Odżywki do włosów

Hesh Pharma Kapoor Kachli, Odżywka stymulująca

Hesh Kapoor Kachli Odżywka Stymulująca 50 g

• 18 sierpnia 2018 o 20:52
    suchy szampon i maska w jednym
    Proszek kupiłam w celu robienia mieszanek ziołowych do domowej roboty masek. Świetnie komponował się z neem, amlą, rubią oraz ziołami myjącymi jak shikakaki i reetha. Testowałam go również solo (wypadł znakomicie) jednak wolę robić mieszanki - łatwiej wtedy uzyskać pożądany przez nas efekt. Taką proszkową odżywkę mieszam z ciepłą wodą, odstawiam na 30-90 min i nakład tuż po myciu (jeśli stosuj shikakaki - wtedy taka papka zastępuje mi mycie). Trzymam pod czepkiem 1-2h i spłukuję. Zarówno solo jak i dodany do mieszanek wpływa na dodanie włosom objętości, uniesienie przy nasadzie i przedłużenie świeżości. W moim przypadku łagodzi również objawy łzs. Na opakowaniu jest napisane, że nadaje włosom ładny zapach - ten zapach to coś w rodzaju słodkiego imbiru z pieprzem. Mi się nawet ten zapach podoba, ale wielu osobom może nie przypaść do gustu. Kolejnym zastosowaniem tego produktu jest używanie go jako suchego szamponu. Gdy widzę, że moje włosy tracą świeżość nabieram na palce odrobinę tego proszku i posypuję (tak jak się posypuję solą potrawy) skórę głowy. Potem lekko masuję głowę aby proszek się "wtopił" i mam odświeżoną fryzurę. Dodam, że w takiej postaci również dodaje objętości i podnosi włosy u nasady. Zapach rzecz jasna się utrzymuje do najbliższego mycia. Po drogeryjnych suchych szamponach swędzi mnie głowa, ten nie dość, że świetnie odświeża to jeszcze działa leczniczo. Nie wiem tylko czy ten patent sprawdzi się u brunetek - kapoor kachli ma imbirowy kolor. Moje jasne włosy nieco rozjaśnia u nasady nadając im naturalny piaskowy odcień.
  • 12 grudnia 2014 o 18:47
    Bardzo dobra odżywka
    Właśnie zużyłam ostatnią porcję. Raz w tygodniu stosowałam maskę 3 razy pod rząd i rezultat to zmniejszone jesienne wypadanie włosów włosów o jakąś 1/3. Mój sposób użycia: 1) Mycie włosów szamponem, potem dokładne odciśnięcie z nich wody i nałożenie ręcznika na 5-10max minut dla usunięcia nadmiaru wilgoci (by odżywka nie spływała wraz z wodą z głowy). 2) Przygotowanie odżywki: 3-4 łyżeczki (małe plastikowe) proszku + 4 łyżeczki maski lub odżywki drogeryjnej + troszkę wody (aplikowanej po 1 łyżeczce do uzyskania wygodnej w obsłudze konsystencji). 3) Nałożenie mieszanki na włosy i skórę głowy z lekkim pocieraniem (drobinkami proszku można sobie wykonać peeling skóry głowy zwiększając przy tym wchłanianie) 4) Spięcie włosów w kok spinką, ofoliowanie włosów szczelnie (folią spożywczą lub cienką reklamówką np. z Biedry) i owinięcie głowy ręcznikiem dla ocieplenia. 4) Po 30-45 minutach spłukanie odżywki letnią wodą a na koniec polanie włosów płukanką octową (1l chłodnej przegotowanej wody + 1,5 łyżki octu jabłkowego) To malutkie opakowanie wystarczyło w sumie na 5 użyć. Nie ma żadnej różnicy w użyciu tej maski, a prawidłowym stosowaniem maski drogeryjnej - tyle że tą trzeba przygotować w miseczce co trwa 1 minutę. Niczego nie pobrudziłam, zero dyskomfortu. Zapach utrzymuje się na włosach przez 2 kolejne mycia, lecz nie widzę w tym nic przykrego. Taka jest różnica między azjatyckimi specyfikami a europejskimi, że te pierwsze działają, a nie pachną i wyglądają. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 23 września 2013 o 9:54
    Bardzo fajna maska z lekko uciązliwym stosowaniem :)
