Toniki i hydrolaty

FeedSkin Tonik nawilżający ` Hydrated Origin`

izalacz
    11 września 2023 o 14:52
    Używałam go z wielką przyjemnością
    Tonik znajduje się w szklanej, estetycznej buteleczce z pompką, o pojemności 100ml. Jest przezroczysty i ma konsystencję bardzo lekkiego żelu. Zapach jest przyjemny i nienachalny, przypomina mi trochę zapach marcepana. Przy mojej suchej skórze sprawdza się idealnie - wyraźnie ją odświeża, nie powoduje uczucia ściągnięcia i pozostawia ją nawilżoną i delikatnie otuloną, a przy tym jest leciutki. Doskonale przygotowuje skórę do przyjęcia kolejnych kosmetyków pielęgnacyjnych. W efekcie regularnego używania tego toniku wygląd mojej skóry poprawił się - stała się bardziej elastyczna, dogłębnie nawilżona i miękka. Nie zauważyłam żadnych negatywnych działań na moją skórę. Nie zapchał jej, ani ie podrażnił. Jak dla mnie, tonik jest fenomenalny - używałam go z wielką przyjemnością.
  • 30 maja 2023 o 18:59
    Prawdziwa perełka
    Nawilżający tonik z Feedskin to prawdziwa perełka wśród toników do twarzy. To już moja trzecia buteleczka! :) Super skład, ładne opakowanie, a do tego dobrze nawilża skórę. Tonik jest w postaci atomizera, ale ma trochę żelową konsystencję, dlatego dla mnie najlepszym sposobem jego używania jest wyciśnięcie kilku pompek na wacik i przemycie twarzy. Po przemyciu twarzy tonikiem czuć lekkie ściągnięcie na skórze, ale po nałożeniu serum wrażenie to szybko mija. Polecam stosowanie serum nawilżającego z tej samej serii Feedskin.
    • super nawilża
    • skład
    Wady:
    • niewielkie uczucie ściągnięcia
    sunill
    28 stycznia 2023 o 13:28
    Oj nie
    Mimo że skład jest zadowalający to na mojej skórze działa odwrotnie. Pierwsze co to mocny efekt ściągnięcia przez co mam ochotę od razu nadłożyć krem. No nie tego się spodziewałam od toniku nawilżającego. Zwykły tonik tak nie działa a co dopiero nawilżający... czyli u mnie brak głównego efektu tego produktu. Pompka to tragedia, przez co produkt psika i rozbryzguje się dookoła. Trzeba było zastosować zwykłą butelkę. Mała pojemność i wysoka cena. Nie kupię ponownie.
    Zalety:
    • skład
    Wady:
    • działanie
    • cena vs pojemność
    Iwona_C
    27 stycznia 2023 o 13:31
    Dobry skład i działanie. Ładne opakowanie, ale dozowanik zupełnie nie sprawdza się przy tej konsystencji.
    Każdy produkt o działaniu nawilżającym jest u mnie mile widziany. Hydrated Origin trafił do mnie w boxie kosmetycznym. Jest to dla mnie zupełna nowość włącznie z marką, bo do tej pory nie miałam z nią żadnej styczności. Opakowanie jest proste i schludne, butelka wykonana jest z szronionego szkła, posiada dwie niebieskie etykiety na których znalazło się logo producenta, nazwa kosmetyku, opis działania , stosowania i składu. Forma dozowania dla mnie zupełnie nieudana i nie dopasowana do konsystencji toniku. Jest tu pompka która odmierza minimalna ilość produktu, nie daje to możliwości aplikowania bezpośrednio na twarz, a przy zastosowaniu wacika kosmetycznego trzeba nieźle się namachać by był odpowiednio namoczony. Dla mnie najlepszą formą byłby rozpylacz który uwalniał by delikatna mgiełkę. Konsystencja jest bezbarwna, wodnista o prawcie wcale niewyczuwalnym zapachu. Skład naturalny: woda, nawilżająca inulina, substancje zwiększające przenikanie składników aktywnych, węglowodany skrobiowe, kwas hialuronowy, przeciwzmarszczkowa arginina, nawilżający kwas pidolowy, cukry, aminokwasy białkowe, polisaharydy, kwas glutaminowy, guma z akacji senegalskiej, delikatne konserwanty. Jak na tonik to jest tu bardzo dużo substancji o działaniu nawilżającym i kondycjonującym skórę. Produkt stosowałam 2 x dziennie w celu tonizacji cery i bardzo dobrze sprawdzał się w tej roli. Żadnych zastrzeżeń do jego działania nie mam. Używała go z pomocą wacika przecierając twarz. Wilgotna warstwa szybko znika, nie pozostawia po sobie lepkości ani żadnego ściągnięcia skóry. Robi to co większość takich produktów czyli wygładza, zmiękcza i delikatnie rozświetla skórę. Dodatkowo ją nawilża, choć nie jest to takie dobitne działanie by zastąpił serum czy krem. Ma wpływ na kojenie cery jej regeneracje, redukcję przesuszeń i szorstkości.Dobrze toznizuje skórę i przygotowuje ja do dalszej pielęgnacji, nie wchodzi też w żadne niepożądane reakcje z później nałożonymi kosmetykami. Nie wywołuje żadnych podrażnień cery. Podsumowując Hydrated Origin to naprawdę udany produkt do tonizowania skóry z dobrym działaniem nawilżającym. Skład, konsystencja i wydajność super. Mankamentem jest forma dozowania, mam nadzieje że producent pomyśli o jej zmianie, bo to kosmetyk który chętnie zakupie ponownie.
    Zalety:
    • lekka prawie bezzapachowa wodnista konsystencja
    • szybko wysycha na skórze
    • nie pozostawia lepkości ani uczucia ściągnięcia skóry
    • zmiękcza, wygładza i delikatnie rozświetla
    • odczuwalnie nawilża
    • koi i regeneruje skórę
    • redukuje przesuszenia i szorstkości
    • odpowiednio przygotowuje cerę do dalszej pielęgnacji
    • dużo substancji aktywnych w składzie
    • odpowiednia wydajność
    • polska marka
    Wady:
    • dozownik zupełnie nie sprawdza się przy tej konsystencji kosmetyku
    Pulpix
    17 grudnia 2022 o 13:40
    Nawilżająca woda
    Bardzo fajny lekki tonik - esencja. Bogaty nawilżający skład, który się czuje na skórze, tak jakby od razu go wpijała. Nie ma oblepiającego efektu gliceryny. Nie obciąża - idealny pod inne kosmetyki. W odczuciu jak woda - co jest problematyczne z taka pompką. Najlepiej go psikać na dłonie. Choć przydałaby się pompka jak do mgiełki - byłoby łatwiej aplikować. 6 m-cy od otwarcia to czas w sam raz żeby zużyć - jest dość wydajna. Na promocji to super kosmetyk. Praktycznie bez zapachu. Nie podrażnia, nie ma wysypu. Szklane opakowanie.
    Zalety:
    • efekt
    • konsystencja wodna
    • nie lepi się
    • dużo humektantów w składzie, ale bez gliceryny
    Wady:
    • pompka psika dziwnie.