Płyny do demakijażu

bebeauty Natural, Hydro Intense Micellar Water Nawilżający płyn micelarny do cery suchej

zozell
    24 kwietnia 2025 o 19:27
    Nie dla mnie
    Chciałam potestować jakieś produkty do pielęgnacji, które dostępne są w marketach. Zachęcona dobrymi opiniami, prostym składem postawiłam na ten płyn. Zgrabna buteleczka, poręczna, bo jest wyższa, ale węższa, więc nawet przy zapełnionym produkcie, ciężko, aby się wylał. Opakowanie jest przeźroczyste, widać zużycie produktu i to jest na plus. Przyjemny, delikatny zapach, choć nadal preferuję produkty bezwonne. Generalnie płyn przy stosowaniu twarzy nie podrażnił, ale okolice oczu już tak. Niestety, ale to kolejny produkt, który szczypie mnie w oczy. Nie radzi sobie również z makijażem (przynajmniej oczu, bo nie maluję twarzy). Nie ściąga za to skóry, ani jej nie wysusza. Choć nie czułam dodatkowego nawilżenia. Ponadto po zastosowaniu płyn na twarzy pozostawia lepką warstwę.
    Zalety:
    • nie podrażnia
    • nie wysusza
    • nie ściąga skóry
    • opakowanie (widać zużycie)
    • delikatny zapach
    Wady:
    • szczypie w oczy
    • pozostawia lepką warstwę
    • nie domywa makijażu oczu
    • brak nawilżenia
  • 10 grudnia 2024 o 14:31
    skuteczny
    Płyn micelarny od BeBeauty był moim pierwszym płynem micelarnym jaki używałam. Potem zaczęłam testować płyny innych marek i o tym zupełnie zapomniałam. Kiedy mój poprzedni płyn już się kończył postanowiłam powrócić do niego z powrotem, by zobaczyć czy nadal jest taki fantastyczny. Oto moje spostrzeżenia. Płyn zamknięty jest w dużej 4oo ml butli. Butla mimo dużych rozmiarów jest poręczna i dobrze leży w dłoni. Otwór przez, który wydostaje się produkt jest odpowiedniej wielkości, dzięki czemu nie ma problemu z wydostaniem się zbyt dużej ilości płynu na wacik. Opakowanie jest przezroczyste, więc dokładnie widzimy ile produktu nam jeszcze zostało. Dużym plusem tego płynu jest jego zapach. Bardzo delikatny i nieprzeszkadzający. Przejdę do najważniejszej kwestii, czyli działania oczyszczającego. Pierwsze, co mnie zaskoczyło podczas demakijażu twarzy to to, że ten płyn się mocno pieni. Płyny micelarne, które wcześniej używałam niczego takiego nie robiły. Jeśli chodzi o demakijaż twarzy, to nie przeszkadza mi to jakoś mocno, ale przy oczyszczaniu oczu już jest to dosyć uciążliwe. Płyn oprócz pianki pozostawia na skórze i oczach lekko klejącą powłokę więc umycie twarzy po użyciu tego płynu jest obowiązkowe. Wiem, że większość osób płynu micelarnego używa jako pierwszego etapu demakijażu ale u mnie sprawdza się kolejność żel+płyn+tonik. W tym przypadku po użyciu płynu micelarnego muszę znowu umyć twarz, bo czuję się nieświeżo. Płyn z Bielendy, który jest moim ulubieńcem nie wymagał powtórnego umycia twarzy, o czym nawet wspominał producent. Pomimo tych niedogodności uważam, że płyn radzi sobie bardzo dobrze z demakijażem zarówno oczu jak i twarzy. Potrzeba naprawdę niewielką ilość, by zmyć pozostałości makijażu. Plusem jest również to, że nie podrażnia oczu ani skóry. Czasem gdy za dużą ilość wyleję na wacik i potem dostanie mi się go sporo do oka, nie czuję żadnego bólu ani pieczenia. Nie wiem jak radzi sobie w tuszami wodoodpornymi, bo takowych nie posiadam. Producent obiecuje, że płyn ma właściwości nawilżające ja jednak nie zauważyłam, żeby działał w ten sposób na skórę. Po demakijażu skóra jak zawsze wymaga nawilżenia. Plus za to, że nie podrażnia skóry i nie powoduje wyprysków czy uczulenia. Cena płynu micelarnego w porównaniu do jego bardzo dobrej jakości wychodzi bardzo korzystnie.
