Olejki do włosów

Dabur Amla, Jasmine Hair Oil Olejek do włosów blond

Dabur Amla Jasmine Olejek Do Włosów Jasnych 200 ml

Nasi użytkownicy zostawili 21 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 23 listopada 2018 o 16:21
    Powstrzymuje wypadanie wlosow !!!
    Ten olejek to rewelacja,gdy kilka lat temu po przebytej chorobie stracilam polowe wlosow ,to wlasnie on mi bardzo pomogl.Te wlosy ,ktore zostaly balam sie ,ze jeszcze wypadna,bo byly takie lichawe i slabe ,a na dodatek calosc fryzury przypominala kope siana,a przed choroba mialam wlosy cudowne ,lejace ,niskoporowate,dlugosci do pasa ( i chyba to mnie najbardziej dobijalo w tej calej chorobie, nawet po zakonczonym sukcesem leczeniu ,problem z wlosami nadal pozostal),sama podcielam je do dlugosci polowy plecow ,ale to tez nie wiele dalo ,w pewnym momencie stwierdzilam ,ze to szkoda kasy na kosmetyki do wlosow ,ktore mi nie pomagaja (uxywalam wiele kuracji i 'nic').Gdy juz bylam calkowicie zrezygnowana, ze kiedykolwiek bede miala wlosy takie nim dopadla mnie ta choroba, pewnego dnia weszlam do sklepu ze zdrowa zywmnoscia, bylo tam tez wydzielone stoisko z kosmetykami naturalnymi i byl ten olejek.Stwierdzilam ,niech strace te pare zlotych i kupie ten olejek.Po pierwszym uzyciu nie bylo jakis spektakularnych efektow,ale zauwazylam zwiekszony polysk wlosow(a wczesniej byl sam mat).No stwierdzilam, ze zuzyje ta buteleczke,bo szkoda produktu.Stosowalam go na cala noc,miejsce przy miejscu wcieralam w skore glowy, i po 2 tygodniach wlosy przestaly wypadac garsciami , a po kolejnych 2 tygodniach zrobily sie lejace ,mega blyszczace i silne.Zakupilam drugie opakowanie i po 1,5 miesiaca mialam dlugosc wlosow do pasa (mega przyspieszyl porost wlosow),a przedzialek sie zagescil i mialam mnostwo babyhair .Nawet znajoma skomentowala 'i znowu masz wlosy jak kiedys'(moze nie do konca byly tak geste jak kiedys ,ale wizualnie wygladaly wlasnie prawie tak samo jak kiedys,porownalam ze zdjeciami).Poprostu polecam ten olejek osobom,ktore stracily juz nadzieje na poprawe kondycji swoich wlosow.Teraz nam juz wlosy za pas,uzywam wiele tez innych kosmetykow,ale wracam zawsze do tego olejku kiedy dopada mnie wzmozone wypadanie wlosow.
    Zalety:
    • powstrzymuje wypadanie +babyhair +zageszcza +wygladza +odbudowuje +nadaje polysk +wydajnosc +likwiduje lupiez i stan zapalny skory glowy (zawiera tez ekstrakt z rozmarynu) +nie obciaza cienkich wlosow +przyspiesza porost wlosow na dlugosci
    Wady:
    • trzeba zrobic przerwe ,bo wlosy i skora glowy po 1 ,5 miesiaca sie przyzwyczajaja
  • 30 września 2018 o 16:23
    Kochany śmierdzioch :)
    Na wstępie powiem, że owszem - zapach istny Domestos.:) Na szczęście, to jedyny minus tego olejku. Używam go od pewnego czasu do olejowania włosów. Moje włosy to typowe średnioporowaki. Jestem naturalna, jasna blondynka, niestety z wiekiem ten mój naturalny kolor zaczął znacznie ciemnieć, więc postanowiłam zaczac farbowac, ponieważ w jasnych czuje się najlepiej. :( a farby blond wiadomo co robią z włosami(na szczęście dzięki pielęgnacji jest całkiem dobrze :)) Robię to na mokre włosy, mieszając maskę z olejem. Efekt? Przeszedł moje oczekiwania! Włosy po użyciu Amli są mięciutkie, sprężyste, błyszczące, dociazone, ale NIE obciążone. Nakładam ja również na skalp i żadnej tragedii w postaci przetłuszczenia mi nie robi. Używam ja zbyt krótko, żeby wypowiedzieć o efektach na dłuższą metę, ale już po ok. miesiącu zauważyłam wysyp baby hair oraz to, że włosów na długości też przybyło (nie trudno to zauważyc przy odrostach :)). Opakowanie mi nie przeszkadza za bardzo, bez problemu dolewam olejek do maski. Chociaz mogloby być szklane. :) daje pięć gwiazdek, ale to jest takie pięć z minusem za zapach. :(
    Zalety:
    • Efekt na włosach tj. :
    • sprężystość
    • blask
    • włosy są wygładzone i miękkie
    • wysyp baby hair
    • włosy faktycznie szybciej rosną (ocena po miesiącu stosowania)
    • konsystencja - nie jest ciężka
    • olejek łatwo się zmywa
    • włosy są fajnie dociążone
    • nie obciąża włosów ani ich nie przetluszcza
    • ułatwia rozczesywanie
    • jest baaardzo wydajny, używam go co trzy dni, a nawet jeszcze do połowy opakowania nie doszłam
    Wady:
    • Zapach to na pewno duży minus tego olejku. :( a juz na pewno nie ma nic wspólnego z jaśminem, mimo zapewnień producenta.
