Dezodoranty i antyperspiranty

Vichy Deodorant Mineral Tolerance Optimale 48h Dezodorant mineralny w kulce

5 na 51 opinię

• 9 września 2023 o 14:42
    Delikatny dla skóry wrażliwej i świeżo po depilacji, zero kompromisu dla niechcianego zapachu i potu.
    Kulki Vichy stosuje od lat i mam swoje ulubione. Postanowiłam kupić inną dla odmiany zachęcona obietnicami producenta, brakiem soli aluminium i etanolu Poręczne lekkie, przezroczyste opakowanie wykonane z solidnego plastiku przez które widać zużycie produktu. Standardowa pojemność 50 ml, PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego otwarcia. Kulka chodzi bez problemu dozując kosmetyk. Duża błękitna nakrętka, niestety jedyną wadą jest wyciekanie płynu po bokach. Należy pamiętać o umieszczeniu opakowania w pozycji pionowej, odpada transport w torebce. No cóż jestem skłonna zaakceptować ten fakt i używam kulkę z rana na oczyszczoną i suchą skórę pach, zdarza się stosować zaraz po depilacji i nigdy nie wystąpiły żadne skutki uboczne typu pieczenie, szczypanie czy zaczerwienienie wrażliwych okolic pach. Dość szybko się wchłania i można założyć ulubiona bluzkę czy t-shirt bez obawy o poplamienie czy odbarwienie odzieży. Wydajność jest średnia, opakowanie wystarcza mi na miesiąc stosowania raz dziennie. Delikatny subtelny zapach świeżości umila stosowanie i utrzymuje się przez jakiś czas. Zdecydowanie polecam, sama zużyłam już kilka opakowań w różnych warunkach min. stresowych sytuacjach, podczas treningu, zarówno jesienią, zimą, wiosną i latem. W dni bardzo upalne zdarzyło się nie powiem minimalne plamki od potu ale było ponad 30*C ...przez pozostały czas super ochrona, komfort użytkowania, brak zapachu potu i plam na odzieży. Raz jeszcze polecam i zachęcam do zakupu i przetestowania.
    Zalety:
    • spełnione obietnice producenta
    • delikatny subtelny zapach świeżości
    • komfort użytkowania
    • ochrona przed potem i nieprzyjemnym zapachem
    • łatwość stosowania
    • widać zużycie produktu
    • miła dla oka szata graficzna opakowania
    • standardowa pojemność 50 ml
    • długie PAO 12 miesięcy od momentu pierwszego
    • cena, a i tak często są promocje
    Wady:
    • płyn potrafi wyciekać bokiem kulki i pobrudzić inne rzeczy w kosmetyczce/torebce