Balsamy do ust

Editt Cosmetics Cantare, Pomadka ochronna

Miroku
    27 lutego 2023 o 22:46
    Proszę Pań(stwa), oto pomadka OCHRONNA
    Ja osobiście je uwielbiam :) Po pierwsze-czysty sentyment. W gimnazjum oraz liceum zawsze miałam taką pomadkę w kieszeni kurtki/płaszcza, te plastikowe opakowania wprawdzie są liche i szybko się ścierają napisy, ale ja uwielbiam wszelkie przezroczyste gadżety, no i zawsze ich widok będzie mi się kojarzyć z najmilszymi latami życia. Mam też słabość do ich zapachów-nie są to idealnie odwzorowane owoce, ale przyjemne i nie zostawiają nieprzyjemnego drapiącego posmaku. Miałam wszystkie, ale moje ulubione to truskawka oraz brzoskwinia. Po raz kolejny sentymentalny zapach czasów szkolnych :) Po drugie-producent tutaj wywiązuje się ze swojej obietnicy-określa tę pomadkę jako produkt ochronny, nie czaruje, że produkt magicznie zregeneruje czy nawilży nawet najbardziej wysuszone usta. I ta pomadka CHRONI. To po prostu ładnie pachnąca wazelina w sztyfcie-jest tłusta i otula usta konkretną warstwą, która wspaniale izoluje delikatny naskórek od wiatru, mrozu czy wszelkiego innego zła. Zawsze noszę ją w kieszeni jesiennych oraz zimowych kurtek, na dwór jest idealna-była ze mną w górach, na każdym spacerze w śnieżny dzień czy wszędzie tam gdzie po prostu muszę zabezpieczyć usta. Pomadka chroni przed wysuszeniem oraz zmiękcza usta, ale też nie nawilża ani nie regeneruje. Czyli nie robi tego czego producent nie obiecał, proste :)
    KIN0183
    13 lutego 2021 o 11:34
    Produkt znany ale średniej jakości :)
    Pomadkę kupiłam przypadkiem , nie zabrałam torebki a przy obecnym mrozie o wysuszenie ust nie trudno, więc na szybko do sklepu ,zakup i już w kieszeni. I tak jest to pomadka ,którą kupowałam jeszcze jak chodziłam do szkoły średniej, więc od lat jest dostępna na rynku. Za dużo od tego czasu też nie podrożała, bo obecnie kosztuje 2,80 zł. Opakownie jak to jest od zawsze jest plastikowe, które ma dobre zaklikiwanie ,ale jak już pęknie zatyczka to lata po całej torbece, plasktik nie najlepszej jakości. Zapach pomadki słaby ,bo niby mam na opakowaniu obrazki cytrusów i bananów a zapach czuć tylko przy nakładaniu a po chwili już go nie ma. Smak taki nijaki , mi nie przeszakdza, jest słabo wyczuwalny. Co do nawilżenia ust, jest chwilowe , mimo tego ,że pomadka jest tłusta to dość szybko znika z ust. Pamiętam, że w ciepłe dni się łamała non stop, teraz w okresie zimowym jest ok. Jest to pomadka typu na chwilę ( bo nie mam nic w torbece a nie chce stracić fortuny), nie zaszkodzi ale cudów się nie spodziewajmy.
  • 25 marca 2020 o 0:30
    Pomadka z Editt - kto jej nie miał?
    Pomadka ta to już pewnego rodzaju klasyk. Może nie za samo działanie, ale obecność na rynku już tyle lat. Kiedyś używałam jej i głownie tylko jej. Miałam jej każdy rodzaj. Kiedyś w swoim ulubionym wtedy sklepie, zakupiłam limitowaną wersje z brokatem. Kosztowała 1.50 złotych. Śmieszne grosze, prawda? Mozna powiedzieć, ze kolekcjonuje wszelkiego rodzaju produkty do ust, dlatego lubię ich mieć duzo, ale tyle by nie marnować. Tą pomadkę już miałam dawno, i może spróbowałam bym jej ponownie, ale nigdzie jej nie widziałam. Pomadka ta jest jak wazelina w sztyfcie. Mocno natłuszcza i chroniła przed wysuszeniem. Wydawała mi sie ekstra na zimę. Rożne warianty, rożnie i ładnie pachniały. Im dłużej ją używałam, tym bardziej przesuszała mi usta. Wydaje mi się, ze po prostu po jakimś czasie usta przyzwyczaiły się do pomadki i przestała działać. Opakowanie ma nie trwałe, które szybko mi się połamało, a sama pomadka również mi się połamała i musiałam ją naprawić. Nie nakłada się jej szybko i miękka, jest dość twarda i dlatego jest łamliwa.
  • 14 sierpnia 2018 o 18:53
    Editt Cosmetics, Cantare, Pomadka ochronna
    Używałam już parę rodzai tych pomadek cena również nie jest jakaś wygórowana więc czemu by ich nie wypróbować? Specjalnie nie byłam jakoś zachwycona dobre to że dość dobrze natłuszcza usta z zapachem już jest już słabiej gdyż w późniejszym czasie jest słabo wyczuwalny.
    Zalety:
    • Nawilża/ Natłuszcza
    Wady:
    • Zapachy dla mnie zbyt sztuczne
    • W cieplejszej temperaturze niestety się topi i łamie
    • Nietrwałe opakowanie
  • 23 czerwca 2017 o 21:27
    Soczyste nawilżenie
    plusy: + soczysty owocowy zapach + dobrze się rozprowadza + dobrze nawilża minusy: - zbyt tłusta inne cechy, których nie biorę pod uwagę przy ocenie: - słaba dostępność - tandetne opakowanie + niska cena