Toniki i hydrolaty

Arganove Hydrolat `Kokos`

• 20 lutego 2024 o 14:29
    Przepiękny kokosowy zapach i dobre nawilżenie
    Woda kokosowa od Arganove to kolejny świetny hydrolat marki! Jest to mój ulubiony kosmetyk do tonizowania skóry, a zapach wybieram tak naprawdę na podstawie swojego aktualnego kaprysu, bo wszystkie działają na mojej cerze bardzo dobrze :) Ten konkretny polecam Ci, jeśli: + masz skórę wrażliwą, problematyczną i/lub sucha; + cenisz sobie prosty, krótki i naturalny skład; + lubisz słodki zapach kokosa, bo ten hydrolat pachnie wprost przepysznie, choć delikatnie; + szukasz nawilżenia i odświeżenia nie tylko w trakcie nakładania pielęgnacji, ale i w ciągu dnia; + lubisz kosmetyki w spray'u (atomizer jest niezawodny i rozpyla idealnie drobną mgiełkę); + zależy Ci na równowadze pH skóry; + stosujesz kosmetyki z kwasem hialuronowym (hydrolat to idealny podkład pod np. serum); + potrzebujesz ukojenia skóry twarzy i/lub głowy (w tym temacie warto oprzeć się jednak na serum/kremie, a hydrolat traktować jako dodatkowe wsparcie, a nie cudowne remedium); + cenisz sobie wygodne i poręczne opakowania. Nie zauważyłam jednak zmniejszenia wydzielania sebum czy widoczności porów. Ja jestem bardzo zadowolona i najpewniej wrócę do niego jeszcze nie raz :)
  • 6 września 2023 o 10:24
    Przyjemny, ale na pory nie działa
    Produktu używam co rano przed nałożeniem pielęgnacji. To bardzo przyjemny element mojego dnia, skóra jest odświeżona i nawilżona. Jednocześnie mało co działa na rozszerzone pory. Nie zauważyłam też, aby stany zapalne specjalnie łagodził. Myślę, że całkiem nieźle radzi sobie z hamowaniem wydzielania sebum. Produkt jest dośc wydajny, ma fajne duże opakowanie z wygodnym atomizerem.
  • 9 sierpnia 2023 o 15:03
    Delikatny zapach i świetne ukojenie.
    Cześć! Jestem ogromną fanką hydrolatów z Arganove. Używałam chyba wszystkich i zawsze po nie sięgam. Hydrolat z owocu kokosa uzywalam glownie do włosów. Zanim wcieram olej czy olejki, spryskuje włosy hydrolatem. Łatwiej jest wówczas aplikować olej i do tego jest lepiej przyswajalny. Oczywiście, ze względu na przeznaczenie, hydrolat z owocu kokosa używałam również do twarzy. Jego właściwości: -polecany jest do każdego rodzaju skóry w szczególności wrażliwej [czyli mojej], suchej i problematycznej -koi podrażnienia -łagodzi zaczerwienienia skóry -przywraca naturalne pH skóry -stabilizuje barierę hydrolipidową -zabezpiecza przed utratą wody Używałam go zamiast toniku, aby ztonizować twarz. Hydrolat jest lekki i bardzo ładnie pachnie kokosem. Nie wysusza skóry, a wręcz przeciwnie nawilża ją. Odniosłam wrażenie,że lekko ja napina. Nie czuję ściągnięcia ani żadnych podrażnień. Świetnie sprawdził się również jako mgiełka odświeżająca w gorące dni. Polecam!
    SandriQ
    1 czerwca 2023 o 18:43
    Rewelacja
    Jestem miłośniczką słodkich zapachów,a kokos uwielbiam zarówno w kosmetykach jak i jedzeniu. Wybrałam produkt od Arganove,ponieważ jako fanką naturalnej pielęgnacji jej kosmetyki stale wędrują do mojego koszyka. W opakowaniu z ciemnego plastiku kryje się 100 ml wodnistego produktu. Butelka w centralnej części oklejona jest jedną etykietą,która ukazuje niezbędne informacje,jest data ważności i PAO.Natomiast w górnej części ma odkrecaną,zlotą nakrętkę z psikaczem zabezpieczonym nakladką. Produkt jest w 100% naturalny,pochodzi z Maroka. Skład jest krótki ,bez zbędnych dodatków.Wegański. Z powodzeniem można go stosować na skórę całego ciała,włosy i twarz. Może być stosowany do każdego rodzaju cery w szczególności wrażliwej,suchej ,problematycznej. Opakowanie jest solidne,lekko giętkie,a płyn jest dobrze zabezpieczony.Nie wycieka z nakrętki ,ani z rozpylacza. Sam mechanizm sprawnie działa,nie trzeba się siłować z naciskiem. Mgiełka jest intensywna ,leci w odpowiednim kierunku. Hydrolat ma rozkoszny aromat,słodki i odprężający,a jego wszechstronne działanie doceni każdy. Zastepuję nim zwykły tonik,dzięki czemu skóra jest ukojona i przygotowana na dalszą pielęgnację,np.olej i serum z kwasem hialuronowym zaleca się nakładać na wilgotną skórę. Świetny przy aktualnej aurze jako orzeźwienie dla buzi oraz ciała przy upałach. Używam go podczas peelingu kawitacyjnego,aby buzia była cały czas wilgotna. Dodaję go do maseczki z glinką,dzięki czemu otrzymuję efektywną maź oraz zraszam nim buzię,aby surowiec nie wyschnął. Bardzo wydajny produkt,nie ma większego problemu z jego kupnem,choć chciałabym,żeby był dostępny w każdej drogerii. Duży wybór wariantów,każdy znajdzie coś dla siebie. Cena jak najbardziej warta jakości.
    Zalety:
    • Całokształt
    Wady: