Kosmetyki po opalaniu

Vichy Capital Soleil, Lait Apaisant Apres- Soleil Pielęgnacyjne mleczko po opalaniu (nowa wersja)

3 na 51 opinię

E-Glamour.pl
Vichy Capital Soleil Mleczko po opalaniu 300ml
notino.pl
Vichy Capital Soleil Mleczko po opalaniu 300ml
Vichy Capital Soleil Mleczko do ciała po opalaniu 300 ml
Vichy Capital Soleil

• 9 września 2023 o 15:01
    Chwilowa ulga dla skóry po opalaniu... mała wydajność w stosunku do pojemności i ceny.
    Produkty marki Vichy stosuje od lat, nie korzystam z solarium nie opalam się ale postanowiłam wypróbować mleczko po opalaniu. Najczęściej sięgam po balsamy do ciała i olejki, mleczko zaciekawiło mnie tego lata będąc w aptece kupiłam i zaczęłam stosować po ekspozycji na słońce gdy nosiłam trawnik czy wykonywałam inne czynności w ogrodzie. Z natury jestem bladzioch, długotrwała ekspozycja na słońce kończy się zaczerwienieniem skóry, mleczko spisywali się nieźle, lekka konsystencja nieco bieli ale dość szybko się rozprowadza i wchłania. Efekt nawilżenia i ukojenia skóry wrażliwej i suchej jest natychmiastowy niestety nie trawa zbyt długo i należy kolejny raz zaaplikować na ciało co powoduje szybsze zużycie mleczka. Pojemność 300 ml wydaje się duża ale znika z opakowania w błyskawicznym tempie, cena nie adekwatna do jakości i wydajności produktu. Ogólnie jestem w stanie zapłacić więcej za balsam/mleczko/olejek do ciała ale wersja Capital Soleil nie porywa i działa zbyt krótko. Zapach jest nieco apteczny ale można się przyzwyczaić. Zużyłam jedno opakowanie i powrotu nie planuję.
    Zalety:
    • poręczna tubka z zamknięciem na klik
    • tubka stabilnie stoi na nakrętce
    • z łatwością wydobędziemy odpowiednią ilość mleczka
    • duża pojemność 300 ml
    • długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia
    • miła dla oka szata graficzna opakowania przyciąga uwagę na sklepowej półce
    • z tyłu opakowania znajduje się naklejka w języku polskim
    • znana marka Vichy
    Wady:
    • zbyt krótki czas ukojenia skóry po opalaniu
    • mleczko jest mało wydajne
    • zbyt wysoka cena w stosunku do jakości i wydajności produktu