Dezodoranty i antyperspiranty

Bodyland.pl
Ziaja SOFT Anty-Presp. roll on 60ml

• 13 kwietnia 2025 o 21:57
    Antyperspirant o delikatnym zapachu
    Antyperspirant w kremie 'Soft' od marki ziaja ma bardzo kremową konsystencję. Dzięki temu bardzo łatwo się go aplikuje, produkt również szybko się wchłania. Nie pozostawia lepkiej warsty, co również jest dużym plusem. Ten antyperspirant zapewnia ochronę przed poceniem się oraz co za tym idzie nie przyjemnym zapachem. Zapach tego produktu jest bardzo delikatny. Niestety na ciemnych ubraniach może pozostawiać białe plamy.
    Zalety:
    • Skuteczna ochrona przed potem
    • Delikatny dla skóry
    • Przyjemny zapach
    • Przystępna cena
    • Poręczne opakowanie
    Wady:
    • Pozostawia białe ślady
    Sugary
    10 marca 2025 o 9:04
    Skuteczny!
    Nie spodziewałam się, że tak niepozorny antyperspirant okaże się tak dobry! Ma delikatną, kremową formułę, która szybko się wchłania i nie zostawia tłustej czy lepkiej warstwy. To dla mnie ogromny plus, bo nie znoszę uczucia mokrej skóry po aplikacji. Jest bardzo łagodny – nie podrażnia, nawet po depilacji, a to dla mnie kluczowa kwestia. Działanie? Naprawdę daje radę. Oczywiście nie jest to blokada potu na poziomie mocnych antyperspirantów aptecznych, ale jak na codzienne stosowanie – sprawdza się świetnie. Skóra pozostaje świeża przez cały dzień, nie pojawia się nieprzyjemny zapach, a przy tym nie ma efektu „zapychania” skóry, co czasem zdarzało mi się po cięższych antyperspirantach. Do tego bardzo delikatny, przyjemny zapach – nie jest nachalny ani perfumowany, po prostu subtelnie odświeża. Nie kłóci się z perfumami, więc nie muszę się martwić, że zapachy się gryzą. No i klasyczne dla Ziai minimalistyczne opakowanie, które łatwo wrzucić do kosmetyczki. Jedyny mały minusik to, że może lekko brudzić ciemne ubrania, jeśli nie poczeka się chwilę po aplikacji, ale mi akurat zupełnie to nie przeszkadza. Podsumowując – jeśli szukacie delikatnego, ale skutecznego antyperspirantu na co dzień, który nie podrażnia i daje uczucie świeżości, Ziaja Soft jest naprawdę godna uwagi. Chętnie sięgnę po niego ponownie! ????
    Zalety:
    • Lekka, szybko wchłaniająca się formuła
    • Nie podrażnia, nawet po depilacji
    • Skutecznie odświeża i chroni przed nieprzyjemnym zapachem
    • Subtelny, niedrażniący zapach
    • Wygodne opakowanie, idealne na wyjazdy
    • Świetna cena
    Miroku
    24 listopada 2024 o 13:35
    Gdyby nie brudził to byłby ideałem
    Tak jak wspomniałam wyżej-ten antyperspirant strasznie brudzi ubrania. Zostawia na skórze warstwę jakby proszku, która nawet po wyschnięciu daje o sobie znać brudząc wszystko co ma z nią kontakt. A już szczególnie czarne ubrania, co jest dla mnie dużym minusem dla produktu gdyż w mojej szafie rządzi czerń. Założenie czarnego sportowego stanika czy topu przy tym kosmetyku zawsze kończy się białymi smugami, więc nie nadaje się on przed siłownią. Sam antyperspirant ma nieco lejącą konsystencję i dosyć wolno wysycha na skórze(a daję mu sporo czasu-ok. 10 minut gdy w tym czasie ogarniam poranną toaletę itd.), myślę, że tutaj jest też troszkę wina opakowania, gdyż z między kulką(swoją droga bardzo fajną ponieważ jest większa niż w produktach innych firm-obejmuje naraz większy obszar skóry co sprawia, że jest wygodniejsza), a rantem opakowania jest troszkę luzu przez co kosmetyk się wylewa i brudzi wszystko dookoła. A szkoda, bo lubię opakowania Ziajowych kulek-lekkie, wygodne, do tego ładne oraz minimalistyczne, a że są w całości z plastiku to łatwiejsze w segregacji odpadów ;) Poza tym minusem(dla mnie dosyć istotnym) jest to jeden z moich ulubionych antyperspirantów. Naprawdę rewelacyjnie chroni, zarówno przed nadmiarem potu jak i nieprzyjemnym zapachem. Po całym aktywnym dniu, bieganiu po pracy w grubym swetrze, skakaniu na zumbie, wycieczce rowerowej, po każdej takiej sytuacji pachy są suche i pachnące. Nawet pod koniec dnia gdy zdejmuję koszulkę przed prysznicem, to nadal w ogóle nie czuję żadnych zalążków nieprzyjemnych woni, a jedynie zapach antyperspirantu. A ten jest piękny-kremowy, pudrowy, ze słodką nutą, mogłabym mieć takie perfumy :) Jest dosyć wyczuwalny po aplikacji w ciągu dnia, ale nie koliduje z perfumami. Dla skóry produkt jest łagodny-nie podrażnia, nie uczula, nie powoduje żadnych wysypów krostek(Adidasie po zmianie opakowań-patrzę w twoją stronę), mogę go użyć także po goleniu bez obaw o świąd czy szczypanie.
  • 21 października 2024 o 11:46
    Dobry, ale czy aż tak?
    Zapach super, łagodny, nie podrażnia, jedna moja uwagi jest do tego, że nie koniecznie długo zapobiega przykremu zapachowi. Dodatkowo czasem zostawiał mi plamy na ubraniach. Kupiłam raz i chyba więcej po niego nie sięgnę.
    • Brak podrażnień
    Wady:
    • Krótki czas działania
    • Brudzi ubrania
    Iga2309
    28 sierpnia 2024 o 15:14
    Świetny wybór
    Do zakupienia tego antyperspirantu skłoniła mnie cena, jest ona bardzo przystępna. Używam go już od kilku miesięcy i jestem zadowolona. Neutralizuje nieprzyjemne zapachy i sam w sobie również pięknie pachnie. Polecam!
    Zalety:
    • Małe opakowanie, dobra konsystencja, piękny zapach