    Kapoor kachli używam z przerwami już od 1,5 roku. Mając problemy z wypadaniem włosów, szczególnie podczas mycia, bałam się jej używać, ze względu na ewentualne problematyczne wypłukiwanie, ale gdy tylko włosy zaczęły wypadac mniej natychmiast przetestowałam. Co prawda na pierwszy rzut poszło Kalpi Tone, które dawało delikatne przyciemnienie włosów, ale nauczona doswiadczeniem z Kalpi, wiedziałam czego mogę się spodziewać. Jak stosowałam? Na pewno nie z samą wodą. Koniecznie wymieszane z maską do włosów i nakładane po myciu jako maska. Najczęściej do mieszania wybierałam moją ulubioną -> Biovax dla włosów przetłuszczających się. Nakładałam maskę w dużej ilości na długośc oraz wmasowywałam niewielką ilość w skórę głowy. Następnie nakładałam worek/czepek, owijałam głowę ręcznikiem i siedziałam od 20 minut do 1,5 godziny. Efekt? Włosy były miło dociążone, elastyczne, błyszczące i grubsze w dotyku. Nie zauważyłam takiego ładnego przyciemnienia i pogłębienia koloru jak po Kalpi Tone, ale nie zawsze o to chodziło. Zapach? Hmmmm... kwestia gustu. Mnie akurat teraz bardziej podoba się niż Kalpi Tone. Kalpi ma zapach bardziej przyprawy do zupy, Kapoor Kachli - jakby do ciasta. Osobiście lubię ten zapach. Ponieważ raczej włosy nosze spięte - utrzymuje się w ich wnętrzu dośc długo, ale to mi ie przeszkadza. Wydajność przy mieszaniu z maską/odżywką: duża. Ogólnie: bardzo fajna maska i bardzo naturalna, choć rozumiem, że aplikacja z samą wodą może być i jest problematyczna. Dlatego odbieram pół gwiazdki. Używam tego produktu od: 1,5 roku Ilość zużytych opakowań: 2 (50g)
  • 23 sierpnia 2013 o 16:27
    Zaskakująco dobry produkt
    Kapoor kachli była pierwszą tego typu odżywką, którą miałam okazję wypróbować. W związku z tym nie do końca wiedziałam, jakich efektów się spodziewać i podchodziłam do niej dość nieufnie. Tymczasem, ku mojemu zaskoczeniu, bardzo się polubiłyśmy i nie zamierzam z tego indyjskiego proszku rezygnować :) Odżywka stosowana samodzielnie, po połączeniu z wodą świetnie koi skórę głowy i w moim przypadku, nakładana regularnie, zmniejsza wypadanie. Fajnie podnosi też włosy u nasady, co jest niespodziewanym bonusem ;) Na długość zazwyczaj nakładam natomiast proszek połączony z nawilżającą odżywką i tu efekty są zachwycające. Włosy są wizualnie grubsze, ładnie dociążone i wygładzone, mają wręcz lustrzany połysk. Wydaje mi się też, że na dłuższą metę odżywka wzmacnia je sprawiając, że stają się mniej łamliwe. Kapoor kachli jest też świetnym suchym szamponem i polecam takie zastosowanie osobom, którym jako odżywka nie podpasował :) Plusy: + wielofunkcyjność + dobra wydajność + wzmacnia i odżywia włosy + dodaje objętości + nadaje mega połysk + zapobiega wypadaniu + kosztuje niewiele biorąc pod uwagę wydajność i ceny podobnych indyjskich odżywek Minusy: - zapach jest dość dyskusyjny ;) (nie utrzymuje się na szczęście na włosach) - zbyt często używana może nieco przesuszyć włosy - dostępna tylko przez internet - opakowanie jest niezbyt poręczne Ja jestem bardzo zadowolona i chętnie przetestuję inne tego typu produkty. Do kapoor kachli natomiast na pewno będę wracać, bo żadne znane mi do tej pory odżywki nie dały mi takiego połysku i wzmocnienia :) Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 i pół
  • 2 listopada 2012 o 14:04
    Zbędny wydatek