  • 11 marca 2018 o 19:39
    Można spróbować
    Swego czasu miałam chrapkę na zwykły olejek Amla, jednak ekspedientka stoiska z artykułami fryzjerskimi odradziła mi go, ponieważ według niej nadaje się on raczej do bardzo ciemnych włosów (miałam wówczas dosyć długą przerwę od farbowania, dlatego było widać moje włosy w naturalnym ciemnym blondzie). Dlatego też za jej radą postanowiłam wypróbować Amla Jasmine. Nie kosztował wiele, zapłaciłam tylko 28 zł, a za taką pojemność oraz wydajność cena jest w sam raz. Pierwsze, co zwróciło moją uwagę - zapach, czasami przypominający mi...kostkę toaletową :D . Ale ogólnie nie jest jakiś odstraszający, da się go przeżyć (zresztą nie olejuję włosów za często, tylko czasami). Trochę jednak jaśminu da się w nim wyniuchać, jakby się uprzeć. Opakowanie dosyć niewygodne, można przez to wylać na dłoń całe pół butelki za jednym razem (tutaj przydałby się dozownik). Sam olejek nie jest ani za rzadki, ani za gęsty. Zwykle w ramach olejowania nakładam go trochę na skórę głowy i na całe włosy i zostawiam je tak na noc związane gumką-sprężynką. Następnego dnia dokładnie je myję. Włosy są potem miękkie i pięknie się błyszczą. A zapach olejku potrafi być jeszcze trochę wyczuwalny mimo mycia, ale to już szczegół. Raczej już go bym nie kupiła, zresztą dość trudno go dostać. Na stoisku, gdzie go kupiłam często można znaleźć takie nowinki, ale teraz już Amli tam nie uświadczę. Pozostaje internet, a bałabym się trafić na podróbkę (podobno tak było w przypadku oleju kokosowego Vatika od Dabur).
  • 22 września 2017 o 12:14
    Przydatna rzecz kiedy stosuje się umiejętnie i wedle potrzeb.
