Płyny do higieny intymnej

Herbapol Wrocław Baifem, Pianka do higieny intymnej łagodząca podrażnienia

AgAp30
    3 maja 2020 o 9:51
    Super produkt na zadania specjalne...
    Ta piankę do higieny intymnej poleciła mi moja ginekolog. Mało znany produkt i ciężko go dostać ale postanowiłam spróbować. Przy moich powracających infekcjach znalesc dobry produkt który by łagodził a nie podrażniał było bardzo ciężko. Wypróbowałam wiele drogeryjnych płynów. Ten to był strzał w dziesiątkę. Jest bardzo wydajny jedna pompka wystarczy. Pojawia się delikatna pianka. Produkt jest w pełni naturalny i świetnie Odświeża w każdym momencie. Nie podrażnia i nie pogarsza sytuacji wręcz przeciwnie łagodzi każde dolegliwości ma delikatny zapach. Jest faktycznie hipoalergiczny. Ukoił już od pierwszego użycia. To jest teraz mój numer jeden i zamawiam profilaktycznie więcej opakowań bo naprawdę warto
    Zalety:
    • Łatwy w użyciu delikatna pianka
    • Wydajny
    • Łagodzi podrażnienia
    • Koi
    • Uczucie świeżości
    • Nie uczula
    • Nie podrażnia
    • Delikatny
    • Nawilża
    Wady:
    werka89
    25 lutego 2015 o 6:23
    Idealna pianka dla osób z podrażnieniami intymnymi / po depliacji
    Tą piankę testowałam z ciekawości. Miałam wcześnie z żeli z kwasem mlekowym masakryczny Laktacyd. Miałam też z żeli do higieny intymnej podrażniające AA (kolorowe), piankę z Lirene (bdb, szkoda że wycofana - była z serii Body Exclusive) i kolorowe żele z Ziai (ulubioną Macierzankę, słabą Konwalię i jeszcze z 2 inne których nazw zapomniałam). I ulubioną Ziaje z kwasem Mlekowym oraz Facelle Sensitive, który okazał się gniotem. Poza tym miałam b. przyjemnego Białego Jelenia z bławatkiem. Dodam też, że mam poważne problemy z nawracającymi infekcjami intymnymi (od 8 lat próbuję je wyleczyć) - obecnie używam Fitolizyny (pasta ziołowa z Herbapolu polecona przez ciotkę), która jest znacznie skuteczniejsza niż leki typu antybiotyki - ziółka okazują się skuteczniejsze niż Furaginy, Biseptole i inne tego typu cuda. Okazuje się, że zioła uczą organizm walczyć z zakażeniem zwiększając jego odporność. Dlatego bardzo ważne dla mnie jest używanie dobrego żelu do higieny intymnej. <b>Opakowanie:</b> Wygodne. Przeźroczyste. Uruchomienie pompki nie jest problemem. <b>Zapach:</b> b. delikatny, lekko ziołowy. <b>Działanie:</b> Ta pianka jest świetna. Delikatna, nie podrażnia wrażliwych terenów waginy. Gdy jestem po depilacji (obecnie jeszcze mechaniczna, będzie wosk) idealnie łagodzi podrażnienia. Tu przypomina mi się pianka z Lirene (seria Body exlusive - szkoda, że wycofana). Oba produkty są równie delikatne. Facelle przy niej to niezły kaliber podrażniacza - tam mocznik doprowadzał do nieprzyjemnego swędzenia (a stosowanie go na włosy było kompletnym niewypałem). Tu jest delikatnie. Odświeżenie w okolicach waginy jest wyczuwalne, choć lubię poprawić je Ziają z kwasem mlekowym, ale i tak Herbapol pod tym względem jest b. dobry. Laktacyd jest przy nim tragedią - podrażniał, uczulał (używałam klasyka). Tu nie ma takiej możliwości, bo pianka jest super delikatna. Piana jest stabilna i puchata. Produkt dobrze się pieni, ale jest przy okazji b. delikatny i skuteczny. Facelle się tak nie pienił, ale mocznik w nim zawarty okazał się