    Kupiłam ten puder przerażona ilością włosów, które wręcz wyłaziły mi z głowy. Były wszędzie! Na poduszce, na bluzkach, na dywanie, na podłodze w łazience po porannym czesaniu, w odpływie, a na szczotce zostawał taki pęk, że bałam się spojrzeć w lustro w obawie, że na głowie już nic mi nie zostało... Stare (czyt. wypróbowane podczas poprzedniego wzmożonego wypadania) sposoby na odratowanie przerzedzającej się czupryny tym razem zawiodły... Wróciłam do olejowania Sesą i Amlą oraz do stosowania mydełka Sesa, ale... usłyszałam akurat o nowym sklepiku internetowym, w którym ten puder można było dorwać w cenie 8zł bez dodatkowych kosztów za wysyłkę :D Kupiłam 2 opakowania Kapoor Kachli, jedno pudru Neem oraz jedno Tulsi :pazurki: <b>Jak wrażenia?</b> Kupując produkt, który ma w nazwie słowo &quot;puder&quot;, oczekiwałam czegoś drobno zmielonego przypominającego sypki puder jaki stosuję do wykończenia makijażu. Po otwarciu kartonowego pudełka naszym oczom ukazuje się przezroczysty woreczek pstrokato ozdobiony napisami &quot;Hesh&quot;, w którym znajduje się coś, co wygląda na ów drobno zmielony proszek. Dopiero po wymieszaniu pudru z wodą okazuje się, że Kapoor zawiera różnej wielkości maleńkie patyczki i paprochy oraz coś, co przypomina piasek (?). Zapach powalił mnie na kolana, a zaznaczam, że jestem wielbicielką przeróżnych zapachów, w tym nielubianego przez wielu piżma, drzewa sandałowego czy kadzidełek... Przypomina mi imbir zmieszany z pieprzem mielonym... Nic przyjemnego, a smrodek towarzyszy nam jeszcze przez kilka godzin po zmyciu pudru z włosów. <b>Jak stosowałam?</b> Mieszałam z wodą - bardzo trudno dobrać odpowiednie proporcje by nie wyszła brunatna woda ani zbyt gęsty glut. Puder nie chce łączyć się z wodą, wygląda to tak, że puder nawet po kilkakrotnym zamieszaniu nadal pływa na powierzchni wody... Taką papkę nakładałam głównie na skórę głowy i pozostawiałam w zależności od możliwości i chęci na 2-5h. Raz odważyłam się pójść spać z pudrem we włosach, czego później pożałowałam - cała poduszka umorusana była i pudrem i tymi sypkimi farfoclami, które się z niego wytrąciły. Następnie zmywałam najpierw czystą wodą, a następnie myłam włosy szamponem. Bez umycia włosów niestety się nie obejdzie. Puder tworzy na głowie coś w rodzaju skorupki, a starając się to zmyć strumieniem wody, uzyskujemy na głowie coś, co przypomina mi dzieciństwo - skóra głowy udekorowana piaskiem z piaskownicy... Czuć wyraźnie mniejsze i większe ziarenka, które wlątują się we włosy i tak jak napisała poprzedniczka, należy je wyczesywać... Stosowałam go trzy razy w tygodniu - najczęściej poniedziałek, czwartek i sobota :D <b>Jakieś efekty?</b> Naprawdę bym chciała... Jedno pudełko wystarczyło mi na 1,5 miesięczną &quot;kurację&quot;. Włosy stały się matowe, sianowate, jeszcze bardziej się plątały... Wysuszyły się na tyle, że nabawiłam się łupieżu (nie zmieniłam w tym czasie ani szamponu ani odżywki), skóra głowy swędziała. Nie zauwazyłam ani zmniejszenia wypadania, ani wzmocnienia włosów, które jeszcze wypaść nie zdążyły... Nie zyskały na grubości, nie pojawił się baby hair. Podsumowując, zamiast sobie pomóc, jeszcze bardziej zaszkodziłam... Drugie opakowanie poszło w świat i nie mam zamiaru bawić się w pudrowanie Kapoor Kachli! A odnosząc się do słów poprzedniczki, owszem, to imbir, ale... specjalna odmiana ;) Używam tego produktu od: przez 1,5 miesiąca Ilość zużytych opakowań: 1 pudełko