Mogłabym wwąchiwać się godzinami...
Może gdybym oceniała ten produkt w jakiejś promocyjnej cenie typu 20 zł, spojrzałabym na niego łaskawszym okiem, ale oceniam go przez pryzmat kupna w regularnej cenie.:-D
Mam ten peeling od kilku lat, ponieważ nie stosuję go regularnie, a raczej zostawiam na szczególne okazje, ale data przydatności wciąż jest aktualna.:-)
*Pierwsze wrażenie, często bywa mylące i dany produkt naprawdę trzeba przetestować do końca, żeby wyrobić sobie o nim opinię, ale to moje pierwsze wrażenie, wiążę się dla mnie z czymś ważnym, z piękną chwilą. Otóż, tego peelingu pierwszy raz użyłam w dniu mojego ślubu. Zrobiłam sobie rano relaksacyjną kąpiel, tuż przed wizytą u fryzjera, tuż przed tą całą bieganiną. Pierwsze wrażenie było jak najbardziej pozytywne- przyzwoity peeling o przecudnym zapachu.
*Zapach- tego nie da się przeoczyć, ani pomylić z niczym innym. Zapach jest obłędny, cudownie świeży, intensywny. Roznosi się po całej łazience. Raczej trudno mi określić, jaka to jest woń, ale zgadzam sią z poprzedniczką, że pachnie ziołowo, leśnie i świeżo.
*Peeling- nie wiem czy sprawdzi się na skórze przyzwyczajonej do złuszczania i na tzw. grubej, trudnej do wygładzenia powierzchni. Na mojej skórze się sprawdza, ponieważ mam skórę ciała w o tyle dobrej kondycji, że w ogóle nie muszę stosować peelingów. Wystarczy żel do mycia ciała- najlepiej kremowy i delikatny balsam, albo mleczko Nivea.
Na moje, to peeling jest dość konkretny, a granulki średnio ostre i trzeba uważać, żeby nie podrażnić sobie nimi skóry.
* Konsystencja- przyzwoity żel z peelingującymi drobinkami. Przyjemny, dość dobrze się pieniący, przez co bardzo wydajny.
*Cena- no coż ODSTRASZA, ale czego się nie robi, żeby kąpiel była relaksująca i przyjemna. Można kupić coś tańszego, a może nawet skuteczniejszego, ale chyba żaden z peelingów do ciała, nie pachnie tak obłędnie jak ten!:-)
PODSUMOWANIE:
Ze względu na cenę nie jestem pewna, czy kupię ponownie, ale mam jeszcze resztę poprzedniego, a peeling jest szalenie wydajny.
Skóra po jego użyciu jest przyjemnie gładka, peeling bardzo dobrze się pieni i cudownie pachnie, przy okazji ma wygodną i wizualnie ładną tubę.
Polecam paniom, które nie potrzebują nie wiadomo jakiego złuszczania, ale którym zależy na komforcie stosowania.
Używam tego produktu od: kilka lat
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1