Olejki do włosów

Sattva Ayurveda Herbal Vitalising Oil for Hair Growth Olejek rewitalizujący (stara wersja)

Sattva

• 31 grudnia 2024 o 20:20
    Zaskakujący i w działaniu i w zapachu. Godny polecenia :)
    Olejek Sattva Ayurveda to produkt zdecydowanie godny polecenia. Stosuję go raz w tygodniu, w połączeniu z olejowaniem włosów (innym olejem), i efekty są naprawdę zauważalne. Już po kilku aplikacjach zauważyłam pojawienie się masy baby hair, co jest dla mnie szczególnie ważne, ponieważ na nowo zapuszczam włosy po mocniejszym cięciu końcówek. Zapach tego olejku jest przepiękny i nietuzinkowy – wyczuwalne są w nim nuty orientalnych ziół i przypraw, ale nie jest przytłaczający. Mimo że opakowanie sugeruje raczej typowy, ziołowy produkt, zapach wyróżnia się na tle innych olejków tego typu. Co ważne, aromat nie utrzymuje się długo na włosach, więc nie koliduje z innymi kosmetykami, jakich używam później. Skład produktu jest bardzo dobrze przemyślany – znajdziemy w nim m.in. olej sezamowy, kokosowy, amlę, bhringraj i inne roślinne ekstrakty, które wspierają wzrost włosów i odżywiają skórę głowy. Dzięki temu olejek działa zarówno wzmacniająco, jak i regenerująco, nie obciążając skóry głowy ani włosów. Jedynym minusem jest dla mnie wielkość opakowania – jest dość małe, co może wydawać się problematyczne, ale z drugiej strony produkt jest bardzo wydajny. Przy moim trybie użycia (raz w tygodniu) jestem przekonana, że wystarczy mi na dłuższy czas. Cena jest jak najbardziej przystępna, zwłaszcza że udało mi się go kupić stacjonarnie w Hebe, co jest dla mnie sporym plusem. Podsumowując, olejek Sattva Ayurveda to kosmetyk, który spełnia obietnice producenta – poprawia kondycję skóry głowy, stymuluje wzrost włosów i jednocześnie dostarcza przyjemnych wrażeń zapachowych. Polecam serdecznie :)
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • trochę małe opakowanie
    Keleno
    26 czerwca 2024 o 9:55
    Nie dla mnie
    Malutka buteleczka, a z trudem ją zmęczyłam. Olejek bardzo wydajny, łatwo przesadzić z jego aplikacją, a ponieważ jest gęsty i treściwy niestety ciężko zmywa się go z włosów. W zasadzie to nigdy nie miałam 100% pewności że zmył się dobrze, gdyż za każdym razem pozostawiał na włosach charakterystyczny ziołowy zapach, który nie każdemu będzie odpowiadał (mnie męczył). Czy zrobił coś dobrego z włosami? Szczerze mówiąc trudno powiedzieć. Może po prostu oblepił włosy na tyle, że lepiej się rozczesywały. Mam mieszane uczucia, więcej nie kupię.
    Drogeria Natura
  • 18 lutego 2024 o 23:31
    Włosy są po nim odżywione
    Produkt ma piękny zapach, który utrzymuje się przez długi czas. Olejek stosuje się przyjemnie. Ma fajną konsystencję i wygodne opakowanie. Ja używam go do olejowania skalpu i włosów. Włosy po oleju są odżywione i pełne blasku.
    SandriQ
    23 czerwca 2023 o 23:11
    Złoto
