowaniu kilka dni pod rząd zaczął mnie podrażniać. Nie mocno, ale trochę. Mam wrażliwą skórę więc o to nie trudno, ale trzeba to brać pod uwagę. Do tego potrafi bardzo szczypać w oczy. Nie przepadam też za konsystencją, krem bardzo się leje, a co za tym idzie brudzi się opakowanie.
    Zalety:
    • Pozostawia połysk na twarzy
    Wady:
    • Podrażnia oczy i skórę
    • Lejący
  • 19 czerwca 2023 o 14:22
    Hit w przystępnej cenie
    Do zakupu tego produktu skusiła mnie całkiem niska cena jak na kremy z filtrem i jak się okazało, to nie jest jego jedyna zaleta. Generalnie spełnia swoje zadanie jako krem z filtrem, ale poza tym zauroczyłam się w wykończeniu jakie pozostawia na twarzy po nałożeniu. Delikatnie niweluje zaczerwienienia, a skóra zdaje się wyglądać na zdrowszą, mimo że lekko się po nim świeci. Bardzo spodobał mi się także jego przyjemny, ale łagodny zapach. Nie zauważyłam po nim wysypu krost (mając cerę tłustą i trądzikową), a pod makijażem wygląda bardzo dobrze i się nie roluje. Całość znajduje się w poręcznej tubce, która super mieści się do torebki. Zdecydowanie polecam i sama sięgnę po kolejne opakowanie.
    • nie roluje się
    • wygląd skóry po nałożeniu
    Yuipon
    20 października 2022 o 10:02
    Genialny filtr
    Moje odkrycie tego lata. Doskonale sprawdza się pod makijaż, nie daje uczucia ściągniętej i suchej skóry, pięknie pachnie, nie roluje się przy reaplikacji. Troszkę bieli i się błyszczy, ale nie jest źle w porównaniu z wieloma innymi filtrami. Nie zauważyłam po nim wysypu krost (mam cerę trądzikową) ani nie podrażniał mi skóry. Bardzo go polubiłam i chciałam kupić drugie opakowanie na zimę pod makijaż. Niestety, ze strony producenta wynika, że jest sprzedawany wyłącznie w jednej sieci drogerii, a w owej drogerii jest już niedostępny. Pozostaje mi mieć nadzieję, że wróci w przyszłym roku.
    Zalety:
    • nie wysusza
    • bardzo dobry pod makijaż
    • nie zapycha
    Wady:
    • troszkę bieli i się błyszczy
    • słaba dostępność
    mill07
    5 października 2022 o 9:49
    Dobry spf w przystępnej cenie
    Produkt zakupiłam w rossmannie skuszona przystępną ceną. Krem ma bardzo łatwe w użytku opakowanie, pozwala wycisnąć dokładną ilość produktu. Ma gęstą formułę, ale łatwo się rozprowadza. Przy nakładaniu bieli twarz, jednak po kilku minutach biel znika, zostaje jedynie lekko rozjaśniający efekt, co według mnie jest wielkim plusem. Ma specyficzny zapach, albo się go polubi albo nie, pachnie trochę jak trawa. Nie zapycha twarzy, nie czuć takiej ,,ciężkości” jak po niektórych filtrach w tej cenie. Sprawdza się pod makijaż, jednak trzeba uważać, żeby nie przesadzić z ilością produktu, bo wtedy lubi się zrolować. Działa jak baza, ,,przykleja” kosmetyki do skóry dzięki czemu makijaż jest trwalszy. Nie zauważyłam szczypania w oczy, ale jest to chyba kwestia indywidualna :) Podsumowując, jest to bardzo dobry krem w swojej półce cenowej, na pewno spodoba się osobom, które nie lubią ciężkiego, tłustego efektu na twarzy po nałożeniu kremu z filtrem :)
    Zalety:
    • dobra ochrona
    • nie bieli
    • nie pozostawia tłustej powłoki
    • jest lekki
    • dobry pod makijaż
    Wady:
    • w za dużej ilości roluje się