Emulsje, esencje i boostery

Yves Rocher Anti-Age Global Radiance, La Cure Illuminatrice Kuracja rozświetlająca do twarzy w kapsułkach

4 na 51 opinię

• 27 marca 2023 o 13:17
    Nie za tę cenę
    Ampułki są okay. Z jednej ampułki spokojnie wystarcza produktu (a nawet jest za dużo) na twarz i całą szyję. Ampułki są bardzo tłuste i trzeba im dać czas na wchłonięcie - około 2 godziny. Rano twarz jest delikatnie rozświetlona, ale też świeci się po nich (co raczej na negatyw). Przez swoją bogatą konsystencję nadają się raczej przede wszystkim na zimę. Generalnie są całkiem ok, jeśli chodzi o porządniejsze nawilżenie - w dni, kiedy moja skóra była bardziej przesuszona, całkiem nieźle jej pomagały. Mimo to kosmetyk na pewno nie jest wart swojej regularnej ceny. Ja dorwałam go na jakiejś ogromnej promocji i zapłaciłam za niego totalne grosze (coś w stylu trzeci produkt za złotówkę - nie pamiętam dokładnie, jaka to była promocja, ale produkt dostałam praktycznie za darmo). Przez to oceniam go pozytywnie. Gdybym natomiast wydała na niego cenę regularną byłabym pewnie trochę zawiedziona. Na pewno są lepsze kosmetyki w tym przedziale cenowym, ale tak jak mówiłam - nie mam mu nic do zarzucenia, jest po prostu okay. Yves też z tego co wiem chwali się "czystymi" składami, więc jeśli komuś na tym zależy, to może to być dodatkowy plus. Sama jednak składu nie analizowałam.
    Wady: