WIZAŻ logo
Kremy z filtrem do twarzy

Q+A Peptide Anti-Ageing Daily Sunscreen SPF50 Przeciwstarzeniowy krem przeciwsłoneczny z peptydem

4,8 (42)

allegro

• 26 stycznia 2026 o 8:29
    Kolejne cudo od Q+A, mój nowy hit przez cały rok
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii tradycyjnej
    Rozpływałam się nad wersją spfu ze skwalanem i myślałam, że nic go nie przebije, ale marka Q+A znowu to zrobiła. Tym razem w moje ręce wpadła wersja Peptide Anti-Ageing Daily Sunscreen SPF 50 podczas wyprzedaży w Hebe a szukałam czegoś na wyjazd ;) i powiem jestem nim tak samo zachwycona, a może nawet bardziej, bo ten krem to prawdziwy "ochroniarz" do zadań specjalnych. Przetestowałam go w ekstremalnych warunkach temperatura 30 stopni, pełne słońce, a moja skóra? Zero zaczerwienień, zero nowych plam czy przebarwień! To dla mnie ogromna ulga, bo przy mojej wrażliwej cerze słońce potrafi narobić bałaganu. Podobnie jak wersja ze skwalanem, ten z peptydami ma wszystko, czego szukam w idealnym SPF, przede wszystkim bardzo dobrze współpracuje z makijażem a to dla mnie klucz. Mimo wysokiej ochrony SPF 50 (PA ++++), krem jest lekki i beztłuszczowy. Nic się nie ciastkuje, nie odkleja podkładu. Makijaż wygląda świeżo przez wiele godzin, nawet gdy z nieba leje się żar. Jednocześnie pielęgnacja i chroni, zawiera wegański peptyd kolagenowy, który dba o jędrność i sprężystość. Czuć, że skóra jest nie tylko chroni, ale i porządnie zaopiekowana, nawilżona i wygładzona.nie ma mowy o bieleniu i zapychaniu. Chociaż producent wspomina o możliwości wystąpienia delikatnego osadu, u mnie podobnie jak przy skwalanie nic takiego nie miało miejsca. Krem wchłania się błyskawicznie, nie pozostawia tłustej warstwy i pozwala skórze oddychać. Nie ma mowy o żadnych nowych niedoskonałościach co bardzo doceniam. Ma fajny skład prawie 98% składników naturalnych, bez silikonów i sztucznych zapachów. Moje oczy nie szczypią,nie łzawią a skóra nie piecze czysty komfort przez cały dzień. Jeśli chodzi o opakowanie to jest on zapakowany w tę samą wygodną, elastyczną tubkę, którą tak polubiłam jak przy wersji z skwalanem. Konsystencja jest jedwabista, a dodatek ekstraktu z fasoli adzuki (który odżywia i koi cerę) i oleju meadowfoam sprawia, że cera po użyciu jest niesamowicie miękka i nie ma uczucia ściągnięcia ani obciążenia . To idealne połączenie wysokiej ochrony przeciwsłonecznej z działaniem przeciwstarzeniowym. Podsumowując, to spf który nie tylko chroni przed słońcem, ale też dba o to, by skóra była sprężysta i gładka, a do tego fenomenalnie trzyma makijaż w upałach jak i w mrozach :). Q+A po raz kolejny udowadnia, że SPF wcale nie musi być ciężki i nieprzyjemny. Sprawdza się także zimą dlatego polecam z całego serducha.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta,działanie,pielęgnuje,chroni przed słońcem,nawilża,odżywia,wzmacnia barierę ochronną,cera jest miękka i gładka w dotyku
    • koi,łagodzi uspokaja cerę,przywraca komfort, niweluje uczucie ściągnięcia
    • nie zapycha,nie beli,nie pozostawia osadu,dobrze się rozsmarowuje,nie obciąża,skóra ma czym oddychać,nie dusi jej, nie rozwarstwia podkładu,nie przetłuszcza,nie ma efektu spoconej,nieświeżej twarzy, nie podrażnił,nie uczulił,nie pogorszył kondycji skóry,nie powoduje powstawania niedoskonałości,jest łagodny,nie uwrażliwia
