Olejki do włosów

L'biotica Biovax Botanic, Malina moroszka, czarnuszka i bawełna, Termo-kuracja zabieg do olejowania włosów

BIOVAX BOTANIC Termo-Kuracja zabieg do olejowania włosów 15ml

• 7 maja 2025 o 22:54
    Super
    Mieszanka do olejowania włosów bardzo fajnie odżywia i wzmacnia strukturę włosa, nie są takie suche, kruche lecz fajnie delikatnie ochronione, ma piękny zapach, jest wydajny , nie jest za drogi . Polecam
  • 26 maja 2024 o 13:49
    Chyba nie umiem olejować włosów
    Olej do termo-kuracji kupiłam za około 5 zł w sklepie online. Nie miałam wcześniej do czynienia z tego typu produktami do zabiegu olejowania włosów i niestety nie pomyślałam żeby poczytać na ten temat w Internecie. Zabieg się nie udał, ale chyba nie tylko z powodu mojego braku umiejętności. Opakowanie poręczne, estetyczne. Konsystencja rzadka, jak to w przypadku olejów. Zapach kompletnie mi nie leży, ja czuję benzynę z jakimś nieco przyjemniejszym dodatkiem. Opakowanie włożyłam do garnuszka z gorącą wodą. Trzymałam kilka minut a następnie zawartość opakowania zaczęłam nakładać na suche włosy. Nie spodziewałam się, że olej tak szybko się skończy... Wystarczyło mi go na około 1/3 włosów. Co prawda mam bardzo długie (za pas) i bardzo gęste włosy, ale mimo wszystko wydajność okazała się naprawdę kiepska... I cóż miałam z tym zrobić? No nic, nałożyłam czepek i po pół godzinie poszłam zmywać preparat. Zadanie niewykonalne. Gdy myślałam, że już wystarczy przelanej wody, pozwoliłam włosom wyschnąć. Niektóre pasma wciąż były zbite w tłuste strąki, a zapach benzyny ciągnął się za mną na kilometr. Masakra. Na plus zaliczę skład preparatu i chyba na tym kończą się zalety. Trudno mi ocenić ten produkt ponieważ wiem, że źle zabrałam się do zabiegu, nie przemyślałam jak równomiernie nałożyć olej. Widzę jednak po opiniach Wizażanek, że nie tylko ja miałam problem ze zmyciem preparatu. Nie wiem czy w ogóle powinnam wystawiać recenzję tego produktu, ale może ustrzeże ona kogoś przed popełnieniem błędu nieprzygotowania się do pierwszego w życiu zabiegu olejowania włosów. Do tego produktu na pewno już nie wrócę, ale może spróbuję olejowania z innym kosmetykiem.
    • Skład
    • Zbyt mała pojemność
    • Trudne zmywanie
  • 2 maja 2021 o 11:46
    To nie petarda, najwyżej zimne ognie
    Posiadam włosy do obojczyków, a o interesujących nas w tej recenzji partiach włosów od ucha w dół (tylko na tej długości nakładam oleje) mogę napisać tyle, że są suche, matowe, lubią się puszyć. Kochają emolienty, rzadko tolerują proteiny. Bardzo lubię szampon w kostce z tej serii i dlatego przy ostatnim uzupełnianiu zapasów skusiłam się na termo-zabieg z linii.
    Zalety:
    • Olej stosowany solo, aplikowany ściśle według instrukcji (podgrzewany w opakowaniu, a potem zawijany w turban na włosach) sprawia, że włosy są miękkie, nawilżone. Koniec. To niekoniecznie efekt jaki sobie wymarzyłam, brakuje mi dociążenia i blasku. Podkręcany jakąś emolientową maską - owszem, radzi sobie zdecydowanie lepiej i można powiedzieć, że widocznie regeneruje. Efekt utrzymuje się jeszcze po kolejnym myciu.
    • Opakowanie starcza mi na dwie aplikacje. Mam grube włosy, które chłoną oleje jak gąbka a i tak wystarczyło.
    • Piękny owocowy zapach, malina możę nawet nuta czegoś orzeźwiającego.
    • Sama saszetka jest poręczna w użyciu. Zakrętka jest jednocześnie korkiem aby zabezpieczyć olej w czasie między kolejnym użyciem. Dizajn ładny, informacje na opakowaniu wystarczające dla przeciętnego użytkownika.
    • Cena to 7,99 za sztukę. Niby nie jest to dużo jak na dwa zabiegi, ale...
    Wady:
    • mimo wszystko w tej cenie można już kupić większą pojemność niż 15 ml czystego oleju i skomponować mieszankę z ulubioną maską.
  • 30 kwietnia 2021 o 9:24
    Dobre działanie
    Mam suche i zniszczone włosy, olejowanie stosuję kilka razy w tygodniu, zawsze gdy mam na to czas. Nakładanie oleju na włosy znacznie poprawia stan moich włosów i je wygładza, chętnie testuję nowe produkty do olejowania. Markę Biovax znam i lubię, bez zastanowienia sięgnęłam po ten produkt gdy tylko natknęłam się na niego w drogerii. Saszetka z plastikową zakrętką jest dobrym rozwiązaniem bo produkt starcza na 3-4 zastosowania, dzięki zamknięciu nic nam się nie wyleje. Saszetka jest niewielka, zawsze ją zabieram ze sobą na wyjazd, zamiast brać całą butelkę oleju do włosów. Zapach jest bardzo ładny i utrzymuje się na włosach również po myciu. Zazwyczaj stosuję ten produkt w połączeniu z żelem aloesowym oraz maską do włosów, dzięki temu uzyskuję turbo działanie. Włosy są bardzo miękkie i wygładzone. Rozczesywanie nie sprawia problemu a włosy mniej się puszą. Przy regularnym stosowaniu widać poprawę stanu włosów. Zużyłam już kilka opakowań i nie planuję zrezygnować z tego produktu,
    Zalety:
    • wygładza
    • Nawilża
    • Ładny zapach
    • Wygodne opakowanie
    Wady:
    • Nie zuważyłam
  • 30 kwietnia 2021 o 8:46
    Stosowałam według instrukcji a mimo, to efektów brak
    Nie wiem co zrobiłam nie tak, że u mnie efekt zerowy. Produkt opinie ma dobre i to mnie skusiło, ale coś u mnie nie poszło. Olej znajduje się w ładnej beżowej saszetce z elementami czerwieni i bieli. Informacje są bardzo czytelne. Saszetka jest zamykana jest na malutka zakrątkę, co jest bardzo fajnym rozwiązaniem w przypadku kosmetyków przeznaczonych do większej ilości aplikacji niż raz. Kosnsytencja tłusta, jak na olejki przystało. Zapach delikatnej słodkiej malinki bardzo przypadł mi do gustu. Tak jak wspominałam u mnie efektów brak. Zmycie tego produktu też nie należało do łatwych, włosy myłam dwa razy bo były strasznie tłuste. Po pierwszym umyciu mocno wyczułam pozostałości po produkcie i musiałam domyć włosy. Po wysuszeniu nie zauważyłam żadnej regeneracji czy nawilżenia. Suche jakie były takie pozostały. Miałam też duży problem z rozczesaniem. Zabieg robiłam wieczorem i rano jak wstałam moje włosy wyglądały jakbym ich nie myła dwa dni. Szkoda, bo miałam naprawdę wysokie i pozytywne oczekiwania przez opinie, jednak użycie przeze mnie bardzo to zweryfikowało. Na plus na pewno wygląd saszetki, zapach, skład i lekki połysk na włosach po zastosowaniu.