Olejki do włosów

Hesh Pharma Naturoriche Heenara Hair Oil Ziołowy olejek do włosów

Nasi użytkownicy zostawili 20 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 10 sierpnia 2018 o 22:54
    Przyzwoity.
    Muszę z łapką na sercu przyznać, że w przypadku moich włosów oleje indyjskie są niezastąpione. Zawsze wtedy, kiedy stają się przesuszone i niesforne, 'uchodzi z nich życie', całonocne olejowanie śmierdziuchami zmienia je w niezwykły sposób. Stają się odżywione, gładkie, świetnie się układają. Pięknie, tylko te zapachy. Mocne, kadzidlane - nie zawsze mam na nie ochotę. Gdyby nie to, olejowałabym indyjskimi bardzo regularnie. A tak - sięgam po nie, gdy chcę wyglądać genialnie i wiem, że mnie nie zawiodą.
    Zalety:
    • Co robi Heenara?
    • Odżywia.
    • Nadaje blasku.
    • Ułatwia rozczesywanie.
    • Wygładza.
    • Wzmacnia skórę głowy, eliminuje łupież - przetestowane wielokrotnie u mojego faceta.
    • Nie powiem, czy pomaga w przyroście włosów - nie stosowałam jej systematycznie, by zauważyć zmiany w tym temacie.
    • Pachnie jak mydło, z kadzidlaną nutą.
    • Cena całkiem w porządku. Dostępność również na plus.
    Wady:
    • Nie kupię ponownie, bo strasznie brudzi. Ma paskudny, pomarańczowy kolor, który jest całkowicie zbędny - nie wynika z konkretnych ziół, a po prostu z dodanego do składu barwnika. Moich włosów nie zafarbował, ale trzeba zabezpieczać ubrania, poduszkę itd. Właściwie powinnam wysłać do producenta e-mail z sugestią, aby zrezygnował z dodawania tego barwnika, albo chociaż stworzył wersję 'czystą' :D
    • Działanie bardzo zbliżone, jeśli nie identyczne, do Bhringraja, który bardzo ładnie pachnie (miodem z nutą dymu) i przynajmniej nie odstrasza wstrętnym kolorem.
    • Tandetna naklejka na opakowaniu - pani bardzo ładna, ale papier etykiety najzwyklejszy i szybko się marszczy/łuszczy/tłuści. Fuj. Ale Hindusi tak mają - skupiają się na jakości, nie wyglądzie. Dlatego wybaczam, bo ich produkty działają, a to najważniejsze.
  • 25 marca 2018 o 12:57
    Bez szału
    Używałam bardzo wielu olejków indyjskich i ten wypada nieźle, ale na pewno nie jest moim ulubieńcem. Znajduje się w plastikowej buteleczce i czerwony kolor. Przed użyciem należy go delikatnie ogrzać. Nie przepadam za jego pudrowo-owocowym, sztucznym zapachem. Po jego użyciu włosy nie wyglądają wcale na pokryte olejem i za to duży plus. Po umyciu są błyszczące i nawilżone i to właściwie tyle. Nie zadziałał na porost czy wypadanie, mój skalp przy jego używaniu zdawał się nieco obciążony i potrafił zacząć swędzieć. W efekcie zużywałam go już tylko na długość, gdzie faktycznie efekt odżywienia jest.
  • 22 września 2017 o 22:50
    Dziwny ale fajny
    Miałam do czynienia z wieloma olejkami indyjskimi, a ten jest z nich najdziwniejszy. Mocno wyróżnia się kolorem, teksturą i zapachem. Przede wszystkim przybiera postać stałą poniżej pewnej temperatury, jestem do tego przyzwyczajona, bo tak ma też Sesa, ale w połączeniu z przezroczystą butelką i kolorem, a także zapachem, olej ten daje mi wrażenie jakiegoś płynnego plastiku czy czegoś takiego. Teksturę też ma dziwną, jakby lekko gliniastą, nieco lepką. Na włosy działa przez to bardzo fajnie, nawilżenie jest bardzo mocne, niestety zapach nieco mnie męczy. Lubię ziołowe, indyjskie zapachy, ale ten jest dla mnie dziwny, jakby jakaś plastelina czy coś... Niezbyt przyjemny w każdym razie, a długo utrzymuje się na skórze. Miałam jego niewielką ilość z wymianki i raczej do niego nie wrócę, na włosy działa naprawdę fajnie, ale te jego cechy sprawiają, że jakoś nie bardzo mogę go używać. Innym osobom jednak jak najbardziej polecam
    Zalety:
    • fajne działanie na włosy
    • wydajny
    • zmywa się bez problemu
    • wiem, że jest tani, to chyba jeden z tańszych olejków?
