Tak dla efektu, Nie dla ceny...
Jak wspomniałam w recenzji podkładu z tej samej serii- podkład i puder dostałam w prezencie.
I o ile podkład jest fatalny, to ten puder radzi sobie całkiem nieźle- nie spełnia obietnic producenta, ale działa inaczej, co nie oznacza, że gorzej.
*OPAKOWANIE: duże, jakby były w nim cienie do powiek, w złotej oprawie. Sposób otwierania wygodny, nic się nie zacina, domyka się właściwie. Pudru jest bardzo mało, bo 9, 5 grama. Mam w domu Creme Puff MF i jego jest 2 x więcej. Lusterko duże, przydatne, a gąbeczka o dziwo pozytywnie mnie zaskoczyła- dobrze nakłada się nią puder, jest mała, ale dość poręczna i nic się z nią nie dzieje po częstym myciu.
*ODCIENIE: nie ma ich wiele, bo tylko 3, ale osoba, która mnie nim obdarowała idealnie trwafiła z odcieniem, bo odcień nr. 2- dla mnie typowo piaskowy, nie za ciemny beż okazał się być idealny.
*ROZŚWIETLENIE: rozświetlenia nie oczekiwałam i w życiu nie kupiłabym pudru czy podkładu mającego właściwości rozświetlające, dlatego taki prezent na początku niemile mnie zaskoczył i robiłam dobrą minę do złej gry:-P Ale tak czy siak roświetlenia tutaj nie ma, nie ma żadnych drobinek, twarz się nie świeci jak neon. Jest to puder typowo matujący.
*EFEKTY: twarz jest bardzo zmatowiona, puder jest z tych "cięższych" i trzeba uważać, bo można wyczarować nim maskę, ale przy niewielkiej ilości twarz będzie wyraźnie wygładzona, niedoskonałości ukryte- choć nie wszystkie, bo większych niespodzianek nie zakryje. Koloryt twarzy zostanie ładnie ujednolicony. Puder jest widoczny na twarzy, bo nie jest typowo naturalny, a jak już wspomniałam ciężki, ale nie mam na twarzy maski i z samego efektu jestem dość zadowolona.
*MAT: matuje natychmiast i znacznie, ale efekt nie trwa wiecznie, bo tłusta cera już po 2 godzinach nie jest już tak idealnie matowa. Nie jest to mocno nachalne i przez cały dzień nie świecę się po nim jakoś szczególnie. Do poprawek w ciągu dnia używam bibułek i lżejszego Creme Puff, gdyż ten jest za ciężki na większe poprawki. Wykańczam nim tylko makijaż wykonany rano.
*SUCHA SKÓRA: nie ma wpływu na suchą skórę, ponieważ jej dodatkowo nie wysusza, nie podkreśla też już istniejących suchych skórek.
*TRWAŁOŚĆ: oczywiście coś tam poprawić w ciągu dnia, ale dzielnie trzyma się od rana do wieczora i ciągle jest na twarzy. Jedynie po wielu godzinach nie wygląda już tak ładnie, ale to wina stanu cery.
*PODSUMOWANIE:
Nie wiem czy poleciłabym ten puder ze względu na cenę, bo jest stanowczo za wysoka, a sam puder jest wart około 50-60 zł, ale polecam go paniom, które szukają krycia, matu i wygładzenia. Panie, które szukają lekkiego wykończenia i delikatnego pudru do poprawek w ciągu dnia nie będą z niego zadowolone.
Ja jestem w niego zadowolona, bo ładnie wygładził moją cerę, zakrył to co powinien, a poza tym wygląda na skórze zdrowo i estetycznie.
Używam tego produktu od: kilka tyg.
Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1