Lakiery klasyczne

Golden Rose Paris, Nail Lacquer Lakier do paznokci

Nasi użytkownicy zostawili 337 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 grudnia 2024 o 15:17
    Słaba trwałość i trudności w malowaniu
    Buteleczka o kształcie zbliżonym do ostrosłupa z podstawą trójkąta, pękata i ścięta u góry, zamykana wydłużoną metalicznie złotą, lekko chropowatą zakrętką, w której umieszczony był pędzelek z włosiem zebranym w okółku, nie miał widocznego spłaszczenia. Lakier w odcieniu błękitu z metalicznymi, mieniącymi się opalizującymi drobinkami wydawał się początkowo być kryjącym, jednak po pomalowaniu pierwszą warstwą mimo skupienia i wielu starań widoczne było nierówne i lekko smużyste rozłożenie koloru. Na wyschnięcie pierwszej warstwy nie trzeba było długo czekać, około 2 minuty, ale przy drugiej warstwie mimo dobrego krycia pojawiły się problemy: nakładanie warstwy dawało wrażenie muldy, bo mimo cienkości warstwy nie prezentowała się ona równo i gładko a drobinki układały się w tzw. rozproszoną drogę mleczną; paznokcie wysychały 15 minut i nadal miałam obiekcje co do jego poziomu suchości, dlatego odczekałam jeszcze 20 minut i dopiero pomyślałam, że jest ok. Trwałość marna, bo już na drugi dzień pojawiły się mikro odpryski od wolnego brzegu. Zmywanie nie należało do najszybszych, bo lakier trochę się mazał i nie chciał całkowicie odejść od płytki. Po zmyciu płytka była miękka i wymagała nałożenia odżywiającego kremu do rąk i paznokci.
  • 26 lipca 2024 o 8:13
    Piękne kolory
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Kolory z tej serii są piękne i idealnie wyglądają jak i na krótkiej jaki n adlugiej płytce paznokcia szybko wysychają , zapach typowy dla lakieru. Jednak odpryskuje bardO szybko i j jako osoba używająca dużo wody odprysk mam już, tego samego dnia co malowanie. Osobiście maluje na dwie warstwy. Łatwo się zmywa nie farbują skórek przy zmywaniu.
  • 25 maja 2024 o 16:21
    Tanie i niegdyś robiły u mnie szał. Teraz stosuję je wyłącznie do stóp, bo tam ich raczej słaba trwałość tak nie irytuje :-)
    W gimnazjum miałam fazę na malowanie paznokci zwyklymi lakierami. Zdarzały się takie stylizacje, w których każdy paznokieć miał inny kolor. To były ciekawe czasy, zwłaszcza ze lakiery kosztowały okolo 3 zł. Będąc w lokalnej drogerii nie umiałam się powstrzymać przed kupieniem kolejnej buteleczki. Kolorów do wyboru było co nie miara. To była największa ich zaleta. Używam je aktualnie wyłącznie do stóp, głównie ze względu na trwałość. Konsystencja lakieru Lakier jest dość płynny, pędzelek jest ścięty na prosto, jest mały, więc będzie wygodny posiadaczkom małych płytek. Moje są średniej wielkości, dlatego czasem pokrycie całego paznokcia wymaga chwili. Tym samym aplikacja nie należy do najłatwiejszych i najwygodniejszych. Ogolnie lakier jest też dość kiepsko napigmentowany. Zawsze trzeba nałożyć dwie (czasem nawet trzy) warstwy do całkowitego pokrycia paznokcia, co też niestety skutkuje tym, ze lakier schnie dłużej. Z perspektywy czasu uważam, że trzeba się wykazać sporą ilością cierpliwości przy malowaniu wszystkich paznokci tym produktem. Buteleczka Zamysł tworzenia butelki w ksztalcie Wiezy Eiffla niesamowicie mnie urzekł. Wyglada to po prostu ładnie i ciekawie. Butelka jest szklana, przezroczysta, posiada czytelną etykietę. Bez problemu odkręca się pedzelek, ale tylko wtedy jeśli nie jest ubrudzony lakierem. W przeciwnym razie ręka może zaboleć :( Trwałość Ehh no niestety trwałość idzie w parze z ceną, chociaż zauważyłam dziwną rzecz, że niektóre lakiery mają ją lepszą, a inne potrafią odpadać już dzień po nałożeniu. Z reguły kolory jasne/beżowe mają o wiele większy problem pod tym kątem. Będąc świadomą posiadaczką i użytkowniczką lakierów hybrydowych nie wyobrażam sobie mieć pierwsze zadziory chwile po malowaniu paznokci (podkreślę, że trzeba się naczekać na pełne wyschnięcie produktu). Aktualnie używam tych lakierów wyłącznie do stóp. W rękach nie wytrzymalabym z odpryskiwaniem następnego dnia, wiem, ze strasznie by mnie to irytowało. Do stóp nadaje sie idealnie, ale trzeba go wyczuć, gdyż aplikacja nie należy do najłatwiejszych.
    Zalety:
    • ciekawy kształt buteleczki w kształcie Wiezy Eiffla
    • niska cena
    • szeroka gama kolorystyczna
    • wydajny i długo nadaje sie do użycia
    • nie podrażnił mnie
    • warto malować nim paznokcie u stóp, tam jego trwałość jest ciut lepsza
    Wady:
    • słaba trwałość, juz następnego dnia pojawiają się pierwsze odpryski
    • mały pędzelek, którym trzeba się namachać przy wiekszej płytce
    • lejąca sie konsystencja, łatwo zalać nim skórki
    • raczej średni czas schnięcia
    • słabe napigmentowanie. Trzeba pokryć paznokcia 2-3. warstwami, żeby uzyskać satysfakcjonujący efekt
    • czasem ciężko odkręcić zakrętkę jak lakier przyschnie
  • 5 maja 2024 o 19:45
    Średni
    Lakier kupiłam, ponieważ kształt butelki tzn pędzelka bardzo mnie zaciekawił - lubię takie fikuśne formy. Sam lakier kolor ładny, ale krycie słabe - trzeba minimum 2 a nawet 3 warstwy położyć. Lakier ma dość rzadką konsystencję, przez co aplikacja jest dość trudna i czasochłonna, trzeba wolno i precyzyjnie. Bardzo ciężko się aplikuję. Trwałość nie jest mega nie wiadomo jaka juz na drugi dzień potrafi odpryskiwac .
  • 15 lipca 2022 o 16:35
    Super produkt
    Kupiłam bo skusiła mnie promocyjna cena a do tego bardzo dużą ilość wyboru kolorów. Konsystencja jest ok i bardzo dobrze się nakłada a do tego dość szybko schnie. niestety u mnie trzyma sie nie za długo. Opakowanie bardzo ładne.
    Zalety:
    • Ładne kolory, dobra konsystencja
    Wady:
    • Nie jest trwały
    Drogeria Super-Pharm

Zobacz także inne Lakiery klasyczne