Olejki do włosów

Hesh Pharma Bhringraj, Hair Oil Olej do włosów

• 1 grudnia 2019 o 12:16
    Nie wytrzymałam zapachu
    Użyłam go tylko kilka razy, więc nie wiem jak działa na dłuższą metę. Na pewno nie nadaje się do włosów takich jak moje (cienkie, słabe, wysokoporowate) i nie daje tego fajnego, widocznego efektu, który dają niektóre z innych indyjskich olejków od razu po użyciu. Miałam wrażenie że włosy po nim są jeszcze cieńsze i jeszcze bardziej lecą. A zapach był dla mnie po prostu nie do zniesienia. Przypominał mi jakieś śmierdzące polne zioła. Przy bólach głowy powodował u mnie odruch wymiotny. Szybko się go pozbyłam.
  • 2 września 2018 o 11:37
    ULUBIONY
    Zawsze denerwowało mnie w olejach to, że nie mogłam ich równomiernie rozprowadzić po CAŁEJ długości. Oleje szybko kleiły/plątały mi włosy, więc kilka ruchów i zostawiałam je. Ten olej pod względem aplikacji jest dla mnie rewelacją. Jest bardzo lejący, a przy tym niesamowicie wydajny, na włosach zachowuje się coś jakby jedwab, można nim dosmarować każdy włos, a co najważniejsze - na koniec rozczesać i tak pozostawić na jakiś czas. Ma najlepsze działąnie na moje włosy z wszystkich olei jakie stosowałam. Przyczynia się do ograniczenia wypadania, wygładza, nawilża, dodaje blasku, na pewno odżywia włosy a nie tylko okleja do następnego mycia. Włosy się nie puszą, mniej odstających kosmyków, są łatwe do rozczesywania. Nie wiem jak działa na porost, bo może ejszcze za krótko go stosuję, ale mam wrażenie, że przyrost się bardzo poprawił. :)
    Tylinka
    16 czerwca 2018 o 19:06
    Rewelacja
    Sprawdza się na skalp i na długości. Włosy miękkie, lśniące i zdrowe. Zmniejsza wypadanie i pomaga we wzroście. Wysyp babyhair :) pomógł mi zapuscic włosy po ich radykalnym scieciu kiedy postanowiłam wrócić do naturalnego koloru. Poskromil nawet suche, farbowanie od lat końce.
    Zalety:
    • Działanie
    Wady:
    • Zmieniająca się konsystencja, ale to mały minusik.
  • 7 czerwca 2018 o 10:55
    Bardzo dobry
    Używałam na moje włosy różnych olejków. Kokosowego, arganowego, ze słodkich migdałów. Jakiś czas temu zaczęłam używać olejku z czarnuszki, który mi bardzo odpowiada na dzień, po myciu włosów, do ich wygładzenia, ale już do olejowania na noc mi nie podszedł. Za to Bhringraj na noc to strzał w dziesiątkę. Mam długie, farbowane na blond, dość cienkie włosy. Rano po zmyciu tego olejku są gładkie, sypkie, bardziej elastyczne i łatwe w rozczesywaniu. Założę się, że gdybym miała ciemne włosy świeciłyby się jak tafla wody. Bardzo polecam, warto wypróbować.
    Zalety:
    • działanie
    Wady:
    • trzeba go ogrzać w ciepłej wodzie by stał się płynny
    • buteleczka mało poręczna
  • 27 marca 2014 o 22:35
    Bardzo dobry
    Zacznę od tego że jest to mój 2 hinduski olej po Sesie.Jestem już przy końcu opakowania więc mogę się w jakiś sposób o nim wypowiedzieć.Napewno nie obciąża włosów łatwo się zmywa w moim przypadku raz szamponem dla dzieci. Włosy są po nim dokładnie takie jak na zdjęciu czyli ślniąca tafla prostych włosów.Mam włosy proste za łopatki raczej cienkie średniej grubości i porowatości(przynajmniej tak mi się wydaje)w kolorze ciemny brąz.Wolę efekt bardziej puszystych i pogrubionych włosów co otrzymywałam po Sesie.Jeśli chodzi o zapach to bardzo mi się podoba jak dla mnie świeży z orientalną nutą.Po użyciu tego oleju nie potrzeba już żadnej odżywki .Włosy wyglądają bardzo zdrowo,łatwo się rozczesują i lśnią ze wszystkich sił. Efekty zauważyłam po pierwszym zastosowaniu.Olejuje zawsze na mokro na kilka godzin pod czepek albo na całą noc włosy i skalp. Ogólnie polecam może jeszcze kiedyś wrócę jak przetestuje pozostałe hinduskie oleje które już czekają w kolejce. Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: niecałe jedno