Maski do włosów

BingoSpa Maska do włosów z proteinami kaszmiru i kolagenem

BINGOSPA.EU
BingoSpa Maska do włosów z proteinami kaszmiru i kolagenem - Hair Mask Cashmere And Collagen Maska do włosów z proteinami kaszmiru i kolagenem - Hair Mask Cashmere And Collagen
Bingospa

Nasi użytkownicy zostawili 40 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 8 lutego 2019 o 23:56
    bardzo przyzwoita
    kupilam, bo mam suche i zniszczoe wlosy przez rozjasnianie - a bingospa fantastycznie mi sie sprawdza na twarzy:) maseczka bardzo przyzwoita, gesta - wlasy sa po niej nawilzone, dobrze sie rozczesuja, a koncowki jakby mniej suche:) nie jest spektakularna, ale calkiem ok
    Zalety:
    • tresciwa i gesta
    • dobry sklad
    • nawilzone i glskie wlosy
    • lepszy stan koncowek
  • 28 czerwca 2018 o 16:42
    Nie
    Z tą maską coś jest nie tak...Niby ma proteiny w składzie, ale one jakby nie działają. Po użyciu solo włosy wyglądają, jakby nic się na nie nałożyło, a jako, że przed proteinami myję włosy szamponem-zdzierakiem uzyskuję siano. Nie wiem, czemu tak jest, sprawdzają się u mnie np. balsam Seboradin z kolagenem, Biovax z jedwabiem i keratyną, czy Kallos Milk. Naprawdę rzadko się zdarza, żeby coś mi nie podpasowało. Musiałam zmieszać z Biovaxem do włosów zniszczonych, żeby nie spowodowała siana. Może problemem jest brak zmiękczaczy, nawilżaczy czy emolientów w składzie? W każdym razie, nie polecam dla podniszczonych włosów.
  • 4 czerwca 2018 o 18:59
    Ma swoje plusy i minusy.
    Maska ma przyjemny, słodki zapach. Konsystencja bardzo gęsta - dobrze przylega do włosów, nic nie spływa. Jest wydajna - by rozprowadzić ją dobrze na włosach wystarczy niewielka ilość, tym bardziej, że zbyt duża ilość tego kosmetyku sprawia, że włosy są przeciążone, zatem w tym przypadku zdecydowanie lepiej oszczędnie gospodarować produktem. Opakowanie w porządku - duży, solidny, szeroki słoik, dzięki któremu łatwo jest sięgnąć po odpowiednią ilość produktu i wykorzystać do samego końca. Opakowanie jest bardzo duże i starcza na długo. Produkt jest ekonomiczny - tani i wydajny. Co do samego działania: maseczka polecana jest zdecydowanie do suchych włosów, zniszczonych, nie polecam jej do włosów przetłuszczających , gdyż zdecydowanie może je jeszcze bardziej przetłuścić. Nawet przy moich suchych włosach miałam wrażenie, że maseczka sprawia, że moje nieskłonne do szybkiego przetłuszczania się włosy są jakby szybciej na to podatne. Maseczka łatwo się spłukuje. Po jej użyciu włosy łatwo się rozczesują, są faktycznie miękkie w dotyku i jakby lepiej odżywione, ale z trudem się układają. Jeżeli ktoś ma włosy trudne do ujarzmienia, wymagające wygładzenia to ta maseczka tego mu nie da. Trudno mi ocenić tę maskę, jak na taką cenę w sumie się opłaca, ale nie jest to maseczka do każdego typu włosów i należy używać je z umiarem, zarówno pod względem częstotliwości, jak i ilości kosmetyku. Może przeciążać włosy, przestrzegam też przed jej użyciem osoby z włosami ze skłonnością do przetłuszczenia. Umiarkowanie stosowana do suchych lub najlepiej bardzo suchych włosów daje efekt zadowalający, bez zbędnych fajerwerków.
    Zalety:
    • bardzo niska cena
    • duże, ekonomiczne i wygodne opakowanie
    • przyjemny zapach
    • łatwo się spłukuje
    • dość dobra do włosów suchych/bardzo suchych
    • ułatwia rozczesywanie
    • nadaje miękkość włosom
    Wady:
    • może przyspieszać przetłuszczanie się włosów
    • najlepiej stosować sporadycznie, gdyż częstsze stosowanie może przeciążać włosy
    • nie wygładza włosów
    • ogólne rezultaty raczej umiarkowane
  • 18 lipca 2016 o 13:56
    Fajna, tania maska proteinowa
    OPAKOWANIE, KONSYSTENCJA, ZAPACH Produkt znajduje się w mlecznym, plastikowym słoiku ze standardowym wieczkiem. Opakowanie zawiera również dodatkowe zabezpieczenie w postaci plastikowej wkładki którą widzimy po odkręceniu zakrętki. Maska jest biało-perłowa i ma zapach tanich męskich perfum. Ma zwartą i gęstą, ale za razem lekką konsystencję. Nie spływa z włosów po aplikacji. SKŁAD Jej skład jest krótki i konkretny. Na pierwszym miejscu, standardowo, woda, potem emolienty (1 Heksadecanol, 1 Octadecanol, Ceteareth- 20 (and) Cetearyl Alcohol), następnie antystatystyk (Stearamidopropyl Dimethylamine), potem proteiny kaszmiru (keratyny) które są na tyle małe, że wnikając do wnętrza włosa są w stanie odbudować zniszczenia, następnie cząsteczki kolagenu które zadziałają na powierzchni włosa i wygładzając go, a na koniec kompozycja zapachowa i konserwanty. STOSOWANIE I DZIALANIE Maski, z racji zawartości protein używałam dość rzadko (raz na 2-3 tygodnie) dzięki czemu wystarczyła mi na rok. Po jej zastosowaniu włosy są wygładzone i błyszczące, ale jednocześnie bardzo lekkie, a ich skręt podkreślony. Może nie dociąża włosów tak jak odżywki emolientowe, ale wystarczy wtedy zastosować odrobinę więcej serum sylikonowego na końcówki. Czasami, kiedy moje włosy miały bardziej kapryśny okres i po spłukaniu maski czułam, że są sztywne i prawdopodobnie doszło do przeproteinowania, nakładam na włosy maskę typowo emolientową na jakieś 5-10 minut. Jest to bardzo fajny patent dla osób których włosy źle reagują na proteiny, ale należy pamiętać, że i tak nie należy wtedy używać tego typu odżywek przy każdym myciu. Ogólnie to polecam wypróbować tą odżywkę, szczególnie, że kosztuje mniej niż 10 zł (chyba coś ok. 8 zł za 500ml !)
    Hiuren
    8 września 2015 o 13:24
    Mój anty-hit
    Moje włosy : średnioporowate, zdrowe, falowane, przetłuszczające się, przeciętnej grubości i gęstości. Działanie: Maska zdecydowanie nie sprawdziła się na moich włosach, włosy były tępe w dotyku, szorstkie, matowe. Jak widac proteiny małocząsteczkowe nie są dla mnie, a szkoda :( Plusem z pewnością jest cena, wydajność i dostępność . Ja swoją kupiłam w tesco za 7.50 :) Używam tego produktu od: 4 miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1 duże