być tragedią dla okolic mojej waginy. Ziaja biała się mniej pieni. Biały jeleń - dość podobnie z pienieniem się. Lirene - na podobnym poziomie. Ziaja zielona - na podobnym poziomie. <b>Dostępność / cena:</b> Pianka jest słabo dostępna, a wielka szkoda, bo jest b. dobra. Cena jest niska, wydajność jest wysoka. Wystarczą dwie pompki by dobrze umyć waginę. <b>Podsumowanie: Na plus:</b> + Niska cena + Wydajność + przyjemne opakowanie + b. przyjemny zapach + świetne działanie anty podrażnieniowe + niezłe działanie odświeżające + dobre pienienie się <b>Na plus / minus:</b> + / - dostępność - niestety jest marna <b>Ponowny zakup?</b> Tak zdecydowanie tak. Jestem tą pianką wręcz oczarowana. Niska cena, świetne działanie anty podrażnieniowe. Jedynie dostępność jest marna, ale będę ją kupować nie raz. Używam tego produktu od: ponad miesiąc Ilość zużytych opakowań: w połowie pierwszego
    erkaer
    15 października 2012 o 21:18
    Nie ma lepszego specyfiku do higieny intymnej!
    Używam od lat. Parę miesięcy temu nie mogłam kupić w żadnej aptece w pobliżu - kupiłam coś poleconego przez farmaceutkę, wcale nie taniego i kompletna klapa. Teraz po prostu kiedy widzę, że się kończy (butelka jest przezroczysta - to ogromny plus) idę do apteki i proszę o sprowadzenie z hurtowni albo zamawiam w doz. Pianka jest fantastyczna: delikatna, super się pieni, jest baaaardzo wydajna, świetnie myje. Nie wiem czy łagodzi podrażnienia, bo odkąd jej używam - nie mam podrażnień ;). Jestem 50+ co dla niektórych pań może być wskazówką: gdy się ma doświadczenia kupę, można radzić czym traktować d... ;) Używam tego produktu od: kilku lat Ilość zużytych opakowań: nie wiem, dużo
    cowie
    27 września 2012 o 14:10
    Genialna na problemy intymne oraz do codziennego mycia
    Zanim ją poznałam używałam płyny Lactacyd. Niestety jakiś rok temu zaczęłam mieć problemy intymne związane ze stosunkiem. Po poleceniu zaopatrzyłam się w maść oraz piankę baifem, które są lekarstwem na moje dolegliwości :) PLUSY + niesamowicie delikatna + łagodzi podrażnienia + nie uczula, nie podrażnia + dobrze myje i odświeża + przyjemna forma pianki + wydajna wbrew innym opiniom - uważam, że jest bardzo wydajna. Do każdego mycia naciskam pompkę ok 4 razy. Używam jej od około 3 miesięcy i wciąż mam jeszcze 1/3 opakowania. + cena + NAJWAŻNIEJSZE: jest nie tylko pianką do mycia, ale również LEKARSTWEM MINUSY - jedynym mankamentem jest mała dostępność. Trzeba zamawiać w aptece Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
    gina164
    14 sierpnia 2012 o 21:53
    kocham ten środek musiałam go zdradzić ;-(
    Chcę podzielić się ze światem moją miłością do pianki z tej firmy:love: za nim zaczełam jej używać miałam duuuuże problemy, mimo książkowego dbania o higienę moją i partnera, co miesiąc londowałam u ginekologa z podrażnieniem okolic intymnych, historia wciąż się powtarzała. aż kupiłam w aptece BAIFEM, mineło już 3 miesiące po podrażnieniach ani śladu. nie ma słów które opiszą moją radość i nie wiem co zrobiłabym gdyby ten środek wycofano ze sprzedaży:pala: kocham go całym sercem choć ma swoje wady-raczej nie ma co liczyć na długotrwałą świeżość dlatego po znalezieniu mojego kwc pianka zeszła na drugi plan, może kiedyś do niej wrócę.