Wody perfumowane damskie

John Richmond John Richmond EDP

John Richmond Woman woda perfumowana 30ml spray

• 6 lipca 2014 o 16:32
    Raczej unisexowy niz kobiecy
    Do recenzji JR chcialam podejsc juz wczesniej, ale zastanawialam sie wlasciwie co mam na ten temat pisac, bo zapach jest jakis taki sprzeczny, kloci sie sam ze soba, maskuje sie, kryguje, udaje ze jest inny niz jest, stwarza efektywne pozory z flakonu, zeby na skorze pokazac swe prawdziwe, rachityczne oblicze i po chwili sie ulotnic. Wachajac z korka w perfumerii wydal mi sie taki charakterny, drapiezny, interesujacy, ale to co wychodzi na mojej skorze to jakis blady cien tego wrazenia... Ja czuje najbardziej cos takiego: roze i cytrusy(moze kumkwat??) na zamszwym podbiciu, wyraznie czuje zamsz/skore. (troche jakby chcialy byc podobne do kelly caleche) . Jednak to pachnie typowo unisexowo, zabraklo komus pasji i serca do dodania tej kompozycji pierwiastka kobiecego, jak mozna pisac w opisie ze to typowo kobieca kompozycja. Sa takie ostro - swieze. Na skorze takie toporne i bez uroku, a do tego blade. No ja nie czuje sie w nich kobieco, wrecz przeciwnie - najbardziej pasuja do spodni w kant, krawata, bialej koszuli i kapelusza. Najbardziej denerwuje mnie to, ze sa niewyczuwalne ani przez otoczenie ani juz po pol godzinie przeze mnie. Myslalam, ze beda przestrzenne, a nie sa w ogole - sa bliskoskorne, a ja zawsze chce przestrzennosci i projekcji. No i liczylam na "jakas" trwalosc, a nie na takie przykre tempo znikania. Tworcy zapachow chyba chca wylansowac nowa definicje "kobiecego" zapachu - surowego, unisexowego, nieslodkiego, niesubtelnego. Nie rozumiem propagowania damskich zapachow jak "prosto od szewca", wiecie o co mi chodzi, fajnie jak galanteria pachnie skora, ale zeby od razu nasze cialo? No ale mojej kumpeli z kolei podobal sie szalenie, tak bardzo, ze przywlaszczyla moja probke ;p Jesli o mnie chodzi, zebym polubiła perfumy, musza mnie czyms ruszyc, a te mnie nie ruszaja wcale. Flakonik wydaje sie byc porzadny, pomysl z odczepiana klodka fajny. Zdecydowanie bardziej wole od Richmonda Viva Rock, w sumie to maja jakies wspolne nuty chyba, tak sobie teraz mysle, ale tamte sa o wiele przyjemniejsze. Używam tego produktu od: pol roku Ilość zużytych opakowań: niecala duza probka
  • 19 marca 2014 o 23:00
    Mój ukochany!
    Niesamowity, uwodzicielski, cudny! Pokochałam od pierwszego "powąchania". Dodatkowo w opakowaniu czeka miła, kobieca niespodzianka! Rzadko można go spotkać na półkach, ale perfumerie Internetowe stoją otworem! ;) Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 2 duże
  • 2 stycznia 2012 o 13:17
    bardzo ladne
    mam juz 2 buteleczke tych perfum,sa eleganckie nie kiczowate swieze i trwale.Wiele osob pytalo sie co to za nazwa.Co do klodki to wielkie nieporozumienie po paru otwueraniach korka poprostu ciagle odpada..takze gadzecik na ozdobe.. Używam tego produktu od: 5 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 2 duze
  • 27 listopada 2011 o 18:07
    Rozczarowanie
    Na zapach od Richmonda napalilam sie już dosyć dawno.Bardzo lubie jego ubrania, od kilku lat mam zdobiony lancuszkami t-shirt o rewelacyjnej jakości. Bardzo podoba mi sie kłódka przy butelce, z przyjemnością doczepilabym ja do bransoletki lub lancuszka...całe jednak szczęście,ze nie kupiłam perfum zupełnie w ciemno,bo byłyby to pieniądze wyrzucone w błoto.Na mnie JR to rachityczne,kwiatowo-owocowe (brzoskwinia??) perfumy o skandalicznej trwałości kilkunastu minut. Zapach jest bezpieczny, delikatny (faktycznie kłódka zazdrosnie strzeże intymności zapachu, poza nosicielem nikt nie poczuje faktu ich noszenia), bez wyrazu, ot,po prostu,jakich wiele. Po kilkunastu minutach zapach tezeje nieco na skórze i robi sie bardziej kwiatowy, ale nie jest to żadne novum,nie ma tutaj nic, co by wyroznialo go spośród innych dóbr na sephorowej półce. Jestem rozczarowana:( jedyne, co na plus, to majestatyczna, prosta,nieudziwniona butelka i urocza kłódka:) Używam tego produktu od: Kilka dni Ilość zużytych opakowań: Probka
    pure666
    27 grudnia 2010 o 12:07
    Wyjątkowy zapach dla nowoczesnej, młodej kobiety
    Myślę, że owy produkt spełnia oczekiwania; jest wodą perfumowaną, sam zapach niekoniecznie do mnie aż tak pasuje, ale jest on bardzo przyjemny i nie jest ani przesadnie owocowy, ani kwiatowy. Co do trwałości w pełni się jeszcze nie przekonałam, jednak myślę, że spokojnie utrzymuje się na skórze, a już szalik to zupełnie przesiąkł mi owym zapachem :) Jakież było moje zdziwienie, gdy okazało się, że urocza kłódeczka jest zawieszką do bransoletki, która znajduje się na dnie opakowania - przesłodkie! :)

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie