Płyny do higieny intymnej

Lactacyd Pure, Naturalny żel do higieny intymnej

• 21 grudnia 2024 o 9:45
    Dla mnie żel prawie idealny, bo tylko wydajność jest na czwórkę
    Lubię żele do higieny intymnej tej marki, używałam już kilku z nich, zwłaszcza wersja podstawowa gościa i mnie kilkukrotnie. Jednak właśnie w niej zaczął mi przeszkadzać zapach, który jest jednak dość intensywny. Ostatnio jestem tak przebodźcowana, że nawet w tego typu kosmetykach szukam produktów bezzapachowych i to był strzał w dziesiątkę. Żel do najtańszych nie należy, jednak warto go kupić. Ma dobry skład, krótki, bez substancji podrazniajacych. Opakowanie jest zgrabne, dobrze leży w dłoni. Ciemnozielony plastik jest przezroczysty. Konsystencja żelu to taka nieco rozwodniona galaretka, trzeba uważać żeby nie wylać na dłoń za dużo produktu. Żel dobrze oczyszcza okolice intymne, nie podraznia i nie uczula. Mimo braku sls w składzie dobrze się pieni i zapewnia uczucie czystości i komfort. Nie należy do tytanów wydajności, ale i tak kupię go ponownie.
  • 24 października 2024 o 17:27
    Poprawny produkt, ale niczym się nie wyróżnia
    Przez kilka lat byłam wierna płynom Facelle z Rossmanna, ale znudziły mi się i postanowiłam trochę popróbować z drogeryjnych półek. Klasyczny Lactacyd dobrze się kiedyś u mnie sprawdzał, więc skusiłam się na wariant Pure w pięknej, zielonej buteleczce. Wyżej wymieniona buteleczka, jak już wspomniałam, krzyczała do mnie "Kup mnie!" Uwielbiam taką leśną, butelkową zieleń, więc długo mnie namawiać nie trzeba było. Szata graficzna jest więc jak najbardziej na plus - jeśli chodzi o wygodę użytkowania to przyznam szczerze, że dla tego wariantu zdecydowanie przydałaby się pompka. Ten żel ze względu na konsystencję, powinien być łatwiejszy w użyciu z pompką, a nie zatrzask i wylewanie na dłoń. Kosmetyk faktycznie, jak zaznacza producent, jest bezzapachowy. Ma ciekawą konsystencję, bo takiej rzadkiej, tężejącej galaretki. Słabo się pieni, co jest zrozumiałe, bo nie jest oparty na silnie pieniących slsach. W ogóle, skład jest w porządku. Żel spełnia swoje podstawowe zadanie, czyli myje, oczyszcza, jest łagodny dla delikatnych stref intymnych i myślę, że sprawdzi się w czasie, gdy potrzebujemy czegoś łagodniejszego do higieny intymnej. Oceniam na taką solidną czwórkę - jest poprawny, skuteczny, ale zabrakło tego efektu wow, który sprawiłby, że będzie to mój ulubieniec. Chyba nawet podstawowy Lactacyd sprawił mi się lepiej.
  • 14 listopada 2023 o 19:51
    Nie myje
    Ogólnie lubię płyny tej firmy i zawsze byłam z nich zadowolona ale ta wersja jest dla mnie bardzo słaba. Nie czuje w ogóle uczucia świeżości a tak jakbym po prostu umyła się wodą. Ogólnie pierwszy raz mam tak "niemyjący" płyn do higieny intymnej a próbowałam już różne marki i produkty z mniej i bardziej naturalnym składem więc nie wiem co tutaj nie wyszło.
    Wady:
    • Nie myje, jest jak woda
  • 24 sierpnia 2023 o 15:47
    Wreszcie coś naturalnego !
    Nareszcie Lactacyd postawił na naturę i wypuścił na rynek produkt z dobrym składem. Coś co może stosować każdy, nawet osoba ze skórą wrażliwą lub skłonnościami do alergii. Żel do higieny intymnej zamknięto w ciemno zieloną buteleczkę, która jest na tyle przejrzysta, aby móc określić zawartość opakowania. Zamykana na korek zapewnia bezpieczny transport. Kosmetyk ma wodnistą konsystencje, co mnie osobiście nie cieszy, gdyż wolę kiedy są one żelowe - mam wrażenie że wystarczają na dłużej. Płyn do higieny intymnej jest bezzapachowy i bezbarwny oraz wegański, a jego zadaniem jest chronić i pomagać utrzymać równowagę pH. Po ponad miesięcznym stosowaniu tego żelu muszę stwierdzić, że jest naprawdę dobry. Osobiście nie po drodze mi było z marką Lactacyd, jednak ten produkt odczarował to. Podczas używania nie odczułam nieprzyjemnych reakcji takich jak pieczenie itp, aczkolwiek producent zaleca zaprzestać stosowania kosmetyku jeśli takie wystąpią. Produkt skutecznie oczyszcza intymne partie ciała i łagodzi podrażnienia zapewniając duży komfort podczas stosowania i długo utrzymującą się świeżość. Dla mnie bomba! Uważam, że kobietki w każdym wieku mogą stosować ten żel Jest on łatwo dostępny ( widziałam w Kauflandzie oraz Rossmanie), a jego cena waha się od 16 do 25 zł.
    Zalety:
    • Bezzapachowy
    • Bezbarwny
    • Dobre opakowanie
    • Delikatny dla skóry
    • Łagodzi podrażnienia
    • Długo utrzymuje świeżość
    • Łatwo dostępny
    • Dobry skład.
    Wady:
    • Konsystencja zbyt wodnista przez co może być mało wydajny.
  • 17 sierpnia 2023 o 11:38
    Polecam osobom ze skłonnościami do infekcji
    Bardzo dobry żel do higieny intymnej. Został on polecony przez ginekologa osobie, która ma skłonność do różnych infekcji i spełnia zadanie w 100% - infekcji brak. Ma przyjemny zapach i fajną konsystencję i zdecydowaną zaletą jest jego wydajność.

Zobacz także inne Płyny do higieny intymnej