Podkłady

Avon Power Stay 18 Hours Cream to Powder Foundation Supertrwały kremowo-pudrowy podkład w kompakcie

• 27 lipca 2023 o 14:36
    Bardzo kiepsko.
    Własciwie jedyną zaletą tego podkładu jest dla mnie wygodne opakowanie z lusterkiem i oddzielnym miejscem na gąbeczkę. Reszta już nie zachwyca, delikatnie mówiąc. Kolor Light Nude - zbyt żółty i za ciemny, ale byłby do przeżycia. Dalej jest tylko gorzej.... Podkład ma dziwną masełkowatą konsystencję. Podkład smuży się, waży, zostawia plamy. Nie sposób go równomiernie rozprowadzić. Twarz wydaje się tłusta i pokryta tapetą. Absolutnie nie daje w żaden sposób pudrowego efektu, tylko raczej tłusto-kremowy. Krycie przyzwoite, ale efekt na twarzy bardzo kiepski i nienaturalny. I wybitnie nietrwały. Przetestowałam go z kilkoma różnymi kremami , nakładałam różnymi gąbkami,.palcami też. I nie mogę znaleźć na niego sposobu...
  • 6 kwietnia 2023 o 14:03
    Tragedia!
    Jak to strasznie wygląda na twarzy, jak maska z horroru. Chwilę po nałożeniu waży się, wygląda bardzo nienaturalnie. Ma ciekawą konsystencję, puszystą, przypominającą mus. Dawałam kilka razy szansę temu podkładowi, nigdy nie skreślam podkładów za pierwszym razem, bo być może wina leży po mojej stronie. Źle aplikuję, nie umiem, moja skóra ma gorszy dzień. Tutaj było tak samo, nakładałam go gąbką, pędzlem, dołączonym puszkiem i efekty były takie same. Po przypudrowaniu tego klejącego się podkładu, z daleka widać było porządną maskę na twarzy, a po kilku godzinach było jedno wielkie ciastko. Najgorzej działo się w okolicach ust, nosa i czoła. Pęknięcia, starcia, zważony produkt, bardzo niechlujne i nieestetyczne. Mój odcień to Warm Ivory, trochę za jasny, ale to moja wina, że źle wybrałam.
    Zalety:
    • wygląda nienaturalnie, ciężko, waży się po chwili
    • bardzo szybko się ściera, pęka,
    • daje taki sam mierny efekt gdy jest nakładany gąbką, pędzlem, puszkiem
    • wysoka cena w porównaniu do niskiej jakości
  • 22 stycznia 2023 o 11:28
    Podoba mi się
    Z serii Power Stay od Avon przetestowałam już wszystko, teraz czas na ten oto podkład. Zamówiłam go w odcieniu Nude bo przeważnie taki odcień wybieram z tej firmy. Kolor jak najbardziej trafiony pod tym względem. Podkład zamknięty jest w ładnym kompaktowym opakowaniu z lusterkiem i gąbką do aplikacji produktu. Za to duży plus. Podkład jest bardzo kryjący więc nie trzeba go dużo nakładać a co za tym idzie jest bardzo wydajny. Przede wszystkim nie zapycha, nie wyświeca się na twarzy a mam skórę mieszaną, która często sieci się w strefie T. Krycie bardzo dobre no i bardzo dobra trwałość. Spokojnie wytrzyma cały dzień. Dobrze się go nosi, nie robi skorupy jak to często bywa w produktach super trwałych/ zastygajacych. Posiada także filtr SPF 20 . Polecam