    Sattva to indyjska marka,która prowadzi sprzedaż głównie kosmetyków ajurwedyjskich bazujących na naturalnych składnikach. Miałam już okazję stosować produkt od tej marki,gdy zaczynałam przygodę z hennowaniem. Miał on wysoką jakość i byłam zadowolona z kupna. Ogólnie oleje mają w mojej pielęgnacji szczególne miejsce,bo stosuje je zarówno na ciało jak i włosy oraz twarz. Pasma staram się olejować raz w tygodniu,regularnie. Specyfik mieści się w małej , przeźroczystej ,100 ml buteleczce. Całość jest ofoliowana wraz z dodanym wielorazowym czepkiem. Opakowanie jest małe i poręczne,zakończone złotą nakrętką z zamknięciem z klapką.Jest ona odkręcana,dobrze zabezpiecza zawartość,a zamieszczony w niej otwór dozujący ma odpowiednią wielkość. Główny wylot zabezpieczono plastikową zatyczką,aby go uszczelnić.Myślę,że po otwarciu nie jest już potrzebna i można ją wyrzucić. Butelka została oklejona pomarańczową etykietą pełną opisów w dwóch dialektach. Na pierwszy rzut oka wnętrze jest zakryte,ale pod światłem można dojrzeć poziom zużycia. Specyfik ma naturalny,bogaty skład pełen ekstraktów roślinnych i olejów indyjskich. Olejek posiada różową poświatę i jak to olej - wodnistą i tłustą formułę. Aromat wszedł w mój gust, bo głównie wyczuwam kwiatowe,słodkie nuty.Jest bardzo przyjemny i subtelny,więc kosmetyk używa się go z jeszcze większą przyjemnością. Olejek zazwyczaj wsmarowuję w skalp,wykonując kilkuminutowy masaż opuszkami palców. W ten sposób pobudzam krążenie i ułatwiam wchłonięcie składników odżywczych. Drugi sposób - mieszam go z odżywką i nakładam na pasma. Taką terapię pozostawiam na włosach 1 h ,ale staram się ,żeby pozostawiać go na całą noc. Rano myję pasma jak zwykle,wystarczy jedno mycie i ładnie schodzi z włosów. Olejek spełnił swoje główne zadanie, czyli bardzo odżywił włosy i pomógł mi przyspieszyć ich porost. Zmniejszył suchość włosów aż po końcówki i ograniczył ich rozdwajanie.Włosy pięknie błyszczą,są bardziej zdycyplinowane,wyglądają na zdrowsze. Pomimo małej pojemności specyfik jest wydajny,bo wystarczy mała doza na pokrycie. Dostępny jest w hipermarketach,w Rossmannie czy Hebe,czyli miejscach gdzie najczęściej kupuje kosmetyki.Cena jest odrobinę z wyższej półki jak cała oferta,ale myślę,że warto spróbować.
    Zalety:
    • Całokształt
  • 8 maja 2023 o 8:31
    Bardzo dobry
    Używam tego oleju do olejowania włosów już od kilku miesięcy. Używam go zarówno na noc na długość włosów, jak i niekiedy przed myciem na godzinkę-dwie również na skórę głowy. Używam go mniej więcej raz w tygodniu. Zapach ma bardzo ładny, ziołowy, ale taki "rześki". W konsystencji jest moim zdaniem bardzo rzadki, przynajmniej w porównaniu z innymi olejami, których używałam. Moje włosy świetnie piją ten olej. Nie ma problemu z jego zmyciem, nawet nie trzeba go emulgować odżywką - świetnie zmywa się zarówno ze skóry głowy, jak i z długości włosa. Zarówno przy emulgowaniu odżywką przed myciem, jak i bez, włosy po użyciu tego olejku są bardzo miękkie, błyszczące i sypkie. Przy dłuższym stosowaniu widać jak bardzo poprawiła się kondycja włosa. Co do przyrostu włosów tutaj nie jestem w stanie powiedzieć, czyja to zasługa, bo używam również wcierek - ale mam mnóstwo baby hair i włosy szybciutko rosną.
    Zalety:
    • konsystencja łatwa do rozprowadzenia po włosach,
    • przy regularnym stosowaniu poprawia kondycję włosów,
    • włosy po użyciu są miękkie i błyszczące