Chusteczki dla dzieci

Babydream Feuttucher mit 99% Wasser Chusteczki nawilzane w 99% nasączone wodą

pysiam
    19 sierpnia 2024 o 8:56
    słabo nasączone
    Chusteczki kupiłam przed wakacjami, do oczyszczenia rąk czy twarzy w podróży. Wybrałam takie, a nie antybakteryjne, aby były delikatne dla twarzy. Chusteczki są bardzo delikatne, bezzapachowe, nie podrażniają skóry, mają fajny, krótki skład, ale według mnie są zbyt mało nasączone. Nie są suche, ale po prostu wilgotne, a nie mokre. Mam porównanie z chusteczkami innych marek i Babydream wypadają przy nich gorzej pod tym względem. Na szczęście kupiłam mniejsze opakowanie czyli tylko 30 sztuk. Po wakacjach zostało w opakowaniu kilka sztuk, które coraz bardziej wysychały, mimo starannego zamykania opakowania. Zużyłam całość do końca, ale nie kupię ponownie.
  • 13 lipca 2024 o 19:34
    Faktycznie są fajne ale nie tak bardzo jak Water Wipes
    Podobnie jak moja poprzedniczka ponarzekam troszkę na produkt który mógłby być bardziej dopracowany jako flagowy produkt dla dzieci od Babydream. Generalnie nie jest źle ale chusteczki wydają mi się średniej jakości i mają cechę której najbardziej nie lubię czyli szybko zdają się być suche. Zamknięte są w opakowaniu z nielubianą przeze mnie folią do odklejania co przy dziecku i sytuacjach podbramkowych potrafi utruć życie szczególnie kiedy ta folia na dobre odpadnie- a lubi to robić- lub faktycznie wyciągniemy kilka chusteczek na raz (obecnie mam też wersję chusteczek w plastikowym pojemniku i to zdaje się być lepsze rozwiązanie). Z tym nasączeniem nie jest najlepiej. Nie ma nic gorszego jak półsuche chusteczki a wiadomo, że zapotrzebowanie na nie potrafi być różne- jednego dnia idą tony a przez kolejne chusteczki są nietknięte. WaterWipes wypadają o wiele lepiej pomimo podobnych cech i składu. Skład i delikatność oczywiście bez zastrzeżeń. Składają się głównie z wody co przy małym dziecku jest najlepszym rozwiązaniem. Dla mnie na duży plus bezzapachowość bo tego znieść nie mogę- Dada i ich klasyczne chusteczki w dżunglę walą okropnie i mam wrażenie, że pupa dziecka jest oklejona chemią. Babydream otrzymamy w każdym Rossmannie i bardzo czesto na promocji. Pakowane są różnie więc można wybrać też wersję 30 chusteczek jednak przestrzegam, że tamta wersja wysycha jeszcze szybciej i w sumie staje się szybko bezużyteczna.
    Zalety:
    • Dostępność, warianty
    • Cena i często na promocjach
    • Skład i bezzapachowość
    Wady:
    • Wkurzająca odklejająca się folia
    • Wyciągamy po kilka chusteczek chociaż to też nie reguła- mam wrażenie, że różne maszyny je pakują
    • Szybko wysychają
  • 12 kwietnia 2024 o 15:56
    Fajne że ekologiczne, ale komfort używania mógłby być lepszy
    Chusteczki które ja kupiłam mają inną szatę graficzną niż te zaprezentowane tutaj, skład jest ten sam, nie wiem czy coś poza opakowaniem się zmieniło. Wybrałam wielopak 3x60 sztuk za 15 zł - cena za jedną paczkę jest w porządku. Na uwagę zasługuje skład, to 99% wody i łagodne konserwanty, brak zapachu. Myślę że to dobra opcja dla dzieci i osób wrażliwych. Chusteczki pachną tak jak to produkty bezzapachowe mają w zwyczaju :) Opakowanie jest kiepsko wykonane, podczas wyjmowania chusteczek otwór się rozrywał. A jeśli już o wyjmowaniu mowa, to zawsze wychodziły po kilka naraz co było uciążliwe. Naklejka zabezpieczająca szybko się odkleiła. Sama chusteczka wyglądem bardziej przypomina mi mokry papier toaletowy, jest dość długa. Są dobrze nawilżone i oczyszczają jak należy - zarówno skórę i jak i powierzchnię, nie podrażniają i nie uczulają, ale podczas czyszczenia chusteczka strasznie się zwijała, co było dosyć upierdliwe. Nie wiem jak ocenić te chusteczki, niby swoją rolę spełniają bo dobrze oczyszczają, do tego mają dobry skład, są ekologiczne i tanie, ale z drugiej strony komfort ich używania pozostawia trochę do życzenia, więc nie wiem czy kupię ponownie.
    Zalety:
    • dobra cena w wielopaku
    • prosty skład, 99% wody
    • biodegradowalne i ekologiczne
    • delikatny, nienachalny zapach (brak Parfum w składzie)
    • dobrze nawilżone
    • dobrze oczyszczają
    • uniwersalne, do wszystkiego
    • nie podrażniają, nie uczulają
    Wady:
    • otwór opakowania się rozrywa
    • chusteczki wychodzą po kilka naraz
    • naklejka zabezpieczająca się odkleja
    • chusteczka na wielkość przypomina bardziej mokry papier toaletowy
    • zwijają się podczas oczyszczania
  • 11 października 2023 o 20:45
    Najlepsze z Babydream.
    Cześć! Chusteczki Babydream nawilżane wodą są moim zdaniem najlepsze z oferty marki. -przede wszystkim są delikatne dla skóry dziecka -nie uczulają -są bezpieczne dla dziecka -nie podrażniają -nie są perfumowane -nie rwą się -delikatnie, ale skutecznie oczyszczają skórę z zabrudzeń -są idealnie nasączona wodą -czasami się sklejają, ale do dobrze się je wyciąga z opakowania -sprzedawane w wielopaku ,za dobrą cenę Używam ich od 4 lat i ciągle kupuję na początku, jak synek był malutki kupowałam Huggies (dalej uważam,że są swietne). Jednak bardzo dużo zużywa się takich chusteczek (przynajmniej jak dziecko jest małe) . Wiadomo, lepiej znaleźć coś równie dobrego, ale tańszego.Babydream uważam za godny zamiennik i bardzo się cieszę,że na nie trafilam.
  • 16 maja 2023 o 12:38
    Są świetne
    Bardzo fajne Chusteczki,dobrze nawilżone nie rwą się,wydajne opakowanie,jednym słowem są świetne u mnie się sprawdziły nie uczulają dziecka.bardzo podoba mi się też opakowanie ,świetne kolorystyka