    Jak w tytule recenzji. Zacznę od samego olejku: Moim zdaniem zapach jest dość przystępny, konsystencja zbliżona do dabur amla, ale odrobinę bardziej wodnista. Nakłada się to dośc przyjemnie. SKŁAD - no cóż..nie jest zachęcający, parafina, alkohol itd. ale w domyśle nie jest to olejek do standardowego i równie częstego olejowania jak czyste oleje, ale używania jak np. nafta kosmetyczna. Moje włosy są rozjaśniane, średnio grube, na końcach dość wysokoporowate, potrzebujące odżywienia, skóra głowy potrafi się przetłuścić, obciążyć włos. Skórę mam też dość wrażliwą i skłonną do alergii. Przetestowałam go na 3 sposoby: 1- wtarłam w skórę głowy i we włosy na długości wraz z olejem kokosowym i odzywką emolientową, założyłam foliówkę, ręcznik i rozgrzałam. Trzymałam ok 1,5h. Umyłam skórę głowy dwukrotnie szamponem barwa ziołowa. Nie dawałam już żadnej odżywki. 2-zrobiłam dokładnie to samo co przy pierwszym sposobie, ale bez wcierania w skórę głowy. 3- wtarłam odrobinę amli w końcówki włosów na noc. Rano umyłam włosy Barwą ziołową i nałożyłam odżywkę do spłukiwania. 1 sposob - odczułam lekki dyskomfort na skórze głowy, zapiekło, ale na moment. Domyślam się, że zaważył tu występujący w składzie alkohol, bardzo rzadko używam kosmetyków do włosów a w szczególności skóry głowy z alkoholem, mogę być po prostu przeczulona. Nie zmienia to faktu, że po całym zabiegu wtarłam na noc tak na wszelki wypadek w skórę głowy aloes, nigdy nie wiadomo czy to sama amla nie uczula, wolę nie ryzykować. EFEKT- bardziej miękkie, błyszczące włosy, elastyczne i sprężyste, lepszy efekt niż po nafcie. Prostują się po 1 myciu co zmienia się już po następnym, nadal są jednak odżywione. 2 sposób - okazał się najlepszy, mimo wszystko czuje lekki dyskomfort kiedy amla ma styczność ze skórą głowy, poza tym mam pewność, że włosy będą dłużej świeże. EFEKT: Jest równie dobry co w 1 przypadku. 3 sposób- jest skuteczny i fajny, kiedy pamiętamy o tym żeby związać włosy np. w ślimaczka, wydaje mi się, że kontakt amli ze skórą np. szyi jest zbyt ryzykowny dla wrażliwców. EFEKT: Rano włosy są błyszczące, miękkie, nie ma potrzeby używania serum. Myślę, że amla może z powodzeniem zastąpić naftę kosmetyczną i należy tak ją traktować a nie jak olejek. Efekty są fajniejsze niż po nafcie, poza tym można trzymać ją ciut dłużej. Zakładam, że stosowana raz, dwa razy w tygodniu może przynieść najlepsze efekty, 3 razy w tygodniu przy moim typie włosów to chyba przesada. To raczej wydajny produkt, bo nie ma sensu używać jej więcej niż to wskazane. Do wymierzenia zastosowałam korek od opakowania ;)
    Zalety:
    • intensywniejsze działanie niż nafta kosmetyczna: miękkie i błyszczące włosy, bardziej sprężyste, ale nie oblepione
    • ładny zapach, ale wiadomo, kwestia gustu, wydaje mi się, że trzyma z dzień, no chyba, że przesadzimy z ilością produktu ;)
    • bardzo wydajny
    • niska cena w stosunku do jakości i wydajności
    • nie przetłuścił włosów
    • nie wpłynął negatywnie na kolor włosów, kolor zdaje się ładniejszy głównie przez połysk i wygładzenie
    Wady:
    • opakowanie mogłoby mieć dozownik
    • skład może być dośc niefajny dla wrażliwej skóry także należy unikać z nią kontaktu
    • nie będzie mi dane sprawdzić czy wpływa na porost włosów i ich gęstość, wcierki z alkoholem i mocnymi zapachami muszę omijąc szerokim łukiem, w moim przypadku nadaje się do olejowania włosów na długości a nie skóry głowy
  • 6 września 2017 o 22:21
    Cudny!
    Kocham zapach jaśminu, więc to głownie skłoniło mnie do zakupu tego oleju zważywszy, że miał takie dobre opinie jeśli chodzi o pielęgnację włosów. Nakładam go na suche włosy, zakładam czepek trzymający ciepło i trzymam to na głowie ok. 2 godzin. Zmywanie do najprostszych nie należy, ale mozna się poświęcić, bo efekt jest tego wart. Włosy są gładkie i przyjemne w dotyku, a do tego obłędnie pachną jaśminem. Uwielbiam fundować sobie takie domowe zabiegi :) Trzeba jedynie uważać na dozowanie olejku, ponieważ opakowanie sprzyja rozlewaniu. Polecam.
    Zalety:
    • wydajność,
    • zapach,
    • nawilżenie,
    • nabłyszczenie,
    • miekkość,
    • niska cena,
    • naturalny skład.
    Wady:
    • opakowanie słabo dozujące produkt,
    • kłopotliwe zmywanie