Lakiery hybrydowe

Niuqi Summer Paradise, UV/LED Polish Hybrydowy lakier do paznokci

• 4 lipca 2024 o 10:38
    Bugenwilla na paznokciach ;)
    Co tu mogę dodać od siebie skoro Glamorous i Smerfeta napisały wszystko ;). Manicure i pedicure hybrydowy wykonuję od paru lat samodzielnie,nie robiłam żadnych kursów a jedynie praktykowałam na sobie :D. Nie wymagający i klasyczny design jest moją mocną stroną, skromnie się nie chwaląc. Często sięgam po markę Niuqi która ma duży wybór odcieni, jestem fanką od klasycznej czerwieni po bordo, często sięgam też po paletę barw fioletów i róży. Moje paznokcie są kruche łamliwe, cienkie, nierówne ,jeśli ich czymkolwiek nie zabezpieczę to zawsze są połamane, suche skórki i zadziorki to moja zmora z którą nie mogę się uporać bo wszelkie prace domowe wykonuje bez rękawiczek. Lakier znajduje się w wygodnej buteleczce o pojemności 5 ml, naklejka ułatwia znalezienie odpowiedniego koloru,pędzelek jest bardzo wygodny,nie wyślizguje się z dłoni przy używaniu,za to kolor który bardzo często używam od wiosny do lata z tej serii a mianowicie róż 36 jest obłędny ! Zwraca na siebie uwagę, jest bardzo często komplementowany i przypomina mi pnącze bugenwilli :).
    Zalety:
    • nie marszczy się podczas aplikacji ani utwardzania w lampie, nie robi smug, nie bąbelkuje
    • trwałość, bardzo dobrze współpracuje z różnymi markami jak np bazą NeoNail czy ich topem,a także z O.Nail
    • coraz lepsza dostępność
    • intensywność barw, piękne, wyraziste, ciekawe kolory do wyboru
    • konsystencja, lakier nie zalewa skórek
    • wygodny pędzelek, nie gubi włosia
    Wady:
  • 16 marca 2024 o 15:09
    Summer paradise
    Moje ulubione kolory na paznokciach to róż , fiolet, czerwień i wszystkie ich odmiany. Sięgam zarówno bo matowe jak i brokatowe produkty. Lakierów z Niuqi mam dużo w swojej kolekcji bo są łatwo dostępne ( Biedronka) i tanie ( 10zł). Bardzo łatwo się nimi maluje bo mają wygodny nie za szeroki pędzelek i dobra konsystencje. Nic się nie rozlewa na skórki i nawet ja , mimo małego doświadczenia radzę sobie z nimi świetnie. Pigmentacja na plus ale wiadomo że to zależy od koloru. Ten który opisuję nawet przy jednej warstwie wygląda dobrze. Utwardza się w lampie w ciągu 60-90 s. Nie marszczy się , nie tworzą się pęcherzyki. Na paznokciach daje równą taflę i błysk. Trwałość standardowa czyli ok 3 tygodni co uważam za dobry wynik. Nie wiem czy ta seria jest dostępna , możliwe że wróci latem jak wskazuje nazwa więc polecam kupić. Ma z tej serii jeden kolor Fiolet 4-piekny jasny fioleto-róż .
  • 14 lipca 2023 o 15:44
    Tropikalne kolory
    Uwielbiam limitowanki Niuqi i choć mam pełno lakierów, zawsze nakręcam się, żeby kupić choć jedną sztukę. Co tu dużo mówić, kosztują dyszkę, a jakościowo są super i w dodatku co chwila pojawiają się sezonowe odcienie. Summer Paradise to kolekcja letnich, intensywnych odcieni. Ja oceniam Róż 36 - jest to intensywne połączenie różu z fuksją. Cudowny, wakacyjny kolor, idealny do sandałków, letnich sukienek. Przypomina mi balkonowe kwiatki ;) Lakier ma doskonałą konsystencję - ani za rzadki, ani za gęsty. Świetnie się poziomuje i rozprowadza. Pędzelek dość szeroki, dla mnie wymusza malowanie na trzy ruchy, co ponoć jest najlepszą techniką. Nie rozlewa się na skórki, nie ściąga się w lampie, nie tworzą się na nim bąbelki, do niczego nie mogę się przyczepić! Trwałość jest również godna pochwały, bo noszę go ok. 2 tygodni. Buteleczka ładna, już przyzwyczaiłam się przez tyle lat i tyle sztuk do tego kształtu, innego niż w przypadku popularnych marek. Niuqi zaczęło też lepiej oznaczać kolory, choć mi do pełni szczęścia brakuje, żeby zaczęli nadawać nazwy swoim odcieniom, a tak mamy Róż 36, Czerwień 43 i Beż 50 ;) Warto rozejrzeć się za nimi podczas Biedronkowych zakupów, dziwi mnie mała popularność na Wizażu, bo w rzeczywistości rozchodzą się jak świeże bułeczki :)

Zobacz także inne Lakiery hybrydowe