Podkłady

Ingrid Cosmetics IdealMatt, Mineralny podkład matujący

Verona Ingrid Podkład Mineralny Matujący Ideal Matt 300 30ml

Nasi użytkownicy zostawili 135 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 18 lipca 2022 o 13:31
    Jestem zadowolona
    Podkład zakupiłam za niecałe 20 zł przez Internet. Mimo że mam raczej suchą skórę, zdecydowałam się wypróbować ten matujący produkt ze względu na jasny odcień (Ivory - kość słoniowa), dość rzadko spotykany. Mam bardzo jasną cerę, i początkowo nawet na mnie okazał się minimalnie za jasny, ale chyba zbladłam, bo wkrótce stał się idealnym dopasowaniem do koloru mojej cery. Podkład dobrze się rozprowadza gąbką, jest trwały. Matowi skórę, chociaż ja używam podkładu zmieszanego z kremem w proporcji 1:1 ze względu na suchą skórę (punktowo nakładam krem a następnie na gąbce z kropelką podkładu rozprowadzam na twarzy). Mimo minimalnej ilości nałożonego podkładu, w dużym stopniu zakrywa on blizny po trądziku, z którymi wciąż walczę. Na zdjęciu efekt przed i po użyciu podkładu (w wersji bez kremu). Dla mnie podkład jest wydajny, ponieważ jednorazowo wykorzystuję niewielką ilość i stosuje go rzadko. Ogólnie jestem zadowolona z produktu, ma on odpowiednie dla mnie krycie (nie lubię efektu maski), idealnie dopasowuje się do mojej bardzo jasnej cery. Aktualizacja 2.11.2023 Latem i początkiem jesieni moja skóra jest mieszana, z tendencją do wytwarzania sebum w strefie T. W tym okresie podkład nie daje rady z matowieniem skóry, już po około dwóch godzinach zaczynam się świecić (nie używam pudru). Nie odejmuję jednak za to gwiazdki i nadal zostawiam 4, ponieważ i tak uważam że jest to dobry delikatny podkład.
    • Bardzo jasny, rzadko spotykany odcień Ivory
    • Wystarczająco kryje przy użyciu niewielkiej ilości
    Wady:
    • Szybko pękła zatyczka
    • Ciężkie opakowanie
    • Nie matowi skóry na długo
  • 12 kwietnia 2022 o 13:56
    W tej cenie naprawdę w porządku
    Jestem posiadaczką cery dość specyficznej. Mianowicie moja skóra jest raczej sucha, błyszczy się jedynie w okolicy czoła. Posiadam sporo wyprysków. Podkład jest w atrakcyjnej cenie i najjaśniejszy odcień jest idealny dla bladych osób. Podkład jest gęsty, więc nie ma mowy o spływaniu produktu, jednak trzeba uważać bo bardzo szybka wysycha. No moim zdaniem dla cery tłustej sprawdzi się świetnie, bo niestety u mnie bardzo było go widać w suchych miejscach. Ten efekt matujący również nie jest dla mnie. Natomiast krycie jest w porządku. Ja podziękuję ale dla tłustej cery jak najbardziej myślę że będzie super. Trwałość okej, ale jednak po kilku godzinach podkład znika.
  • 6 stycznia 2022 o 19:35
    Mocne 4 gwiazdki
    Słabo znam markę Ingrid, jest to mój drugi produkt od nich. Powyższy podkład kusił mnie od jakiegoś czasu, będąc w Hebe zauważyłam go jakiś czas temu za 17zł. Wzięłam bo moja mieszana skóra lubi matujące podkłady. Podkład zamknięty w szklanej, ciężkiej buteleczce z pompką, ma czarną zatyczkę. Opakowanie wykonane solidnie, pompka choć wymaga mocniejszego dociśnięcia działa ok. Wykonanie jak najbardziej na plus. Wybrałam odcień 300A, który na opakowaniu nie ma nazwy ale znalazłam ją w necie - 'Light Nude'. Generalnie ten odcień to jest chyba jakaś nowość bo mało swatchy ma w internecie i na stronie Hebe też go nie widziałam. Kolor to jasny beż, który ma lekko ciepły ton. Do mojej jasnej kranacji sprawdza się świetnie, cieszę się, bo wahałam się między odcieniem 300, który jest wręcz blady i byłby za jasny. 