    Zalety:
    • dobrze oczyszcza skórę i oczy z pozostałości makijażu
    • nie podrażnia oczu ani skóry
    • nie powoduje wyprysków
    • przyjemnie pachnie
    • jest tani i wydajny
    • dostępny w każdej Biedronce
    • wygodne opakowanie
    Wady:
    • pieni się
  • 17 października 2024 o 16:00
    Dobry i tani płyn micelarny
    Ten płyn może niczym nie urzeka, ale prawidłowo spełnia swoją funkcję i ma bardzo przystępną cenę, więc jestem zadowolona. Produkt wygodnie się dozuje, bezproblemowo usuwa cały makijaż bez zbędnego pocierania, nie podrażnia i nie powoduje ściągnięcia skóry. Mnie osobiście nie szczypał w oczy, chociaż też staram się przy demakijażu aby on się tam nie dostawał w większej ilości. Ale przy normalnym zmywaniu tuszu do rzęs żadnego szczypania nie odczułam. Produkt jest całkiem wydajny, zapach ma chyba neutralny bo nawet go nie pamiętam. Nie powiedziałabym że nawilża, ale nie przesusza i to jest najważniejsze. Podsumowując - fajny produkt w niskiej cenie.
  • 4 października 2024 o 21:41
    Polubiłam go
    Używam płynów micelarnych od tylu lat jak tylko są one dostępne na rynku ale jakie było moje zdziwienie kiedy oglądając krótki film z poradą pewnej pani kosmetolog na na ich temat która stwierdziła że płyny micelarne a głównie zawarte w nich micele należy po nałożeniu na skórę od razu zmywać wodą i przy tym pozbywać się ich ze skóry to nie mogłam w to uwierzyć bo przez tyle lat jeszcze żaden płyn nie wyrządził mojej skórze szkody a mogę nawet stwierdzić że wiele płynów pomogło mi w poprawie jakości cery więc porada ta nie znalazła u mnie uznania bo tyle użytkowniczek i Wizażanek przetestowało dużą ilość płynów jakie są obecne w sprzedaży i każdy z nich ma bardzo dobre działanie nawilżające oraz oczyszczające a płyn który chcę zrecenzować marki własnej BeBeauty który jest dostępny w sprzedaży w Biedronce, w bardzo korzystnej cenie jest naprawdę godny polecenia bo ma za zadanie zmywać makijaż oraz pozbywać się wszelkiego rodzaju zanieczyszczeń ze skóry twarzy i robi to bezbłędnie, skład bogaty w aloes oraz kwas hialuronowy działa nawilżająco i koi cerę która w moim przypadku jest wrażliwa i podatna na zaczerwienienia więc jest on idealny dla moich potrzeb,zapach produktu jest bardzo delikatny a zawartość butelki wystarcza na wiele razy, stosuję go każdego dnia na przemian z innymi płynami ale z niego jestem naprawdę zadowolona i mogę go z pewnością polecić.
    Zalety:
    • Bardzo dobry jakościowo płyn micelarny o skutecznym działaniu nawilżającym i oczyszczającym w niskiej cenie
    Wady:
    • Niewymienię bo jestem zadowolona
    Inne
    Dinulka
    10 sierpnia 2024 o 22:24
    Średni
    Nie mam zaufania do tego kosmetyku, ponieważ zdarzało mu się spowodować czerwone plamki wokół oczu. W innych rejonach twarzy było ok, ale cień wątpliwości pozostał czy on faktycznie jest dobry dla skóry. Skuteczność średnia, trochę trzeba się namachać, żeby zmyć makijaż, szczególnie tusz do rzęs.