    Wady:
    • dziwaczny zapach, nawet nie nieprzyjemny, ale dziwaczny, dość męczący jak dla mnie
    • kolor też nie porywa, kojarzy mi się z czymś sztucznym i trochę mnie dziwi w przypadku takiego produktu, nie kojarzy się z naturą, co może zniechęcać
  • 22 września 2015 o 17:24
    dobry olejek
    Włosy są po nim miękkie, wygładzone, błyszczące i nie spuszone. Bardzo dobry olejek, kupiłabym go ponownie, ale jeszcze chcę przetestować jego siostrę Bhringraj. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Gokaja
    1 września 2014 o 12:34
    Zdecydowanie KWC
    Na moich włosach i skalpie gościło już wiele różnych olejów, olejków i maseł - żaden z nich nie zadziałał tak spektakularnie jak Heenara. Pierwszy raz sięgnęłam po niego jesienią zeszłego roku, gdy walczyłam z wypadaniem włosów. Nie wiązałam z nim wielkich nadziei, bo uważam, że za stan włosów odpowiada głównie dieta i ogólne zdrowie organizmu - olejek miał być uzupełnieniem kuracji wewnętrznych. Efekty były widoczne już po pierwszym użyciu i przerosły moje najśmielsze oczekiwania. Olejek aplikowałam 2-3 razy w tygodniu przed myciem. Czas trzymania był różny - od godziny do kilkunastu - w zależności od wolnego czasu. Olejowałam całe włosy metodą "na sucho" (ok. 1.5 łyżeczki na włosy długości "za zapięcie stanika") i skalp (ok. 0.5 łyżeczki maksymalnie 4 godziny przed myciem). Zmywałam różnymi szamponami, zarówno z silnymi jak i łagodnymi detergentami - typ szamponu nie wpływał na efekt końcowy. DZIAŁANIE: + ZAHAMOWANIE WYPADANIA WŁOSÓW - już po pierwszej aplikacji zauważyłam, że na kłębek włosów na szczotce zmniejszył się. Po mniej więcej miesiącu stosowania osiągnęłam efekt zadawalający - włosy nie zapychały odpływu prysznica, nie straszyły z podłogi. + POJAWIENIE SIĘ NOWYCH WŁOSÓW - BABY HAIR - co tu dużo pisać - zyskałam nową grzywkę ;) i aureolkę z krótkich antenek sterczących na całej głowie. + WYGŁADZENIE I NABŁYSZCZENIE WŁOSÓW - moje włosy z natury są błyszczące i gładkie (ciemne, średnioporowate z tendencją do niskiej), ale za każdym razem, gdy użyłam olejku miałam good hair day - wyglądały jak po użyciu silikonowego serum, tylko bez efektu "przyklapnięcia". + WZMOCNIENIE WŁOSÓW - włosy stały się bardziej odporne na uszkodzenia, nie łamały się, zauważyłam mniej rozdwojonych końcówek. Trudno określić mi działanie olejku na przyspieszenie wzrostu (nie mierzę długości włosów, ani nie farbuję) czy na zahamowanie łupieżu (nie mam tego problemu). Kosmetyk oceniam głównie ze względu na jego fenomenalne działanie, wymienię jednak jego "drugoplanowe" plusy i minusy. PLUSY: + OPAKOWANIE - przezroczysta plastikowa butelka - widać ile olejku zostało i czy zmienił już swoją konsystencję na płynną podczas podgrzewania. + KONSYSTENCJA - w temp. pokojowej stała (plus przy częstym przewożeniu kosmetyku), szybko zmienia postać na płynną w ciepłej kąpieli. + CENA/JAKOŚĆ - kilkanaście złotych za 100 ml to dla mnie jak najbardziej cena korzystna, szczególnie biorąc pod uwagę ceny innych olejków indyjskich. + WYDAJNOŚĆ - 100ml wystarczyło mi na 3 m-ce stosowania. MINUSY: - ZAPACH - intensywny, duszący, jednak to kwestia i nie odejmuję za to punktów. - DOSTĘPNOŚĆ - tylko sklepy internetowe. Kosmetyk ZDECYDOWANIE POLECAM przede wszystkim tym, którzy chcą wzmocnić swoje włosy i zahamować ich wypadanie. Poza tym powinien sprawdzić się stosowany na długość w przypadku włosów o niskiej i normalnej porowatości. Używam tego produktu od: LISTOPAD 2013 Ilość zużytych opakowań: 2 x 100ml