Podpaski

Cleanic Soft Day Pads Podpaski higieniczne na dzień

Cleanic Soft Day podpaski

• 17 listopada 2024 o 11:20
    Cienka a zarazem chłonna podpaska to wręcz ideał, chciałam więc spróbować tej nowej wersji marki Cleanic dedykowanej na dzień. Podpaski są całkiem niezłe – dobrze chronią, mają delikatny materiał, jednak nie są ideałem, którego szukam. Standardowo jak na tą markę opakowanie to śliczny, dziewczęcy kartonik z kwiatowym wzrokiem utrzymany w biało-różowym kolorze,. Na górze opakowania mamy logo marki, oraz nazwę wersji podpasek, na dole zaś rysunek, który przedstawia ich kształt oraz ilość sztuk w opakowaniu. Opakowanie to standardowo foliowy woreczek. Znajdziemy na nim dokładny opis produktu i jego cech. Podpaski pakowane są pojedynczo w białe kieszonki, które potem można wykorzystać przy wyrzucaniu. Lubię je za to, że są na prawdę cienkie. Posiadają mocny klej, który zapobiega przesuwaniu i odklejaniu, choć ten na skrzydełakach jest nieco mniej wytrzymały niż ten na powierzchni podpasli. Minusem jest dla mnie to, że nie mają anatomicznego kształtu i jest to taki prostokąt, male wcięcia by naprawdę im nie zaszkodziło. Wykonano je z miękkiego i przyjemnego dla skóry materiału, delikatnego w dotyku. Nie posiadają niestety wtłoczeń ani kanalików, na powierzchni znajdują się jedynie male wgłębienia w postaci kropeczek, które nie dają zbyt wiele. Pozbawione są zapachu, co dla wielu może być plusem. Jeśli chodzi o chłonność to sprawdzą się podczas mniej obfitych miesiączek. Są mniej chłonne na obrzeżach, nie mają tez wgłębień czy tłoczeń jak inne podpaski, więc łatwiej o to żeby przeciekły w tych miejscach, stąd nie zaryzykowałabym ich użycia w te dni kiedy miesiączka jest bardziej obfita. Opakowanie zawiera 10 sztuk w cenie poniżej 6 zł, więc jest to korzystny zakup.
    Zalety:
    • PLUSY
    • cienkie
    • mają mocny klej (choć na skrzydełkach jest słabszy)
    • przyjemny materiał
    • korzystna cena
    Wady:
    • MINUSY
    • podczas obfitych miesiączek mogą przeciekać
    • brak wgłębień i tłoczeń na brzegach
    • nie mają anataomicznego ksztatłu
  • 11 stycznia 2024 o 17:04
    Są ok ale raczej na pobyt w domu
    Znam już wersję na noc , postanowiłam spróbować wersji dziennej. Podpasek używam raczej tylko będąc w domu,lub na noc,na wyjście z domu preferuję tampony i od lat jestem wierna jednej marce,w przypadku podpaski pozwalam sobie na ryzyko i sprawdzam nowości. W produktach higienicznych nie stawiam na wyszukany design, bardziej liczy się dla mnie grubość wkładki, przyczepność do bielizny oraz materiał z którego jest zrobiona podpaska (czy np nie odparza itd). W przypadku Cleanic nie mogę się specjalnie do niczego doczepić oprócz może słabej trwałości kleju przy skrzydełkach, tak poza tym podpaska dobrze chłonie, nie powoduje zaczerwienienia czy uczucia nieswiezosci. Całkiem przyzwoity produkt w przyzwoitej cenie.
  • 1 września 2023 o 11:16
    Fajna opcja na lekkie dni miesiączki
    Ostatnio kupiłam te podpaski w Hebe. Jeszcze ich nigdy nie miałam. Zaciekawiło mnie opakowanie. Bardzo przyjemne wizualnie. Kolorowe ale zarazem takie kobiece. W opakowaniu jest ich 10 czyli takie standardowe opakowanie Każda podpaska jest zapakowana w higieniczna powłokę. Podpaski nie za za bardzo cienkie ale jakoś bardzo mi nie przeszkadzały. Mają dobre skrzydełka i klej który nie powoduje że podpaska się odkleja i przemieszcza Podpaski jak dla mnie nadają się na takie lekkie dni bo na mocne raczej nie dadzą rady. Na noc też dla mnie są za słabe. Są dość chłonne. Nie są drogie i często są na promocjach. Polecam
  • 23 lipca 2023 o 23:16
    W porządku
    Miewałam lepsze podpaski, ale te też są w porządku. Mają wystarczająco mocny klej, nie przemieszczają się w ciągu dnia. Są wystarczająco chłonne i długie. Mogłyby być trochę bardziej komfortowe, bardziej miękkie, bardziej łagodne dla skóry. Ale ogólne - ok.
    Zalety:
    • Dobry klej
    • Chłonne
    Wady:
    • Mogłyby być bardziej miękkie, delikatne dla skóry
  • 17 maja 2023 o 12:22
    Zdecydowanie nie.
    Podpaski wzięłam z ciekawości i żałuje przede wszystkim dlatego, że skrzydełka nie trzymają kleju. Dosłownie odklejają się już w trakcie przyklejania co dla mnie jest automatycznym bublem bo po to te skrzydełka tam są żeby się trzymać. Nie widzę sensu używania podpasek które nie dają komfortu i nie zabezpieczają jak treba.
    Zalety:
    • tanie
    • nie uczulają
    • bez zapachowe
    Wady:
    • kiesko się skleją a skrzydełka wcale więc dla mnie nie chronią jak trzeba.

Zobacz także inne Podpaski