Płyny do demakijażu

Ziaja Antyoksydacja, Oczyszczający żel micelarny z peelingiem do twarzy 'Jagody acai'

Ziaja Antyoksydacja jagody acai Żel micelarny z peelingiem 200ml
notino.pl
Ziaja jagody acai oczyszczający żel micelarny z peelingiem do twarzy 200ml 7067663

AGA1002
    23 stycznia 2025 o 11:21
    Fajny żel z peelingiem :)
    Szukając żelu do mycia twarzy natrafiłam na ten Antyoksydacyjny, Oczyszczający micelarny żel z peelingiem bo zaintrygował mnie. Kupiłam go z czystej ciekawości i tu muszę przyznać że nie żałuję zakupu. Stosuję ten żel naprzemiennie ze zwykłym myjącym żelem do twarzy. Żel zamknięty jest w małej pół przezroczystej buteleczce z tworzywa sztucznego. Żel dozujemy przez niewielki otwór w korku, dzięki czemu kontrolujemy ilość użytego produktu. Sam żel nie jest zbyt gęsty ale moim zdaniem jego konsystencja jest w sam raz, ma delikatnie różową barwę. W żelu zatopiono mnóstwo delikatnych mikro drobinek. Ma przyjemny bardzo delikatny zapach. Żel delikatnie się pieni, bardzo fajnie myje i łagodnie peelinguje skórę, usuwając martwy naskórek, nie podrażniając. Dzięki zawartości substancji aktywnych pochodzenia naturalnego jagody acai, glukonian wapnia, witaminy C oraz prowitaminy B5 pozostawia skórę gładką, odświeżoną i nawilżoną. Skóra odzyskuje swój naturalny blask i napięcie. Żel jest bardzo wydajny co jest na plus dla niego.
    Zalety:
    • Wydajny, Przyjemny delikatny zapach, Fajnie myje, Delikatnie peelinguje, Fajne nawilżenie, Miłe odświeżenie, Delikatnie napina skórę.
  • 25 stycznia 2024 o 14:26
    Lubię ten żel mimo wad
    Żel dostałam w prezencie, kosztuje około 10 zł. Lubię mechaniczne peelingi, ten w połączeniu z żelem micelarnym również przypadł mi do gustu, chociaż ma kilka wad. Opakowanie półprzezroczyste, więc można śledzić zużycie produktu. Wykonane jest z dość miękkiego plastiku. Żel przeciętnej gęstości, z mnóstwem drobinek peelingujących. Zapach intensywny, dość słodki, bardzo mi się podoba. Łatwo rozprowadza się na skórze i zmywa bezproblemowo. Jest bardzo wydajny. Żel dobrze oczyszcza twarz, radzi sobie też z delikatnym makijażem. Oczywiście nie używałam go do oczu. Przy stosowaniu dwa razy dziennie po kilku dniach może wysuszać skórę. Dodam, że mam skórę suchą zimą, więc tutaj moja wina, że naraziłam ją na zbyt częste działanie mechanicznego peelingu. Działania antyoksydacyjnego nie jestem w stanie sprawdzić, a profilaktyka zmarszczek raczej się nie powiodła, ponieważ w trakcie używania produktu zauważyłam pierwsze oznaki starzenia się skóry na czole - delikatne poziome linie. Jako posiadaczka skóry 25+ miałam nadzieję, że jeszcze trochę uda mi się oszukać czas :D Wciąż jednak jestem pytana o dowód w sklepie, więc i tak nie mam co narzekać :D Skład jak to u Ziaji - nie ma szału. Znajdziemy tu parę składników, których wolimy unikać np parabeny. W tej cenie jednak nie ma dramatu, a działanie ogólnie jest naprawdę w porządku. Żel jest przyjemny w użytkowaniu, bardzo ładnie pachnie, oczyszcza skórę bez podrażnień. Przy częstym stosowaniu wysusza, ale można było się tego spodziewać. Możliwe, że kupię ponownie.
    • Konsystencja
    • Oczyszczanie skóry
    • Brak podrażnień
    Wady:
    • Przy częstym stosowaniu wysusza
    • Skład
    piccess
    11 sierpnia 2022 o 22:00
    Super żel z mikrodrobinkami
    Trafiłam na niego przypadkiem i tak już ze mną pozostał :) Lubię stosować go naprzemiennie razem z żelem Ziaji liście manuka. Dobrze oczyszcza skórę i nie powoduje podrażnień- to jego główne zalety. Oczywiście muszę również napisać o jego wydajności- wystarczy naprawdę niewielka ilość, aby rozprowadzić żel na twarzy i szyi. Jest bezzapachowy, co dla mnie wielki plus, bo nie lubię chemicznych zapachów takich produktów. Mikrodrobinki są naprawdę mikro, dzięki czemu można codziennie używać tego produktu bez obawy, że podrażnią skórę. Cena ok 9zł, więc uważam, że warto wypróbować. Niestety nie widziałam go wszędzie, są dostępne w Rossmanie, ale w marketach typu Auchan nie widziałam.
  • 23 kwietnia 2022 o 13:03
    Przyjemny zapach
    Po żel micelarny z peelingiem Ziaja Jagody Acai sięgnęłam z powodu ciekawości i niskiej ceny, więc szkoda było nie spróbować. Po otwarciu buleleczki od razu spodobał mi się słodki owocowy zapach, żel jest dość wydajny nie trzeba go dużo wylewać. Myje skórę i delikatnie Peelinguje. Zawiera Wit c oraz prowitaminę B5 dlatego skóra odzyskuje naturalny blask, dobrze się sprawdzi przy cerze poszarzałej i zmęczonej. Podsumowując cudów nie zdziała ale porównując go z innymi żelami peelingujacymi w wyższych cenach nie wypada najgorzej zwłaszcza że kosztuje tylko kilka złotych.
    Zalety:
    • Niska cena
    • Dobrze oczyszcza skórę
    • Nie podrażnia
    • Przyjemny zapach
  • 28 marca 2022 o 21:45
    Jeden z lepszych peelingów
    Produkt typu 2w1. Bardzo dobrze oczyszcza skórę twarzy, jak również i peelinguje. Mam trądzik, więc widzę efekty antyoksydacji. Nie tylko bardzo dobrze ściąga naskórek, ale i też sprawia, iż skóra nie ma efektu zmęczenia, jak również rozświetla i nawilża skórę. Produkt bardzo ładnie pachnie. Odnośnie zmywania makijażu się nie wypowiem, gdyż używałam go do oczyszczania i peelingowania skóry twarzy, a nie do zmywania makijażu. Polecam dla osób do cery dojrzałej, trądzikowej i suchej. Jedyny minus jest taki, że nie wiem czy to dobry pomysł codziennie robić peeling i że ciężko mi się nie raz te drobinki zmywało z twarzy, gdyż przyklejały się do skóry.
    • nie podrażnia
    • łagodny
    • ściąga zaskórniki
    • dobry do leczenia trądziku
    • rozświetla
    • sprawia, że nie ma efektu zmęczonej skóry
    Wady:
    • nie przepadam za codziennym peelingiem
    • ciężko zmyć drobinki