Dezodoranty i antyperspiranty

Adidas Pro Invisible 48h Anti-perspirant Spray Antyperspirant w sprayu (nowa wersja)

Adidas Pro Invisible
ADIDAS Pro Invisible Antyperspirant w Sprayu dla Mężczyzn 150ml
notino.pl
Adidas Pro Invisible Antyperspirant W Sprayu 150 Ml
Adidas Pro Invisible Antyperspirant dla kobiet, 150 ml 150 ml

• 28 lipca 2024 o 19:04
    Nie działa
    Na wstępie zaznaczę, że borykam się z nadmierną potliwością. Żaden antyperspirant nie pomaga mi na dłuższą metę, więc testując kolejne, nie liczę na cuda - patrzę najczęściej tylko na to, aby zapach był przyjemny i długo się utrzymywał. Ten spray z Adidasa kupiłam na promocji - była to dobra okazja na wypróbowanie czegoś tej marki. Szczerze nie wiem, gdzie tam czuć kwiatowo-pudrowe akordy, dla mnie jest to woń typowo męska, nieco ciężka. Nie czuć jej długo. Nie chciałam jednak wyrzucać produktu - używam go na noc lub kiedy nie muszę wychodzić z domu. Na szczęście już nie zostało go dużo.
    Wady:
    • Ciężka woń, niezgodna z opisem producenta
    • Nie utrzymuje się długo
  • 13 czerwca 2024 o 18:34
    Niestety nie należy do faworytów wśród antyperspirantów
    Mój partner należy raczej do średnio aktywnych osób. Kilka razy w tygodniu odwiedza siłownię, poza tym raczej często spacerujemy po mieście. Jak dotychczas nie narzekał mi na antyperspiranty, które stosował, oprócz tego, który właśnie recenzuję :) to w sumie jest dla mnie szok. Można by pomyśleć, że to Adidas - idealny kandydat dla faceta, który lubi się ruszać. No nie, jednak coś tutaj nie wypaliło. Opakowanie Butelka antyperspirantu jest ładna, sportowa. Zachęca do zakupu. Atomizer działa bez problemu, nie zacina się, "przycisk" do wydobywania produktu się nie ułamał w żadnym momencie. Lubię w tym produkcie, że producent nie umieścił całej masy różnokolorowych napisów, jest raczej monochromatycznie, minimalistycznie. Poza tym jest to typowe aluminium, matowe, nie wyślizgujące się z ręki. W zasadzie to chyba jedyna najmocniejsza strona tego produktu. Zapach Zapach antyperspirantu jest typowo męski, mocny. Na pewno nie określiłabym go mianem "unisex". Według producenta zapach ma typowo pudrowo-kwiatowe akordy. Ja raczej nie wyczuwam tutaj kwiatów i świeżości, a bardziej ciężkie piżmo. Mój facet nie narzeka. Co mogę jeszcze przyznać to to, że po aplikacji tego produktu łazienka dłuugo nim pachnie. Działanie Przejdźmy do najsłabszego ogniwa tego produktu - działania. Według marki Adidas antyperspirant ma zapewnić 48 godzinną ochronę przed wilgocią i nieprzyjemnym zapachem. Otóż, mój facet wszem i wobec oznajmia, że to tak nie działa. To jeden z gorszych produktów, jakie miał i jakie niby miały go chronić przed spoceniem się. Po dłuższym spacerze niestety koszulka jest lekko mokra pod pachami. Tyle dobrze, że zniwelowany jest nieprzyjemny zapach. Mój partner nie czuje się z nim pewnie, a na siłowni to już w ogóle. Kazał mi podkreślić, że ma wrażenie, że antyperspirant brudzi mu ubrania i tworzy plamy. To ogólnie zmora wszystkich jego koszulek, ale kiedy on tak twierdzi - to wierzcie mi, coś w tym musi być ;-) Na lekkie osłodzenie tego momentu recenzji potwierdzam, że zgodnie z opisem producenta, antyperspirant nie podrażnia. Mój partner na pewno nie wróci do niego ponownie. Szkoda, to kolejny produkt tego typu od Adidasa, który po prostu trochę zawodzi.