    • opakowanie, lekkie, elastyczne i wygodne. Idealne do wrzucenia do torby do auta czy walizki do samolotu.
    • konsystencja, jest lekki, błyskawicznie się wchłania, nie utrudnia zrobienia makijażu, nie maże się, nie roluje ani nie odkleja podkładu
    • skład
    Wady:
  • 25 stycznia 2025 o 18:08
    Prawie idealny
    Od kiedy używasz produktukilka miesięcy
    Gdzie został kupiony produktW drogerii internetowej
    Po skończeniu zielonego kremu z tej serii, przyszła pora na jego żółtą wersję, tzn. przeciwstarzeniowy peptydowy krem z SPF 50. Krem zakupiłam na Notino, gdy był tam jeszcze dostępny w cenie ok. 55 zł. Z przyjemnością przystąpiłam do testów. Opakowanie to prosta minimalistyczna tubka w kolorze żółtym z pompką airless, dzięki której możemy z produktu korzystać w sposób higieniczny i bezpieczny. Krem jest biały, ale nie bieli. Jest bardzo lekki, szybko się wchłania. Nie pozostawia na skórze tłustej warstwy, nie lepi się. Doskonale nawilża. Nałożony na niego makijaż wygląda rewelacyjnie. Do tego posiada właściwości przeciwstarzeniowe i ma świetny skład. Jedyny minus to cena regularna - 86 zł i słaba dostępność. Kupiłam już drugie opakowanie i na pewno na nim się nie skończy.
    Zalety:
    • Higieniczne dozowanie
    • Nie bieli
    • Doskonale nawilża
    • Nadaje się pod makijaż
    • Wysoka ochrona przeciwsłoneczna
    • Świetny skład
    Wady:
    • Dość wysoka cena regularna
    • Słaba dostępność
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty
  • 23 lipca 2024 o 15:29
    Ochrona i nawilżenie
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Używam kremu SPF50 od Q+A już od kilku tygodni i jestem bardzo zadowolona. Krem ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania, nie pozostawiając tłustej warstwy. Moja skóra jest mieszana i skłonna do przesuszeń, a ten produkt doskonale nawilża i chroni przed słońcem. Zauważyłam poprawę elastyczności skóry dzięki peptydom. Krem nie zapycha porów i jest świetną bazą pod makijaż. Delikatny zapach i poręczne opakowanie to dodatkowe atuty.
  • 23 lipca 2024 o 15:27
    Wielofunkcyjny krem SPF50
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Peptide Anti-Ageing Daily Sunscreen SPF50 od Q+A to wyjątkowy produkt. Ma lekką konsystencję, która szybko się wchłania i nie pozostawia tłustej warstwy. Chroni przed promieniowaniem UV, jednocześnie nawilżając i ujędrniając skórę dzięki zawartości peptydów. Po kilku tygodniach stosowania zauważyłam poprawę elastyczności i jędrności skóry. Opakowanie jest poręczne i estetyczne, idealne do codziennego użytku. Krem jest doskonałą bazą pod makijaż i polecam go szczególnie osobom z cerą mieszaną i wrażliwą.
  • 2 lipca 2024 o 13:41
    Dobry krem
    Gdzie został kupiony produktOtrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
    Konsystencja kremu jest dosyć lekka. Odpowiednia dla mojej tłustej cery. Wchłania się dobrze, nie pozostawia białych plam. Konsystencją kremowa. Nie wyczuwalny zapach. Opakowanie z pompką, bardzo wygodne. Dobrze chroni skórę przed słońcem. Dobrze dprawdzil się pod makijaż. Nie rolował się. W mojej ocenie dobry produkt, którym warto się zainteresować.
      star fullstar fullstar fullstar fullstar empty

szukaj