Płyny do higieny intymnej

Herbal Care Żel do higieny intymnej `Kora dębu`

Farmona Farmona Herbal Care Żel do higieny intymnej ochronny Kora Dębu 330ml

• 26 lutego 2025 o 23:25
    Dla mnie super
    Przed wszystkimi super butelka z pompką, która podczas użytkowania nie zacina się co według mnie jest plusem. Sam płyn ma konsystencję żelowa ale nie zbitą oraz charakteryzuje się bardzo przyjemnym delikatnym bardzo zapachem. Płyn dobrze oczyszcza delikatne miejsca, odświeża i łagodzi podrażnienia. Płyn wydajny.
    Miroku
    29 grudnia 2024 o 21:15
    Dobry, ale nie zostanie ulubionym
    Z jednej strony jest to dobry płyn do higieny intymnej-spełnia swoje zadanie, gdyż myje i odświeża. Sprawdza się zarówno podczas normalnych dni jak i miesiączki, podróży czy większej aktywności fizycznej. Zapewnia poczucie świeżości na cały dzień, zapobiega nieprzyjemnym zapachom. Jednak brakuje mi tutaj ultra delikatności-niby nie miałam podczas jego stosowania infekcji czy bardzo nieprzyjemnych objawów, ale czasami czułam podrażnienie czy lekkie wysuszenie błon śluzowych, zwłaszcza w drugiej fazie cyklu. Cierpię na turbo nasilony PMS i jednym z jego objawów jest nasilony świąd miejsc intymnych przed okresem, dlatego to jest dobry test na łagodność środków do higieny intymnej i Herbal Care nie zawsze się w tym czasie sprawdzał. Nie polubiłam się z konsystencją tego produktu-żelowa, ale dosyć lejąca i jednocześnie jakby śliska oraz mażąca się, dziwna po prostu. Na szczęście łatwo wypłukuje się. Zapach-delikatny, dla mnie neutralny. Najważniejsze, że nie jest turbo perfumowany, więc jest mniejsze ryzyko uczuleń.
  • 25 sierpnia 2024 o 11:06
    Niekoniecznie się u mnie sprawdził
    W swoim życiu miałam okazję wypróbować wiele płynów/żeli do higieny intymnej jak wiadomo jest to produkt z którego bardzo często mu kobiety korzystamy. Na ten z Herbal Care trafiłam przypadkiem będąc na wyjeździe kiedy skończył się mój wcześniejszy. Żel ten kosztowała grosze i był malej pojemności więc skusiłam się. Produkt ten ma ładne opakowanie dość sztywne i dość dobry dozownik który podaje odpowiednią ilość płynu. W zapachu przypomina las w końcu to kora dębu. Konsystencja jest dość rzadka i lejąca, świetnie się pieni. Z pewnością daje poczucia odświeżania po całym dniu, nie powoduje podrażnień ale według mnie nic więcej nie robi. Jest to dobry produkt ale nie z jakimś spektakularnym efektem. Nie miałam problemów z tymi stertami ale chyba nie daje ochrony przed infekcjami a w jakimś stopniu jednak powinien do tego służyć.
  • 8 maja 2024 o 18:27
    Dobry żel do higieny intymnej, wzbogacony o ekstrakt z kory dębu. Polecam !
    Na ten kosmetyk trafiłam zupełnie przypadkiem. Robiłam internetowe zamówienie i potrzebowałam 'dobić' kilka złotych, aby otrzymać darmową dostawę. Akurat została mi końcówka ulubionego żelu, więc wrzuciłam do koszyka ten, który wyskoczył mi jako pierwszy na liście. Stwierdziłam, że jest tani, w miarę naturalny i jeszcze takiego nie miałam. Chyba mam szczęście, bo ta przypadkowa 'wrzutka' okazała się całkiem wartościowym kosmetykiem. Staram się wybierać naturalne żele do higieny intymnej, bazujące na delikatnych detergentach i wzbogacone o dodatkowe ekstrakty. Najczęściej sięgam po te z wyciągiem z rumianka i kory dębu. Zważywszy na to, że z takich kosmetyków korzysta cała moja rodzina to zależy mi na dosyć dużych objętościach. Tutaj mamy 300 ml, więc to całkiem dobra opcja na kilka osób. Opakowanie to prosta, biała butelka z zieloną pompką. Pompka działa bez zarzutu, dobrze zaciąga żel, nie zacina się i nie zapycha. Butelka jest wykonana z cienkiego plastiku, wiec pod światło widzimy ile mamy jeszcze produktu. Szata graficzna ogranicza się do napisów i motywu dębu. Kosmetyk w 96% bazuje na naturze, a środkami myjącymi jest mieszanina detergentów o słabych i średnich mocach. Żel jest wzbogacony o ekstrakt z kory dębu i macierzanki, dodatkowo mamy alantoinę i prebiotyki. Dzięki dodatkom tych substancji kosmetyk ma działanie ściągające, przeciwbakteryjne, przeciwświądowe, kojące. Żel ma bezbarwną formułę, a jego zapach jest w moim odczuciu ziołowy, nieco tępy i ' gorzkawy', co może być spowodowany właśnie dodatkiem kory dębu. Nie mam nic do zarzucenia temu kosmetykowi, bo w 100% spełnia swoje zadania i na dodatek niewiele kosztuje. Polecam !
    Zalety:
    • dobry skłąd
    • dobrze się pieni
    • delikatnie oczyszcza
    • zapobiega infekcjom
    • wydajny
  • 26 października 2023 o 8:57
    Wolałam wersję z bławatkiem
    Miałam kiedyś wersję z bławatkiem, którą polubiłam, więc przyszedł czas na kolejny wariant. I tu już nie jest tak różowo. Zupełnie nie leży mi zapach tego żelu. Jest ziołowy, ale taki jakby mdły i kwaśny jednocześnie. Nie podoba mi się. Nie czuję się przez to świeżo i pachnąco. Właściwości myjące oceniam w sumie średnio. Raz jest wszystko ok, a innym razem mam po prostu wrażenie niedomycia. Ma trochę lejącą konsystencję i lekko się pieni. Łatwo go spłukać ze skóry. Plusem natomiast jest to, że żel nie spowodował żadnych podrażnień ani infekcji, nawet gdy używałam go w czasie ciąży i połogu. Butelka ok, pod światło widać stopień zużycia. Natomiast pompka trafiła mi się lekko wadliwa, nie zacina się, ale nie zawsze chciała zassać żel. Czasem potrzebowałam kilku naciśnięć, żeby wydobyć odpowiednią ilość kosmetyku. Wydajność bardzo dobra, 300 ml wystarczyło mi na ponad pół roku codziennego użytku. Cena również była ok, zapłaciłam niecałe 7 zł, choć teraz widuję go już za ponad 10. Podsumowując, nie jestem z żelu do końca zadowolona, a najbardziej rozczarował mnie zapach. Więcej go nie kupię.