Płyny do demakijażu

Bielenda Izotoniczny FIZJO-PŁYN micelarny UKOJENIE 500 ml

kaskaw8
    9 września 2024 o 0:07
    Poprawny, ale nie najlepszy
    Płyn micelarny od Bielendy to niezły produkt do demakijażu. Jest raczej delikatny i do delikatnego makijażu przeznaczony. Przy niektórych produktach radził sobie słabo. I nie mówię tu o kosmetykach wodoodpornych. Główną cechą płynu micelarnego miało być ukojenie. To działanie spełnione jest tak średnio. Ważne, że nie czuć żadnych podrażnień oraz nie powoduje on niedoskonałości. Kojące właściwości oczekiwałam, że będą lepsze. Makijaż zmywa dobrze, jednak jak wspomniałam, nie zawsze radzi sobie ze wszystkimi kosmetykami. Niektóre tusze w dwóch warstwach sprawiały mu problemy i musiałam kilkukrotnie domywać resztki (co przy innych płynach nie zdarzało się). Zauważyłam też, że ten produkt jest bardzo niewydajny. Dość szybko się skończył właśnie ze względu na to, że musiałam używać go więcej, niż standardowo używam. Nie jest on drogi, lecz trochę dla mnie niewarty zachodu.
    Zalety:
    • łagodny
    • nie podrażnia
    • niedrogi
    Wady:
    • niesatysfakcjonujący poziom demakijażu
    • mało wydajny
  • 14 kwietnia 2024 o 18:30
    Ulubieniec
    Płyn zostawiał skórę ukojoną, oczyszczoną i bez zaczerwienień. W składzie hydrolat z róży, woda morska, pantenol i kompleks witamin. W promocji jego cena waha się od 7 do 12 zł. No i oczywiście ma fizjologiczne pH, co dla mnie jest ogromnym plusem.
    Zalety:
    • Skład
    • Wartość pH
    Wady:
    • Dostępność
  • 21 stycznia 2024 o 16:47
    Różany ulubieniec
    Markę Bielenda darzę ogromną miłością, ale nie zawsze odwzajemnioną. W przypadku tego płynu to była miłość od pierwszego użycia. Płyn jest bezbarwny, znajduje się w plastikowej butli o pojemności 400ml, plastik się nie odkształca, po naciśnięciu czuć opór, więc raczej nie ma mowy, żeby płyn z impetem z niej wystrzelił i wylądował na podłodze. To, co mnie zachęciło do zakupu to przede wszystkim hydrolat różany, który poza swoimi nawilżającymi i przeciwzapalnymi, pachnie obłędnie. W płynie ta róża jest wyczuwalna, bardzo przyjemna, zapach nie na 5, tylko na 10. Co do działania: płyn dobrze radzi sobie ze zmywaniem makijażu, kiedy czuję, że pianka do mycia twarzy może nie dać rady: tusz do rzęs nie jest mu straszny, ładnie wymywa podkład z porów. Po zmyciu skóra jest miękka, nie jest ściągnięta ani przesuszona. Jest wydajny, mamy na zużycie go 6 miesięcy od otwarcia i w moim przypadku mniej więcej w tyle wykończę butelkę. To, co dla mnie jest najważniejsze: nie szczypie mnie w oczy po przetarciu powiek i rzęs. Poza elektrolitami wymienionymi na przodzie butelki, w składzie znajdziemy niacynamid, bardzo często sięgam po kosmetyki z nim, więc kolejny plus.
    Zalety:
    • wydajny
    • usuwa makijaż
    • odświeża skórę
    • nie wysusza
    • pięknie pachnie
  • 10 stycznia 2024 o 18:35
    fajny
    Posiadam cerę mieszaną z tendencją do nawrotów trądziku różowatego. Produkt kupiłam na promocji bez większych oczekiwań. Pozytywnie mnie zaskoczył. Posiada delikatny chemiczny zapach, ale nie przeszkadzało mi to. Stosowałam go głównie do zmywania makijażu oka i świetnie sobie radził z każdym tuszem i eyelinerem. Przy tym był bardzo delikatny, nie podrażnił samego oka ani okolicy. Przy reszcie makijażu też radził sobie bez zarzutu. Świetnie się sprawdził w moim dwuetapowym zmywaniu makijażu. Nie zauważyłam zalet pielęgnacyjnych, ale też tego po nim nie oczekiwałam. W przypadku mojej dość problematycznej cery generalnie sprawdził się super i bardzo możliwe, że w przyszłości jak będę potrzebować płynu micelarnego to sięgnę po niego ponownie.
    Zalety:
    • bez problemu zmywa makijaż oka
    • nie podrażnia, nie pogarsza stanu cery
    AnaSky
    22 września 2023 o 22:06
    Zawód
    Z wielka nadzieją i ciekawością podeszłam do tego produktu. Lubię Bielendę, do tej pory nie trafiłam na idealny płyn micelarny, wiele sobie po nim obiecywałam. Niestety nieco zawiódł. Opakowanie spore, ekonomiczne, aż 400 ml. Graficznie przyjemne dla oka. Dozowanie bezproblemowe mimo gabarytów. Płyn jest przeźroczysty, praktycznie bezzapachowy. Niestety samo działanie nie jest dla mnie zadowalające. Produkt ma problem ze zmyciem zwykłego tuszu do rzęs. Muszę dość długo pocierać (czego nie lubię) i dolewać produktu, by pozbyć się tuszu z rzęs. A gdy na waciku jest zbyt dużo płynu - potrafi on szczypać w oczy. Propozycję od Bielendy można porównać do kultowego różowego Garniera (z którego też nie była całkowicie zadowolona). Ponownie nie zakupię, szukam ideału dalej.