    Zalety:
    • ładne, monochromatyczne opakowanie. Butelka jest aluminiowa, nie ma na niej tony informacji, nie wyślizguje się z ręki
    • łatwo dostępny w drogeriach stacjonarnych i raczej tani
    • niweluje brzydki zapach
    • nie podrażnia
    • wydajny
    • przebadany dermatologicznie
    • produkt wegański i bez alkoholu
    Wady:
    • zapach piżmowy, typowo męski i ciężki, dla mnie zbyt mocny
    • przy zwykłym spacerze antyperspirant nie chroni, pachy są mokre. Podczas intensywniejszych ćwiczeń jest już mega kiepsko. O ochronie przez 48h można tutaj śnić :)
    • tworzy plamy na ubraniach
  • 10 kwietnia 2024 o 13:52
    Nie dla mnie - zero ochrony przed nieprzyjemnym zapachem.
    Antyperspirant, który totalnie mi nie przypadł do gustu, gdyż w ogóle nie chronił przed nieprzyjemnym zapachem, a muszę zaznaczyć, że ja też z nadmierną potliwością nie mam większych problemów. Używałam go jedynie w domu. Na plus, że nie brudził ubrań.
    apodiss
    29 marca 2023 o 16:24
    Super!
    No generalnie ja nie wierzę w hasła typu "wybielające", "invisible" itp. Już tyle udokumentowanych porażek (że się tak wyrażę ;) )w moich oczach poniosły firmy, że nie ma szans, żebym się na to nabrała. No ale czegoś jednak trzeba używać ;) i zdecydowałam się na ten zakup. Powiem szczerze - jestem zachwycona! Tak skutecznie nie chronił mnie żaden dezodorant! Żadna aktywność mu nie straszna, żadne ćwiczenia cardio czy duży stres. Ani kropli potu czy choćby nieprzyjemnego zapachu. Bardzo ładny delikatny "sportowy" zapach, dość uniwersalny i powinien spodobać się każdemu. Jeśli chodzi o jego "niewidoczność" to faktycznie- 100% skuteczności!. Żadnych śladów na ciemnych ubraniach czy bieliźnie!! Jestem mega zadowolona i chyba każda kobieta wie, jaki to komfort dlatego polecam szczerze. Dla mnie to numer jeden!!! I to mówiłam ja - sceptyk ;))
    asjaa98
    11 lutego 2023 o 18:50
    Dezodorant, który pozwala poczuć się swobodnie w ciągu dnia
    Dezodorant kupiłam na promocji w drogerii. W obecnych czasach ciężko jest kupić coś sprawdzonego w dobrej cenie... Dorwałam go na promocji za ok. 10 zł za pojemność 250 ml. Antyperspirant zamknięty jest w białym opakowaniu z prostą szatą graficzną, bez zbędnych nadruków. Czysta prostota, białe tło, czarne napisy oraz logo. Opakowanie jest wygodne w użyciu, poręczne mimo pojemności 250 ml. Nie posiada blokady na dozowniku. Producent zapewnia 48 h ochrony, ale jak dla mnie najważniejsze jest to, że blokuje on pot przez 8h, kiedy jestem w pracy. Nie czuje się przez to nieświeżo, a zapach dezodorantu jest delikatnie wyczuwalny przez cały czas. Zapach antyperspirantu jest przyjemny, świeży i nie drażni. Dezodorant nie pozostawia białych plam na czarnych ubraniach, nie kruszy się mimo odległości z jakiej zdarza mi się czasami nim psikać. Jestem zadowolona z korzystania z tego produktu. Dezodorant przyjemnie pachnie, pozwala utrzymać świeżość w ciągu dnia oraz jest wydajny. Na plus była również jego cena, a dostępność produktu myślę, że nie stanowi problemu.