Chusteczki dla dzieci

Linteo Baby, Chusteczki nawilżane

• 6 grudnia 2022 o 21:44
    Tanie i na prawdę niezłe
    Kupiłam z czystej oszczędności, bo potrzebuję dla córki chusteczek nawilżanych w co najmniej kilku miejscach, w żłobku, moim plecaku i w domu. Nie wczytywałam się w skład, tylko jak niewiele myślący konsument ucieszyłam z nagietka obiecanego na opakowaniu. Jakościowo są przeciętne w stronę tych słabszych, jeśli chodzi o materiał. Są niewielkie, ciężko wyjąć pojedynczo, bo zlepiają się w masę. Nie rozrywają się, ale bardzo rozciągają. Są miękkie, ale nie wydają się zbyt naturalne i średnio radzą sobie ze zmywaniem zanieczyszczeń, muszę użyć ich więcej, niż innych na raz. Ale za to nadrabiają solidną porcją nasączenia i neutralnym, o ile nie korzystnym wpływem na skórę. Nie pozostawiają tłustej czy klejącej warstwy, nie podrażniają, nie spowodowały zaczerwienienia. Śmiało mogą konkurować z bardziej znanymi i droższymi. Opakowanie sprawia nieco tandetne wrażenie, naklejka słabo trzyma. Zapach dyskretny, słodki, ciężko mi określić, ale nie drażniący, nie nachalny.
    Zalety:
    • Delikatne i miękkie
    • Nie podrażniają wrażliwej skóry dziecka
    • Konkurencyjna cena
    • Neutralny zapach
  • 28 lipca 2022 o 21:55
    Ok
    Dzieci nie posiadam ale chusteczki nawilżane używam może nie regularnie ale zawsze są w moim domu, torebce jak i samochodzie bo w końcu nie wiem kiedy się przydadzą. Chusteczki posiadają zapach, który nie drażni ale nie jest spektakularny. Znośny. Chusteczka jest dobrze nasączona, w sam raz. Ich trwałość jest dobra, nie rozrywają się. Opakowanie zamykane na „naklejkę” ale nawet dobrze trzyma. 72 sztuki wystarczą na dłuższy czas. Ja chusteczek najczęściej używam w mieszkaniu do sprzątania lub kiedy potrzebuje natychmiastowego usunięcia zabrudzenia np. Kiedy wyleje sok na podłogę, blat. Do czyszczenia obuwia również świetnie się sprawdzają! Nie mam na myśli skórzanych ;) a zwykle trampki, adidasy, jesienne, zimowe. W podróży do odświeżenia ale i oczyszczenia rak, dłoni kiedy to nie ma dostępu do wody i mydła. Nie zauważyłam aby powodowały coś złego. Nie podrażniają, nie uczulają i nie przesuszają skory ale warto zaznaczyć, że nie używam ich codziennie.
    Zalety:
    • nawilżenie
    • odświeżają, oczyszczana np dłonie
    • dobre w podróży
    • do sprzątania
    • do czyszczenia obuwia
    • nie podrażniają, nie uczulają
    • skóra nie jest sucha, przesuszona