Podkłady

Missha Magic Cushion SPF50+/PA+++ Podkład do twarzy w kasetce

Nasi użytkownicy zostawili 19 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 24 stycznia 2023 o 15:19
    Praktyczny ulubieniec
    Uwielbiam go. Podkład jest bardzo praktyczny, łatwo się nakłada. Wydaje mi się, że krycie jest średnie, co mi osobiście bardzo pasuje. Gąbeczka do nakładania jest z ciekawego materiału, który nie chłonie dużo produktu, a przyjemnie się nakłada. Najbardziej urzekła mnie jednak jego praktyczność, jest po prostu wygodny w stosowaniu, idealny do szybkiego nałożenia.
    Zalety:
    • Wygodne nakładanie
    • Ładne krycie
    • Dobre dopasowanie koloru
    • Łatwa aplikacja
    Wady:
    • Wydajność średnia
  • 21 lipca 2022 o 15:16
    za ciemny ale doceniam
    to jak on ładnie wtapiał się w skórę i jak ładnie on na niej wyglądał. skóra była nawilżona, świeciła się zdrowym blaskiem i jednocześnie przez dłuższy czas nie mogłam nic złego o nim powiedzieć. niestety kolorów jest bardzo mało przez co mi nie pasuje kolor 21. za ciemny jest i mimo że latem nieco nieco się opalę to jednak nie na tyle by mi pasował. cieszę się zatem że pojawiają się powoli z misshy bb z numeracją 13 <3 Mam nadzieję, że będzie też tak z cushionami.
    kasse
    29 lipca 2021 o 9:42
    Super
    Postanowiłam przetestować ten podkład zachęcona pozytywnymi opiniami, a był akurat na promocji za 35 zł. I nie rozczarowałam się. Podkład umieszczony jest na gąbeczce w zamykanym pudełeczku z lusterkiem. Pudełeczko ma jeszcze drugą przykrywkę, na której umieszczona jest gąbeczka do nakładania podkładu. Całość wygląda bardzo elegancko. Mam kolor nr 23 - ciepły złotawy beż. Podkład świetnie kryje, łatwo się go nakłada, bez problemu można stopniować krycie. Długo wytrzymuje na twarzy. A co dla mnie ważne - ma filtr 50. Fajnie też, że ma lusterko. Jestem nim oczarowana. Jedyny minus - jest go mało, przez co jest niewydajny. Na promocji kupię go na pewno, ale nie za cenę regularną.
  • 28 lutego 2021 o 15:30
    Gdyby nie wydajność byłby idealny
    Podkład z firmy Missha jest idealnym przykładem na to, że pomimo nienajlepszego pierwszego wrażenia można zostać oczarowanym w późniejszym czasie. Otóż tak było w moim przypadku. Po otwarciu podkładu moim oczom ukazał się jakże „piękny” pomarańczowy kolor (posiadam podkład w kolorze 21). Pomyślałam sobie wtedy, że będzie „tylko lepiej”. Oczywiscie tak było, ale za efekt jaki uzyskałam przy pierwszym użyciu obwiniam siebie a nie podkład. Jako ze pierwszy raz miałam do czynienia z podkładem w kompakcie tak na prawdę nie miałam pojęcia ile produktu należy nałożyć żeby uzyskać efekt podobny do tego jaki dają podkłady w buteleczce. Byłam przekonana że jedno ‚nacisniecie’ wystarczy na pokrycie maksymalnie 1/3 twarzy. Niestety nic bardziej mylnego. Dodatkowo nie pomagał fakt ze po naciśnięciu gąbeczki dołączonej do podkładu wyglada ona jakby wypiła cały podkład i nic nie pozostało do zaaplikowania na twarzy. Jak się później okazało wystarczającą ilością na pokrycie całej twarzy, a przy tym uzyskanie krycia i dosyć naturalnego efektu jest 1 nacisniecie. Nałożony w dużej ilości (kilka naciśnięć) wyglada dosyć ciężko i tworzy efekt maski. Co więcej, pomarańczowy kolor widoczny w opakowaniu po rozprowadzeniu na twarzy (lekką ręką) idealnie się dostosowuje do koloru naszej cery i nie ma żadnego odcięcia. Jeżeli chodzi o wydajność to niestety muszę przyznać ze produkt ten nie należy do najwydajniejszych. Kupując produkty tego typu (tzn. Cushiony) trzeba się niejako liczyć z tym, że swoją wydajnością nie będą one dorównywały tym w buteleczce. Przy codziennym używaniu wystarczył na półtora miesiąca. Oceniając stosunek jakości do ceny uważam ze jest on jak najbardziej warty każdej złotówki, natomiast oceniając stosunek wydajności do ceny nie jest on najlepszy. Pomimo testowania dużej ilości podkładów i kremów bb jestem pewna, że do niego wrócę. Podkłady w kompakcie mają ten plus że nie trzeba znów kupować całego produktu (w tym i pudełeczka) a jedynie sam wkład :). Ja posiadam wersje Lasting Cover, natomiast z tego co wiem dostępna jest jeszcze moist up.
    Zalety:
    • daje na skórze przepiękny efekt - kryje i wyglada dosyć naturalnie
    • kolor idealnie wtapia się w naszą cerę nie powodując odcięcia
    fatasia
    24 sierpnia 2020 o 12:51
    Moja ulubiona forma podkładu
    Od dawna jestem zwolenniczką kremów BB i używam ich praktycznie na codzień. Forma cushiona zapewnia błyskawiczną aplikację. Produkt z Misshy jest jednym z lepiej dostępnych i przystępnych cenowo cushion bb w Polsce. Po użyciu cera wygląda gładziutko, jest pięknie rozświetloną. Produkt ma średnie krycie, jednak bez problemu można je budować warstwami. zdecydowanie jeden z moich ulubionych produktów - zawsze mam go w torebce,
    Zalety:
    • naturalny efekt
    • możliwość kupienia osobno wkładów uzupełniających
    • łatwość aplikacji
    • kompaktowy
    Wady:
    • dostępność ( widziałam tylko w kontigo)
    • wydajność wkładu