300A na mojej skórze pięknie się wtapia, dodaje skórze zdrowego lekko ciepłego kolorytu. Kolor na szczęście nie oksyduje, więc dostajemy konkretnie taki kolor jaki kupujemy. Podkład ma gęstą formułę i od razu należy mieć na uwadzę, że nie nadaje się do używania go z beauty blenderem ani pędzlem. Mi ta gęsta formuła w niczym nie przeszkadzała, na bazie dobrze się go rozprowadza, nie mowy o smugach czy plamach. Jest zastygający więc wymaga dość sprawnego rozpracowania opuszkami. Ku mojemu zaskoczeniu bardzo ładnie wygląda w strefie T - nie podkreśla porów, w tych okolicach jak i na całej twarzy pięknie wtapia się w skórę. Mimo takiego krycia i matowego wykończenia nie tworzy machy na twarzy czy efektu tapety. Jeśli chodzi o efekty - jestem bardzo zadowolona. Po pierwsze ładnie kryje, ma dobre średnie krycie. Maskuje drobne przebarwienia, ujednolica cerę i naprawdę pięknie wygładza moją skórę. Nawet jak na taką formułę, w okolicach zmarszczek i linii na twarzy wygląda ok, nie podkreśla ich. Podkład ma full matowe wykończenie, skóra wygląda świeżo i ja nie przypudrowuje po nim strefy T, resztę twarzy omiatałam rozświetlającym pudrem z Bell i twarz wyglądała lekko i satynowo, bardziej naturalnie tak jak lubię. Jeśli chodzi o trwałość to cóż jest godna polecenia - choć matu nie trzyma może zbyt długo (u mnie wyświecał strefę T po ok. 3H) to na twarzy wygląda w nienaruszonym stanie. Nawet w strefie T nie spływał, nie warzył się. Wymagał wyłącznie poprawek w strefie T i zdjęcia nadmiaru sebum bibułką. Podsumowując jestem z niego bardzo zadowolona. Choć może nie jest to jakiś szalony hit, to miłe odkrycie już tak. Producent wywiązał się ze swoich obietnic matowego wykończenia podkładu i efektem wygładzania cery a przy tym lekkością. Zgodzę się też co do lekkiego nawilżenia, bo nosząc go moja skóra się nie przeuszyła, a ja czułam się komfortowo. Używam go od miesiąca i rzeczywiście nie zatyka porów, nie narobił mi na twarzy szkód. Podkład jak najbardziej na plus, skuszę się ponownie;) Dla cer mieszanych i tłustych będzie jak znalazł:)
    Zalety:
    • mimo dość gęstej formuły, dobrze się rozpracowuje opuszkami
    • nie ciastkuje się, nie podkreśla niedoskonałości w strefie T
    • bardzo ładnie wygładza skórę
    • dobre średnie krycie
    • ma matowe wykończenie
    • ładny odcień 300A jasny lekko ciepły bardzo naturalny beż
    • wygodne opakowanie
    • super trwałość, nie spływa, nie ściera się
    Wady:
    • mógłby dłużej trzymać mat u mnie wyświeca się w strefie T po ok. 3H
    • pompka wymaga mocniejszego dociskania
  • 20 grudnia 2021 o 16:41
    Bardzo dobry
    Podkład nie jest drogi, a naprawdę dobry. Faktycznie matowi bardzo dobrze, nie ciemnieje. Szybko zastyga, więc trzeba mądrze się z nim obchodzić i równie szybko rozporwadzać. Potrafi zrobić efekt maski, dlatego trzeba być ostrożnym z ilością nakładanego produktu. Ostatecznie niekoniecznie dobry dla skóry suchej, co chyba nie jest zaskoczeniem, ale przy odpowiedniej pielęgnacji naprawdę jest fajnym podkładem.
  • 31 maja 2021 o 18:54
    NIESTETY NIE DLA MNIE...
    Produkt zamówiłam przez internet w Hebe. Dla odmiany postawiłam na preparat mineralny, nieco bardziej przyjazny dla mojej cery niż zwyczajne podkłady drogeryjne. Pod względem dopasowania do typu skóry nie mam zastrzeżeń. Niestety w innych aspektach produkt nie wypadł już tak rewelacyjnie... ZALETY: + NIE POGARSZA STANU CERY: przeciwnie; w miarę stosowania skóra zaczęła się stopniowo uspokajać, + WYDAJNOŚĆ: pojedyncza buteleczka wystarczy na dłużej, + OPAKOWANIE: szklany flakonik z pompką, dodatkowo zabezpieczony warstwą plastiku przed użyciem w charakterze sklepowego testera (jako klientka różnych drogerii mam automatyczną awersję do osób, które sięgając po opakowania z produktami do makijażu nie potrafią skorzystać z przygotowanych przez sklep i przeznaczonych do tego celu testerów, a zamiast tego na chybił-trafił odpakowują kolejne produkty; przy okazji ostatnich zakupów w jednej z drogerii na 5 pozostawionych na półce podkładów w tym samym odcieniu nie znalazłam ANI JEDNEGO, gdzie opakowanie nie byłoby wcześniej otwierane). WADY: - KRYCIE: ujmując delikatnie - niewystarczające; nawet aplikacja korektora na podkład niewiele mogła zdziałać, - TRWAŁOŚĆ: znika z twarzy przed upływem 5-6 godzin, - DOSTĘPNOŚĆ: stacjonarnie - Hebe; w sieci ma go w ofercie kilka drogerii. PODSUMOWUJĄC: Zakup zbytnio nie nadwyręży portfela, jednak radziłabym zainwestować w coś trwalszego i lepiej maskującego.
    Zalety:
    • NIE POGARSZA STANU CERY+++WYDAJNOŚĆ+++OPAKOWANIE
    Wady:
    • KRYCIE---TRWAŁOŚĆ---DOSTĘPNOŚĆ